Слойки - чудова випічка, і на сніданок можна подати, і на десерт до сімейного обіду, а для дитячого свята взагалі незамінні. Слойки готують практично з будь-якою начинкою, але загальну любов здобули саме слойки з сиром: за ніжність, легкість і якісь відчуття з дитинства. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів приготування шарувань з сиром.
Слойки з сиром і сиром
В рецепті цих шарувань з сиром і сиром кілька видів сирів, але ви цілком можете обійтися якимось одним.
тісто листкове (готове бездріжджове) - 1 кг; яйце куряче - 2 шт.; сир адигейський - 150 г; сир твердий - 100 г; сир - 200 г; сіль; кріп - 1 пучок; масло рослинне (для змащування листа). Приготування Тісто розморожуємо, сир натираємо на тертці, сир розминаємо виделкою, дрібно ріжемо кріп. Змішуємо сир, сир, 1 яйце, сіль і зелень. Розморожене тісто розрізаємо на прямокутні пластинки. Розкладаємо начинку в середину прямокутників, загортаємо, укладаємо швом вниз на змащений олією лист. Можна розрізати тісто на квадрати, тоді звертаємо їх конвертиками, стягуючи протилежні краї по діагоналі. Змащуємо слойки з сиром зверху яйцем і випікаємо до золотистої скоринки при температурі 200-220 градусів.
Слойки з сиром та родзинками
Інгредієнти: готове листкове тісто - 1 кг; сир - 250 г; родзинки - 50 г; цукор - 4 ст. ложки; борошно; цукрова пудра. Приготування Розморожуємо листкове тісто . Промиваємо родзинки, потім запарюємо його окропом на 5 хвилин. Сир розминаємо виделкою, додаємо цукор і запарені родзинки, ретельно перемішуємо. Листкове тісто нарізаємо квадратиками, в центр кожного укладаємо начинку по 1-2 ч. ложки. Потім, з'єднуючи між собою протилежні куточки по діагоналі, отримуємо конвертики з тіста. Змащуємо деко олією, викладаємо на нього конвертики і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 20-25 хвилин до появи золотистого відтінку. Викладаємо готову випічку на блюдо, даємо трохи охолонути і через сито посипаємо цукровою пудрою.
Слойки з сиром і зеленню
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто - 05 кг; кріп, петрушка, кінза, базилік - по 1 пучку кожного виду зелені; сир - 400 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; кунжут - для присипки. Приготування Тісто розморожуємо. Чисто вимиту і обсушену зелень дрібно рубаємо. У сковороді розтоплюємо вершкове масло і викладаємо нарізану зелень, обсмажуємо, часто помішуючи, близько 5 хвилин. Сир добре збиваємо за допомогою блендера, додаємо зелень, солимо, перчимо, добре вимішуємо начинку. Тісто розгортаємо і ріжемо порційними шматками, викладаємо на них начинку. Формуємо слойки будь-якої форми (можна зробити відкритими або закритими, як пиріжки). Викладаємо на деко, змащене маслом, змащуємо яйцем і присипаємо зверху кунжутом. Випікаємо при середній температурі до рум'яної скоринки.
Слойки з сиром і яблуками
Інгредієнти: тісто листкове - 500 г; сир - 150 г; яблука - 2 шт.; ваніль - 1 ст. ложка; пластівці мигдалю - 1 ст. ложка. Приготування Тісто розморожуємо, розкачуємо і вирізаємо кола. Сир розминаємо виделкою, яблука ріжемо тонкими часточками. На центр круга викладаємо спочатку сир, зверху яблучні дольки, присипаємо ваніллю і мигдалем. Робимо невеликі бортики. Якщо є бажання, то самі слойки можна вирізати у формі яблука, а бортики зробити із залишків тіста, в такому вигляді слойки дуже оригінально виглядають при подачі. Розігріваємо духовку до 180 градусів, ставимо слойки на 15 хвилин. Яблука можна замінити грушами, вони також прекрасно поєднуються з сиром.