Господиням на замітку представляємо рецепти приготування смачних і простих пиріжків з бринзою. При цьому начинка завжди і за будь-яких обставин виходить дуже ніжною і легкою.
Пиріжки з бринзою і помідорами
Інгредієнти: борошно - 7 ст. л.; вода - 2 ст. л.; помідори - 10 шт.; бринза - 400 г; цукор - 2 ч. л.; рослинне масло - 8 ст. л.; часник - 4 зубки; сіль - за смаком; зелень - пучок. Приготування Пиріжки з бринзою у нас будуть смажені. Для початку приготуємо начинку. Помідори потрібно порізати так, як вам подобається. Наприклад - просто кружечками. При бажанні їх можна обдати окропом і зняти шкірку. Бринзу розминаємо і додаємо до помідорів. Часник тиснемо видавити зубок часнику, зелень (на ваш смак) дрібно рубаємо. Все перемішуємо. А тепер займемося тестом. В окропі розмішуємо до розчинення сіль і цукор. Підливаємо рослинне масло, а потім всипаємо борошно. Вимішуємо тісто так, щоб воно вийшло м'яким. Відставляємо на пів годинки на «відпочинок».
Потім ділимо тісто на дві частини і розгортаємо їх у пласт. На один з пластів викладаємо нашу начинку. Якщо ви різали помідори кружечками, то кладемо спочатку помідор, зверху викладаємо суміш з бринзи. Накриваємо заготовки другою частиною тіста і чашкою або склянкою ділимо на окремі пиріжки. Сковороду потрібно як слід розігріти, попередньо наливши масло. Смажимо пиріжки з помідорами і бринзою з двох сторін, доки не підрум'яняться.
Бринза чудово поєднується з будь-яким видом тіста, в тому числі - з листковим.
Слойки з бринзою
Інгредієнти: тісто листкове готове - 500 г; сир бринза - 200 г; молоко - 2 ст. л.; борошно - 1 ст. л.; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка; цукор - щіпка; кріп - пучок; масло рослинне - 2 ст. л. Приготування Так, почнемо з начинки для пиріжків з бринзи. Кріп дрібно рубаємо, бринзу розминаємо до пастоподібної консистенції. Додаємо борошно і молоко. Приправляємо за смаком - сіллю, цукром. Листкове тісто розморожуємо
(якщо воно заморожувалося), розрізаємо на великі квадрати і розкачуємо так, щоб форма не губилася. В серединку викладаємо начинку і загортаємо тісто в конвертик, прищепнув серединку. Яйце трошки збиваємо, щоб білок і жовток перемішалися, і їм змащуємо наші листкові пиріжки з бринзою. Випікаємо при 180 градусах до утворення легкої рум'яної скоринки. Стежте, щоб яйце зверху не згоріло. Ось і готовий наш страва з бринзою !
Коли готуєте пиріжки з бринзою і зеленню, то не треба замислюватися, яка саме зелень підійде. З цим сиром дуже хороша і петрушка, кріп і тим більше - базилік.