Слойки з сиром і шинкою - досить швидка і легка випічка, яка неодмінно сподобається всім вашим гостям. Давайте дізнаємося деякі рецепти їх приготування.
Рецепт слойок з шинкою і сиром
Інгредієнти: тісто листкове - 500 г; шинка - 150 г; сир - 100 г; яйце - 1 шт.; рослинна масло. Приготування Тісто розкочуємо качалкою в тонкий пласт і акуратно розрізаємо на 4 однакових квадрата. Потім шаткуємо тонкими скибочками сир і шинку, а зелень гарненько промиваємо, просушуємо і подрібнюємо. Тепер на край кожного квадратика викладаємо по сирного скибочці, посипаємо зеленню, а зверху накриваємо шматочком шинки. Ретельно з'єднуємо краї тіста і защипуємо їх. Після цього змащуємо слойки збитим яєчним жовтком і викладаємо на деко, злегка скропіть водою. Випікаємо наші булочки в духовці 15-20 хвилин до готовності.
Слойки з сиром і шинкою
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 500 г; сир - 300 г; шинка - 200 г; яйце - 1 шт.; вершки - 20 мл; кунжут - за смаком. Приготування Готове листкове тісто розморожуємо, розгортаємо в тоненький пласт і нарізаємо на прямокутники розміром приблизно 10 на 2 див. Сир і шинку шаткуємо тонкими смужками, викладаємо їх на прямокутник тесту. Зверху кладемо другий шматочок тіста і защипуємо у слоечек короткі краю. Далі скручуємо слойки спіралькою. Духовку запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Деко скроплюємо водою, викладаємо спіральки на деко. У яйця відокремлюємо жовток і змішуємо його з вершками. Цією сумішшю змащуємо наші булочки і посипаємо зверху кунжутом. Випікаємо слойки приблизно 20 хвилин.
Слойки з плавленим сиром і шинкою
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 500 г; яйце - 1 шт.; шинка - 100 г; мариновані огірки - 3 шт.; плавлений сир - 120 г; свіжа зелень за бажанням. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати слойки з шинкою і сиром. Листкове тісто розморожуємо заздалегідь, розгортаємо в пласт 30х30 см, і поділяємо його на 4 квадрата. Сир шаткуємо тонкими скибочками. Мариновані огірки нарізаємо тонкими кружальцями, а зелень промиваємо, обсушуємо і рубаємо. Тепер на один край квадрата кладемо 2 шматочки плавленого сиру, гуртки огірків, посипаємо свіжою зеленню, і зверху накриваємо все скибочкою шинки. Злегка краї тіста змащуємо яєчним білком, ретельно з'єднуємо їх і добре защепляем. Підготовлені таким чином слойки викладаємо на скропіть водою деко, зверху змащуємо яйцем і випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
Слойки з шинкою і сулугуні
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 500 г; шинка - 150 г; цибулина - 1 шт.; сир сулугуні - 150 г; яйце - 1 шт.; зелень петрушки; вершкове масло - 30 р. Приготування Пластини тесту поділяємо і розкладаємо окремо один від одного на столі, присипаному борошном.
Поки тісто тане, готуємо з вами начинку. Для цього шинку і очищену цибулину нарізаємо дрібними кубиками, а сир сулугуні натираємо на крупній тертці.
Далі розігріваємо на сковороді вершкове масло й обсмажуємо на ньому цибулька з шинкою. Потім додаємо подрібнену петрушку, перемішуємо, знімаємо сковороду з вогню і посипаємо тертим сулугуні. За необхідності підсолюємо і перчимо начинку за смаком. Тепер тісто розрізаємо навпіл, а куточки надрізаємо по діагоналі. Кладемо на середину трохи начинки, скріплюємо кути на кожній стороні, а потім заводимо їх навхрест посередині. Духовку розігріваємо до 200 градусів, деко застеляємо пергаментом і промазуємо маслом. Слоечки кладемо на деко, заливаємо збитим жовтком і випікаємо в духовці 35-40 хвилин. Готові смачні слойки з шинкою і сиром за бажанням посипаємо меленим перцем.