Напевно, одна з найбільш поширених і улюблених випічок - це пиріжки з яйцем. Готуються вони досить легко і не вимагають якихось великих кулінарних навичок. Рецепт пиріжків з яйцем дуже простий, а тому пропонуємо вам приготувати дане частування.
Пиріжки з грибами і яйцем
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 ст.; маргарин - 200 г; сметана - 2 ст. ложки; сіль - 05 ч. ложки; цукор - 1 ч. ложка; яйця - 1 шт. Для начинки:
печериці - 500 г; яйця - 4 шт.; зелена цибуля - 100 р; вершкове масло - 150 г; сіль. Приготування Маргарин перетріть з борошном, додайте сметану, цукор, сіль і замісіть тісто. Сформуйте з тіста кулю, обернути харчовою плівкою і залиште на годину в холодильнику. Гриби дрібно поріжте і обсмажте в сковороді на вершковому маслі. Варені яйця і зелену цибулю дрібно порубаєте і перемішайте з остуженними грибами.
Розкотіть тісто товщиною приблизно 5 мм і наріжте середніми квадратами. В середину квадратів викладіть начинку і зліпити конверт, скріпивши кути в центрі. Духовку розігрійте до 200 градусів, деко змастіть маслом, викладіть на нього конвертики, змащені збитим яйцем і випікайте до повної готовності. Пиріжки з яйцем в духовці сподобаються всій вашій родині.
Пиріжки з м'ясом і яйцем
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 ст.; яєчні жовтки - 5 шт; маргарин - 5 ст. ложок; сіль. Для начинки:
яйця - 4 шт.; м'ясо - 300 г; цибуля - 1 шт.; молоко - 100 мл; сіль, перець. Приготування З інгредієнтів приготуйте прісне тісто на молоці або воді, за вашим бажанням. Готову масу розділіть на однакові кульки і кожен розкачати в коржі товщиною 2 мм і діаметром 10 див. М'ясо і 3 яйця відваріть, перемішайте з обсмаженою цибулею, посоліть, поперчіть. Сформуйте пиріжки і викладіть їх у форму для випікання. Молоко збийте з рештою яйцем, трохи підсолити і залити молочно-яєчною масою блюдо. Випікайте приблизно 25 хвилин при температурі 200 градусів.
Пиріжки з морквою і яйцем
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 3 ст.; маргарин - 250 г; яйця - 3 шт.; дріжджі - 30 г; цукор - 4 ст. ложки; молоко - 1 ст.; рослинне масло - 1 ст. Для начинки:
рис - 15 склянки; морква - 50 г; яйця - 2 шт.; сіль. Приготування Зробіть опару з борошна, дріжджів, цукру і теплої води. Потім залиште її в теплому місці трохи настоятися. Змішайте борошно, молоко, розм'якшений маргарин, яйця, сіль, цукор і настоявшуюся опару. Замісіть тісто і залиште під рушником піднятися.
Варені моркву, яйця, рис дрібно наріжте і перемішайте. Тісто розділіть на рівні частини і зробіть коржі. В середину викладіть начинку і зліпити краю. Деко змастіть маслом, викладіть пиріжки і випікайте при температурі 220 градусів до готовності.