Вернуться назад Распечатать

Коржі на кефірі

Коржі на кефірі
Коржі на кефірі - дуже смачне і ситне ласощі для дітей і дорослих. Коржі незамінні за кухлем молока або тарілкою супу. Сьогодні ми будемо вчитися різними рецептами і способів приготування цієї прекрасної і легкої випічки. Повітряні та ніжні коржі, безумовно, сподобаються всім членам вашої сім'ї.
Простий рецепт коржів на кефірі
Інгредієнти:

  • кефір - 500 мл;

  • сода - 1 ч. л.;

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • рослинна олія - 2 ст. л.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Ці коржі на кефірі ми будемо готувати на сковорідці. Для початку займемося тестом. Кефір змішати з содою, сіллю, яйцем і рослинною маслом, все ретельно перемішуємо. Далі додаємо борошно, залишаємо тісто на 15 хвилин. Робимо коржі, підсмажуємо кожну на розпеченій і змащеній маслом сковороді. Кожну змащуємо розтопленим вершковим маслом після приготування. Подавати можна з сиром або сметаною.
    Якщо ви натхнені цим рецептом, спробуйте приготувати коржі на кефірі з начинкою. Спосіб приготування тіста не змінюємо.
    Коржі на кефірі з картоплею
    Інгредієнти:

  • кефір - 500 мл;

  • сода - 1 ч. л.;

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • рослинна олія - 2 ст. л.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль - за смаком.

  • картопля - 3 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рослинна олія - 2 ст. л.;

  • зелень - пара пучок.


  • Приготування
    Місимо тісто, залишаємо на 15 хвилин. Вільний час займаємося начинкою. Картопля промити, очистити від шкірки і відварити, зробити пюре. Лук очищаємо і дрібно шаткуємо, обсмажуємо на рослинній олії і змішати з картоплею. Далі додаємо зелень і сіль. Розкачуємо тісто в формі паляниці, в серединку кладемо ложку пюре, краю закатуємо, розкачуємо тісто в тонкий коржик. Обсмажуємо так само. Наші картопляні коржі готові!
    Сирні коржики на кефірі
    Інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;

  • сир - 200 г;

  • сода - на кінчику ножа;

  • цукор - 1 ч. л.;

  • сіль - 05 ч. л.;

  • борошно - 2 склянки.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати сирні коржики . Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо в тісто. Випікаємо коржі на середньому вогні з обох сторін. При бажанні можна додати 100 г копченостей і приготувати коржі на кефірі з шинкою. Випічка виходить неймовірно пишними і легкої завдяки сиру.
    Розглянемо ще один варіант приготування нашого страви і дізнаємося, як приготувати коржі на кефірі в духовці.
    М'ясні коржі на кефірі в духовці
    Інгредієнти:

  • кефір - 1 склянка;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • борошно - 4 склянки;

  • вершкове масло - 4 ст. л.;

  • сіль - 05 ч. л.;

  • цукор - 1 ст. л.;

  • дріжджі - половина пачки;

  • м'ясо - 100 г;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Місимо тісто, даємо час настоятися. М'ясо ріжемо на дрібні шматочки або пропускаємо через м'ясорубку, підсмажуємо в сковороді. З тіста робимо кульки, розкачуємо їх, в серединку кладемо готове м'ясо. Викладаємо коржі на деко, змащене маслом, і випікаємо протягом 15 хвилин при температурі 200 градусів.
    Якщо ви хочете порадувати рідних смачним десертом, приготуйте солодкі коржі в мікрохвильовці. Мінімум продуктів і максимум задоволення!
    Коржі в мікрохвильовці
    Інгредієнти:

  • кефір - 2 склянки;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • цукор - 4 ст. л.;

  • сода - 1 ч. л.;

  • оцет - 1 ч. л.;

  • борошно - 200 г;

  • Коржі на кефірі

  • кокосова стружка - 5 ст. л.;

  • масло вершкове - 100 г;

  • шоколад - 100 р.


  • Приготування
    Змішуємо кефір, яйця, сіль, цукор і додаємо соду, погашену оцтом. Всипаємо борошно і кокосову стружку, все перемішуємо. Змащуємо спеціалізовану посуд маслом, надати тесту форми коржиків. Випікаємо кожну на середній потужності протягом 5 хвилин. Готові коржі змащуємо вершковим маслом. Перед подачею розтопити шоколад, додати ложку вершкового масла. Кожну корж полити шоколадним соусом.