Пиріг з грибами - дуже ситне і смачне блюдо, яке неодмінно сподобається всім! Давайте дізнаємося, як же його приготувати.
Пиріг з грибами і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
рослинна олія - 05 склянки; газована мінеральна вода - 05 склянки; борошно - 05 ст. Для начинки:
свіжі гриби - 500 г; картопля - 2 шт.; часник - 1 зубчик; молоко - 50 мл; вершки - 50 мл; сіль, перець - за смаком; сир - 300 г; зелень петрушки; вершкове масло - 2 ст. ложки. Приготування Для початку готуємо з вами тісто: змішуємо олію з мінеральною водою і поступово підсипаємо борошно, до тих пір, поки маса не перестане прилипати до рук. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо тісто, розминаємо його і формуємо високі бортики. На середину коржа кладемо зім'ятий аркуш паперу, щоб маса посередині не піднімалася. Випікаємо корж в духовці протягом 15 хвилин, поки він добре не підрум'яниться.
Картоплю миємо, відварюємо в мундирі, очистити від шкірки і шаткуємо кружечками. Далі на сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо нарізані скибочками гриби і обсмажуємо, помішуючи, на сильному вогні приблизно 3 хвилини. Потім зменшуємо вогонь, додаємо видавлений через прес часник, перемішуємо і знімаємо з вогню. У глибокій ємності гарненько змішуємо молоко, вершки, сметану, додаємо перець, сіль за смаком, яйця, рубану зелень петрушки і тертий сир. На випечений раніше корж викладаємо рівним шаром картоплю, гриби і заливаємо все сумішшю молока, вершків та яєць. Відправляємо форму в заздалегідь розігріту до 180 духовку і випікаємо протягом 20 хвилин. Готовий сирний пиріг з грибами і картоплею трохи охолоджуємо і подаємо до столу.
Пиріг з м'ясом і грибами
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 250 г; сіль - щіпка; вершкове масло - 125 г; вода - 4 ст. ложки. Для начинки:
вершкове масло - для змазування; гриби мариновані 250 г; яйце - 6 шт.; вершки - 250 мл; сіль, перець - за смаком; відварна яловичина - 200 р. Приготування Як приготувати пиріг з грибами? У миску насипати борошно, додаємо дрібно нарубленное вершкове масло, вливаємо трохи води, кладемо щіпку солі і збиваємо все міксером до однорідного стану. Готове тісто розкачуємо на дошці, присипаній борошном. Форму змащуємо маргарином, викладаємо корж, формуємо бортики, протикаємо в декількох місцях виделкою і поставити на 20 хвилин у холодне місце.
Духовку нагріваємо до температури 175 градусів. З грибів зливаємо розсіл, обсушуємо їх і дрібно нарізаємо. Яйця змішуємо з вершками, солимо, перчимо, додаємо гриби, перемішуємо.
Тепер ставимо форму в духовку випікатися близько 5 хвилин. Потім акуратно дістаємо корж, розкладаємо на дні скибочки вареної яловичини, заливаємо яєчною масою з грибами і знову відправляємо пиріг з маринованими грибами в духовку. Випікаємо пиріг з м'ясом і грибами протягом 35 хвилин, до тих пір, поки верхівка не підрум'яниться.
Пиріг перевертиш з грибами
Інгредієнти: Для тіста:
яйце - 3 шт.; кефір - 1 склянка; борошно - 1 ст.; сіль - щіпка; розпушувач - 2 ч. ложки. Для начинки:
консервовані шампіньйони - 300 г; сир - 300 р. Приготування Форму для випічки застеляємо пекарським папером і відставляємо в сторону. Тепер готуємо тісто: яйця розбиваємо в миску, вливаємо кефір, кладемо сіль, розпушувач і поступово всипаємо борошно. Все ретельно перемішуємо і знімаємо поки в холодильник. У форму рівномірним шаром викладаємо консервовані печериці, зверху посипаємо тертим сиром і заливаємо раніше приготованим тестом. Відправляємо пиріг в попередньо розігріту до 175 градусів духовку і випікаємо протягом 40 хвилин. Потім акуратно виймаємо його, чекаємо, поки він трохи охолоне і обережно перевертаємо листковий пиріг з грибами на плоске блюдо.
Приємного вам апетиту!