Пиріг з капустою - це відмінний варіант випічки на кожен день. Начинка готується швидко і не потрібно возитися з дріжджовим тістом . Шматочки пирога можна загорнути дитині в якості шкільного обіду або взяти з собою при поїзді на пікнік.
Випічка на майонезі виходить дуже ніжною приємно з хрусткою скоринкою, а капуста соковитою і з невеликою кислинкою, завдяки томатної пасти.
Для початківців домогосподарок, рецепт приготування пирога буде найкращим початком для вивчення кулінарного мистецтва.
Пиріг з капустою на майонезі
Інгредієнти: борошно - 450 г; майонез - 1 стакан; кефір - півсклянки; вершкове масло топлене - 300 г; яйце - 1 шт.; сода - половина чайної ложки; сіль - щіпка; нашаткована капуста свіжа - 1 кг; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; масло вершкове - 100 г; густа томатна паста - 2 столові ложки; сіль, перець за смаком. Приготування Гасимо соду в кефірі. Додаємо майонез, розтоплене вершкове масло, яйце і трохи солі (враховуємо наявність солі в майонезі). Постійно перемішуючи, висипаємо в суміш борошно, Замішуємо полужидкое тісто.
Готуємо начинку, для цього нашатковану капусту тушкуємо на вершковому маслі, додаємо подрібнену цибулю, терту моркву, сіль і перець. Коли капуста майже приготується, кладемо в неї томатну пасту, добре перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин під кришкою.
Посуд для випічки змащуємо маслом. Виливаємо частину тіста, зверху викладаємо капусту і потім заливаємо рештою тестом. Випікаємо до освіти на пирозі рум'яної скоринки. Ступінь готовність перевіряємо дерев'яною паличкою. Вимикаємо духовку і даємо пирогу охолонути. Теплий пиріг з капустою, зроблений на майонезі перекладаємо на широкий піднос і розрізаємо на порції.
Секрет приготування капустяної шарлотки в олії, на якому обсмажується капуста, це обов'язково повинно бути вершкове масло. Воно надає овочам дуже легкий молочний присмак та відчуття насиченості.
Шарлотка з капустою на майонезі
Інгредієнти: Для начинки:
нарізана свіжа капуста - 800 г; сухі гриби - 60 г; цибуля - 80 г; яйця - 2 шт.; масло вершкове - 100 г; сіль, перець. Для тіста:
борошно - 250 г; майонез 200 г; яйця - 3 шт.; сода - пів чайної ложки. Приготування Сухі гриби замочуємо на кілька годин, відварюємо, охолоджуємо і ріжемо на соломку. Капусту трохи тушкуємо на вершковому маслі, потім додаємо скільки потрібно солі і перцю. З'єднайте гриби з капустою.
Займаємося тіста: в просіяне борошно з содою вбиваємо яйця, вливаємо домашній майонез і замішуємо тісто. Тісто з'єднуємо з начинкою і акуратно перемішуємо. Всю масу виливаємо в обрану форму для пирогів і запікаємо в духовці або мультиварці.
Спечену шарлотку з капусти з майонезом перекладаємо на широке блюдо і нарізаємо шматочками.