Пропонуємо вам рецепти домашніх пиріжків з начинкою з ковбасних виробів.
Пиріжки з ковбасою і сиром
Інгредієнти: борошно - 3 склянки; вершкове масло - 200 г; розпушувач - 1 ч. ложка; сметана - 2 ст. ложки; яйце куряче - 2 шт.; сіль - 1 ч. ложка; ковбаса напівкопчена - 200 г; сир твердий - 150 г; плавлений сирок - 1 шт.; майонез. Приготування Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. У борошно масло нарізаємо шматочками і розтираємо в крихту. Вбиваємо яйце, додаємо сметану і замішуємо тісто. Прибираємо тісто в пакет і залишаємо на 40 хвилин в холодильнику.
Ковбасу дрібно ріжемо, сир натираємо на тертці, змішуємо, додаємо спеції за смаком, злегка присипаємо борошном. Тісто розкачуємо шаром 3 мм товщиною, вирізаємо кружечки діаметром 10 см, змащуємо яйцем і викладаємо тісто у формочки для кексів. Викладаємо на ці кружечки начинку, зверху змащуємо майонезом і присипаємо тертим сиром. Зверху накриваємо кружечком тесту, в центрі робимо отвір, змащуємо яйцем і запікаємо на середньому вогні до рум'яної скоринки.
Пиріжки з ліверної ковбасою
Цей рецепт для тих, хто любить пиріжки смажені на сковороді, хоча і випечені в духовці вони не втратять у смаку.
Інгредієнти: борошно - 500 г; яйце куряче - 1 шт.; кисле молоко - 500 мл; сода, сіль - по 1 ч. ложці; цукор - 2 ч. ложки; олія рослинна - 1 склянка; ковбаса ліверна - 500 г; крупа манна - 1 ст. ложка; стрілки часнику пучок. Приготування Борошно просіваємо, додаємо соду, кисле молоко, сіль, цукор, вбиваємо яйце і замішуємо тісто, залишаємо його на 10 хвилин. Подрібнюємо стрілки часнику і обсмажуємо на розігрітій олії до м'якості. Потім гасимо вогонь і додаємо до часнику ліверну ковбасу, добре її розминаючи. Залишаємо начинку трохи охолонути і додаємо манку. Тісто розгортаємо і ліпимо пиріжки. Обсмажуємо пиріжки з лівером з обох сторін на розігрітій олії на маленькому вогні.
Пиріжки з ковбасою і картоплею
Інгредієнти: тісто - 1 кг; картопля - 3-4 шт.; ковбаса варена - 250 р. Приготування Картоплю чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо, ковбасу також дрібно ріжемо. Все змішуємо і обсмажуємо на розігрітій сковороді, солимо, перчимо і додаємо дрібно нарізану зелень. Фарш залишаємо трохи охолонути. Формуємо пиріжки і випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.