Диву - це національна випічка дагестанської кухні, нагадує пиріг з начинкою. Це блюдо виходить дуже ситним, смачним і ніжним. Печуться вони на сухому листі або сковороді, а потім змащуються топленим маслом. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування чуду із зеленню.
Дива з зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; вода; сухі дріжджі - 20 г; сіль - щіпка. Для начинки:
зелень петрушки; листя буряка; зелена цибуля - 50 р; яйце - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; маргарин - 100 г; сметана - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 50 р. Приготування
Як приготувати дива з зеленню? З борошна, солі, дріжджів і води замішуємо однорідне тісто, накриваємо його і ставимо на 2 години в тепле місце. Як тільки тісто підніметься, формуємо з нього невеликі кульки і залишаємо на 30 хвилин. Тим часом готуємо начинку: зелень петрушки гарненько промиваємо і дрібно рубаємо. Цибулю чистимо від лушпиння, подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді разом з дрібно нарізаною зеленою цибулею. Листя буряка промиваємо, рубаємо і змішуємо з цибулі, обсмаженням. Потім додаємо сюди ж яйця, сіль, перець і сметану. Ретельно розминаємо все руками. Кожен кульку тіста розкачуємо в тонкий пласт. Всередину кладемо трохи начинки, розрівнюємо. Викладаємо диву на суху, нагріту сковороду і обсмажуємо з обох сторін по 5 хвилин. Потім перекладаємо пиріжки на тарілку і змащуємо розтопленим вершковим маслом або маргарином.
Дива з сиром і зеленню
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 4 ст.; сіль - 1 ч. ложка; вода - 2 ст. Для начинки:
зелень кропу - 100 г; яйце - 3 шт.; кінза - 50 г; сир - 400 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Отже, спочатку замішуємо однорідне не густе тісто, змішавши борошно, сіль і воду. Залишаємо його в теплому місці на 30 хвилин, а самі тим часом готуємо начинку. Зелень миємо, дрібно рубаємо і змішуємо з перетертим через сито сиром. Потім додаємо курячі яйця, сіль і перець за смаком. Відрізаємо від тесту невеликий шматочок, формуємо кульку і розкачуємо його в тонкий коржик. На половину рівним шаром викладаємо приготовану начинку і накриваємо другою половинкою, ретельно защипивая краю. Обсмажуємо дива з обох сторін на сухій розпеченій сковороді, а потім рясно змащуємо маслом.
Східна кухня завжди радувала нас своїми ароматними стравами, тому отведам дива не забудьте приготувати узбецький коржик і каталму . Приємного вам апетиту!