Гарячі смачні і ароматні чебуреки, що може бути смачніше? Традиційно начинку для чебуреків роблять м'ясну - баранина, свинина або яловичина. Але її також можна приготувати з сиру, грибів і картоплі. Чебуреки обсмажують на олії до утворення золотистої апетитною скоринки. Цю чудову випічку можна спробувати в чебуречних, але ми пропонуємо вам приготувати чебуреки з сиром в домашніх умовах. Отже, приступимо?
Чебуреки з картоплею і сиром
Інгредієнти: борошно - 500 г; вода - 100 г; картопля - 5 шт.; сметана - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; сир - 200 г; сода - 05 ч. ложки; сіль - за смаком; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сало - 100 г; рослинне масло. Приготування Як робити чебуреки з сиром і картоплею? Все дуже легко. Картоплю очищаємо і відварюємо до готовності. На сковороді обсмажуємо нарізане шматочками сало, а потім додаємо до нього подрібнену ріпчасту цибулю. До готового картоплі додаємо цибулю з салом, тертий сир і розминаємо все до консистенції пюре. У воді розчиняємо сметану, додаємо яйце, сіль і ретельно перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно, кладемо соду і замішуємо однорідне тісто. Потім тонко розкачуємо його і вирізаємо кружечки. На кожен викладаємо картопляну начинку і ретельно защепляем краю. На сковороду наливаємо олію і обсмажуємо чебуреки з картоплею і сиром з обох сторін.
Чебуреки з грибами і сиром
Інгредієнти: Для начинки:
заморожені печериці - 300 г; сир твердий - 100 г; цибуля ріпчаста - 1 шт. Для тіста:
вода - 70 мл; сіль - щіпка; цукор - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт.; борошно - 15 ст. Приготування Як же приготувати чебуреки з сиром і грибами?
Отже, давайте для початку зробимо тісто для чебуреків з сиром. Борошно змішуємо з сіллю і цукром, розбиваємо яйце, вливаємо частина води і замішуємо масу. Якщо тісто буде занадто крутим, додаємо води до тих пір, поки воно не стане еластичним. Потім накриваємо його серветкою і даємо відпочити приблизно 20 хвилин.
А цим часом готуємо начинку. Для цього цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо на рослинній олії до золотистого кольору. Гриби викладаємо на сковороду і обсмажуємо до випаровування всієї рідини. Все ретельно перемішуємо і даємо начинці охолонути. Сир натираємо на крупній тертці і перекладаємо в миску з грибами і цибулею, трохи додаємо сіль. Потім розділяємо тісто на 4 однакові частини, кожну скачуємо в кулю і розгортаємо в тонкий млинець. Викладаємо на нього трохи начинки і защипуємо краю, використовуючи вилку. Обсмажуємо чебуреки на сковороді з розпеченим рослинним маслом приблизно по 4 хвилини з кожного боку, до появи золотистої скоринки.
Ось і все, чебуреки з грибами і сиром готові, приємного апетиту! Ви можете з легкістю експериментувати і самі придумувати різноманітні начинки, наприклад, замінити гриби на м'ясний фарш, і тоді у вас вийдуть дивовижно смачні і ситні чебуреки з м'ясом і сиром.
Чебуреки з сиром і помідорами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 ст.; яйце - 1 шт.; вода - 05 склянки; рослинне масло - 2 ст. ложки. Для начинки:
помідор - 4 шт.; твердий сир - 200 г; зелень петрушки, кропу - за бажанням; сіль і майонез - за смаком. Приготування Як приготувати чебуреки з сиром? Яйце гарненько збиваємо з рослинним маслом, додаємо воду і поступово всипаємо борошно. Замішуємо круте однорідне тісто, не липнущее до рук.
Потім нарізаємо кружечками помідори, сир - скибочками, а зелень подрібнюємо і змішуємо з майонезом. З тіста розкачуємо прямокутники розміром приблизно 10х15 див. На одну половинку кладемо скибочку сиру, чайну ложку зелені з майонезом, часточку помідора, солимо за смаком, накриваємо другою половинкою тіста і ретельно скріплюємо. Обсмажуємо чебуреки в киплячому маслі з обох сторін за 5 хвилин до золотистого кольору.