Якщо ви чекаєте гостей, або хочете порадувати своїх домашніх, апетитною випічкою несолодкою, ми розповімо, як приготувати кулеб'яку з рибою.
Рецепт кулеб'яки з рибою
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 250 мл; борошно - 400 г; маргарин - 100 г; сухі дріжджі - 2 ч. ложки; цукор - 1 ст. ложка; яйце - 2 шт. Для начинки:
філе риби - 400 г; цибуля - 2 шт.; петрушка - 1 пучок; рис - 100 р. Приготування Спочатку зробіть опару. Для цього розчиніть в теплому молоці дріжджі, цукор, додайте пару ложок борошна, перемішайте і поставте в тепло на 30 хвилин. Залишки борошна просійте, додайте до неї розм'якшений маргарин, яйця (один жовток залишити для змазування) і готову опару. Замісіть тісто і знову поставте його в тепле місце.
Рибу відваріть і наріжте невеликими шматочками. В рибному бульйоні зваріть рис. Цибулю наріжте кільцями і обсмажте. Петрушку вимити і дрібно наріжте. Готове тісто розкачайте в один пласт, покладіть його на деко, застелене папером, на середину викладіть рис, потім цибулю, петрушку, рибу і полийте кількома ложками бульйону.
З'єднайте краї тіста, добре закріпивши шов, змастіть верх кулеб'яки жовтком і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-40 хвилин.
Кулеб'яка з капустою і рибою
Інгредієнти: готове дріжджове тісто - 1 кг; риба - 400 г; капуста свіжа - 1 кг; яйця - 5 шт.; цибуля - 1 шт.; сіль і чорний перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Рибу помийте, обробити, очистити від кісток і наріжте невеликими шматочками. Капусту нашаткуйте дрібно, а цибулю - півкільцями. Розігрійте сковороду, перекладіть в неї капусту і залийте склянкою води, накрийте кришкою і тушкуйте, поки вода повністю не випарується. Після цього додайте рослинне масло і смажте ще 5 хвилин. Наприкінці посоліть і поперчіть капусту перекладіть в миску.
Шматочки риби обсмажте з двох сторін і перекладіть на тарілку. На цьому ж маслі посмажте цибулю. 4 яйця відварити, дрібно
наріжте і змішайте з капустою. Тісто поділіть на дві частини, одна - зовсім маленька - для прикраси, другу - розкачайте в пласт.
На середину пласта викладіть капусту з яйцями, зверху шматочки смаженої риби, приправте їх сіллю і перцем, а потім обсмажену цибулю. З'єднайте краї тіста і защипайте їх. Деко змастіть маслом і викладіть на нього кулеб'яку швом вниз. З маленького шматка тіста зробіть прикраси, ваше блюдо змастіть збитим яйцем і поставте в духовку, нагріту до 50 градусів на 15 хвилин для підйому. Після цього збільште температуру до 250 градусів і випікайте ще 30 хвилин.
А любителям випічки з рибою рекомендуємо випробувати автентичні рецепти рибника і розтягаїв з рибою .