Коржі на кефірі - дуже смачне і ситне ласощі для дітей і дорослих. Коржі незамінні за кухлем молока або тарілкою супу. Сьогодні ми будемо вчитися різними рецептами і способів приготування цієї прекрасної і легкої випічки. Повітряні та ніжні коржі, безумовно, сподобаються всім членам вашої сім'ї.
Простий рецепт коржів на кефірі
Інгредієнти: кефір - 500 мл; сода - 1 ч. л.; куряче яйце - 1 шт.; рослинна олія - 2 ст. л.; вершкове масло - 50 г; сіль - за смаком. Приготування Ці коржі на кефірі ми будемо готувати на сковорідці. Для початку займемося тестом. Кефір змішати з содою, сіллю, яйцем і рослинною маслом, все ретельно перемішуємо. Далі додаємо борошно, залишаємо тісто на 15 хвилин. Робимо коржі, підсмажуємо кожну на розпеченій і змащеній маслом сковороді. Кожну змащуємо розтопленим вершковим маслом після приготування. Подавати можна з сиром або сметаною.
Якщо ви натхнені цим рецептом, спробуйте приготувати коржі на кефірі з начинкою. Спосіб приготування тіста не змінюємо.
Коржі на кефірі з картоплею
Інгредієнти: кефір - 500 мл; сода - 1 ч. л.; куряче яйце - 1 шт.; рослинна олія - 2 ст. л.; вершкове масло - 50 г; сіль - за смаком. картопля - 3 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинна олія - 2 ст. л.; зелень - пара пучок. Приготування Місимо тісто, залишаємо на 15 хвилин. Вільний час займаємося начинкою. Картопля промити, очистити від шкірки і відварити, зробити пюре. Лук очищаємо і дрібно шаткуємо, обсмажуємо на рослинній олії і змішати з картоплею. Далі додаємо зелень і сіль. Розкачуємо тісто в формі паляниці, в серединку кладемо ложку пюре, краю закатуємо, розкачуємо тісто в тонкий коржик. Обсмажуємо так само. Наші картопляні коржі готові!
Сирні коржики на кефірі
Інгредієнти: кефір - 250 мл; сир - 200 г; сода - на кінчику ножа; цукор - 1 ч. л.; сіль - 05 ч. л.; борошно - 2 склянки. Приготування Зараз розповімо, як приготувати сирні коржики . Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо в тісто. Випікаємо коржі на середньому вогні з обох сторін. При бажанні можна додати 100 г копченостей і приготувати коржі на кефірі з шинкою. Випічка виходить неймовірно пишними і легкої завдяки сиру.
Розглянемо ще один варіант приготування нашого страви і дізнаємося, як приготувати коржі на кефірі в духовці.
М'ясні коржі на кефірі в духовці
Інгредієнти: кефір - 1 склянка; яйце куряче - 1 шт.; борошно - 4 склянки; вершкове масло - 4 ст. л.; сіль - 05 ч. л.; цукор - 1 ст. л.; дріжджі - половина пачки; м'ясо - 100 г; олія рослинна. Приготування Місимо тісто, даємо час настоятися. М'ясо ріжемо на дрібні шматочки або пропускаємо через м'ясорубку, підсмажуємо в сковороді. З тіста робимо кульки, розкачуємо їх, в серединку кладемо готове м'ясо. Викладаємо коржі на деко, змащене маслом, і випікаємо протягом 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Якщо ви хочете порадувати рідних смачним десертом, приготуйте солодкі коржі в мікрохвильовці. Мінімум продуктів і максимум задоволення!
Коржі в мікрохвильовці Інгредієнти: кефір - 2 склянки; яйце куряче - 2 шт.; цукор - 4 ст. л.; сода - 1 ч. л.; оцет - 1 ч. л.; борошно - 200 г; кокосова стружка - 5 ст. л.; масло вершкове - 100 г; шоколад - 100 р. Приготування Змішуємо кефір, яйця, сіль, цукор і додаємо соду, погашену оцтом. Всипаємо борошно і кокосову стружку, все перемішуємо. Змащуємо спеціалізовану посуд маслом, надати тесту форми коржиків. Випікаємо кожну на середній потужності протягом 5 хвилин. Готові коржі змащуємо вершковим маслом. Перед подачею розтопити шоколад, додати ложку вершкового масла. Кожну корж полити шоколадним соусом.