Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з ковбасою

Пиріжки з ковбасою
Пропонуємо вам рецепти домашніх пиріжків з начинкою з ковбасних виробів.

Пиріжки з ковбасою і сиром


Інгредієнти:

  • борошно - 3 склянки;

  • вершкове масло - 200 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • ковбаса напівкопчена - 200 г;

  • сир твердий - 150 г;

  • плавлений сирок - 1 шт.;

  • майонез.


  • Приготування
    Змішати просіяне борошно з розпушувачем і сіллю. У борошно масло нарізаємо шматочками і розтираємо в крихту. Вбиваємо яйце, додаємо сметану і замішуємо тісто. Прибираємо тісто в пакет і залишаємо на 40 хвилин в холодильнику.
    Ковбасу дрібно ріжемо, сир натираємо на тертці, змішуємо, додаємо спеції за смаком, злегка присипаємо борошном. Тісто розкачуємо шаром 3 мм товщиною, вирізаємо кружечки діаметром 10 см, змащуємо яйцем і викладаємо тісто у формочки для кексів. Викладаємо на ці кружечки начинку, зверху змащуємо майонезом і присипаємо тертим сиром. Зверху накриваємо кружечком тесту, в центрі робимо отвір, змащуємо яйцем і запікаємо на середньому вогні до рум'яної скоринки.

    Пиріжки з ліверної ковбасою


    Цей рецепт для тих, хто любить пиріжки смажені на сковороді, хоча і випечені в духовці вони не втратять у смаку.
    Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • кисле молоко - 500 мл;

  • сода, сіль - по 1 ч. ложці;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • олія рослинна - 1 склянка;

  • ковбаса ліверна - 500 г;

  • крупа манна - 1 ст. ложка;

  • стрілки часнику пучок.


  • Приготування
    Борошно просіваємо, додаємо соду, кисле молоко, сіль, цукор, вбиваємо яйце і замішуємо тісто, залишаємо його на 10 хвилин. Подрібнюємо стрілки часнику і обсмажуємо на розігрітій олії до м'якості. Потім гасимо вогонь і додаємо до часнику ліверну ковбасу, добре її розминаючи. Залишаємо начинку трохи охолонути і додаємо манку. Тісто розгортаємо і ліпимо пиріжки. Обсмажуємо пиріжки з лівером з обох сторін на розігрітій олії на маленькому вогні.

    Пиріжки з ковбасою і картоплею


    Пиріжки з ковбасою

    Інгредієнти:

  • тісто - 1 кг;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • ковбаса варена - 250 р.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо, ковбасу також дрібно ріжемо. Все змішуємо і обсмажуємо на розігрітій сковороді, солимо, перчимо і додаємо дрібно нарізану зелень. Фарш залишаємо трохи охолонути. Формуємо пиріжки і випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.