Вернуться назад Распечатать

Дива з зеленню

Дива з зеленню
Диву - це національна випічка дагестанської кухні, нагадує пиріг з начинкою. Це блюдо виходить дуже ситним, смачним і ніжним. Печуться вони на сухому листі або сковороді, а потім змащуються топленим маслом. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування чуду із зеленню.

Дива з зеленню


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 500 г;

  • вода;

  • сухі дріжджі - 20 г;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:


  • зелень петрушки;

  • листя буряка;

  • зелена цибуля - 50 р;

  • яйце - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • маргарин - 100 г;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло - 50 р.



  • Приготування
    Як приготувати дива з зеленню? З борошна, солі, дріжджів і води замішуємо однорідне тісто, накриваємо його і ставимо на 2 години в тепле місце. Як тільки тісто підніметься, формуємо з нього невеликі кульки і залишаємо на 30 хвилин. Тим часом готуємо начинку: зелень петрушки гарненько промиваємо і дрібно рубаємо. Цибулю чистимо від лушпиння, подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді разом з дрібно нарізаною зеленою цибулею. Листя буряка промиваємо, рубаємо і змішуємо з цибулі, обсмаженням. Потім додаємо сюди ж яйця, сіль, перець і сметану. Ретельно розминаємо все руками. Кожен кульку тіста розкачуємо в тонкий пласт. Всередину кладемо трохи начинки, розрівнюємо. Викладаємо диву на суху, нагріту сковороду і обсмажуємо з обох сторін по 5 хвилин. Потім перекладаємо пиріжки на тарілку і змащуємо розтопленим вершковим маслом або маргарином.

    Дива з сиром і зеленню


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 4 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • вода - 2 ст.


  • Для начинки:

  • зелень кропу - 100 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • кінза - 50 г;

  • сир - 400 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Дива з зеленню
    Отже, спочатку замішуємо однорідне не густе тісто, змішавши борошно, сіль і воду. Залишаємо його в теплому місці на 30 хвилин, а самі тим часом готуємо начинку. Зелень миємо, дрібно рубаємо і змішуємо з перетертим через сито сиром. Потім додаємо курячі яйця, сіль і перець за смаком. Відрізаємо від тесту невеликий шматочок, формуємо кульку і розкачуємо його в тонкий коржик. На половину рівним шаром викладаємо приготовану начинку і накриваємо другою половинкою, ретельно защипивая краю. Обсмажуємо дива з обох сторін на сухій розпеченій сковороді, а потім рясно змащуємо маслом.
    Східна кухня завжди радувала нас своїми ароматними стравами, тому отведам дива не забудьте приготувати узбецький коржик і каталму . Приємного вам апетиту!