Ці маленькі кексики відмінно підійдуть і для сніданку, і для святкового столу. А як приготувати мафіни з сиром і шинкою, ми вам зараз розповімо.
Мафіни з шинкою
Інгредієнти: борошно - 300 г; вершкове масло - 100 г; яйця - 3 шт.; молоко - 150 г; розпушувач - 2 ч. ложки; твердий сир - 100 г; шинка - 100 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Шинку з сиром нарізаємо невеликими кубиками. Розбиваємо яйця, додаємо в них сіль, перець і збиваємо. Потім доливаємо молоко, розм'якшене вершкове масло і перемішуємо. Висипаємо підготовлену шинку і сир, знову розмішуємо. Додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і замішуємо тісто. Воно виходить м'яким, не крутим. Спеціальні формочки для мафінів змащуємо маслом і викладаємо в них тісто приблизно на 2/3 об'єму. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів близько півгодини, а потім перевіряємо готовність за допомогою зубочистки.
Рецепт мафінів з шинкою, сиром, кропом і часником
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; молоко - 100 г; сіль - 1/4 ч. ложки; цукор - 1/4 ч. ложки; яйця - 1 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; вершкове масло - 20 г; сир - 60 г; шинка - 100 г; кріп - 20 г; часник - 1 зубчик; панірувальні сухарі для присипки форм. Приготування Розтоплюємо вершкове масло, з'єднуємо його з молоком, яйцем. В окремому посуді змішуємо борошно і розпушувач, сіль і цукор. Змішуємо суху суміш з молочно-яєчною, додаємо порізані кубиками шинку і сир, подрібнений кріп і часник, пропущений через прес. Перемішуємо інгредієнти, щоб начинка рівномірно розподілилася. Формочки змащуємо вершковим маслом і посипаємо панірувальними сухарями, викладаємо тісто на 3/4 об'єму і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів хвилин на 30.
Сирні маффіни з сиром і шинкою
Інгредієнти: просеянная борошно - 2 склянки; сода - 05 ч. ложки; сіль - щіпка; розтоплене вершкове масло - 200 г; яйця - 3 шт.; сметана - 2 ст. ложки; сир - 250 г; сир твердий - 100 г; шинка - 150 р. Приготування З'єднуємо розтоплене вершкове масло, сметану, яйця, сир і все гарненько перемішуємо. Якщо ви любите, щоб сир у випічці особливо не відчувався, попередньо його можна протерти через сито або збити блендером. У цю суміш додаємо сир і шинку, нарізані кубиками, а також борошно, змішане з содою і сіллю. Замішуємо тісто. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Якщо ви використовуєте силіконові формочки для випічки, то їх можна просто злегка змочити водою, змащувати маслом не потрібно. Отже, наповнюємо формочки на 2/3 об'єму тіста і відправляємо в духовку хвилин на 25-30. Ну, ось і готові сирні маффіни з шинкою і сиром!