Вернуться назад Распечатать

Курник з картоплею

Курник з картоплею
Пиріг - курник перебував на царських столах ще в старовину. Але і зараз він не втратив своєї популярності і його часто роблять багато хазяєчки. Ми розповімо вам декілька рецептів курника з картоплею.

Курник зі свининою і картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • борошно - 5 ст.;

  • яблучний оцет - 1 ст. ложка;

  • молоко - 15 склянки;

  • маргарин - 200 г;

  • сода - щіпка;

  • рослинна олія - 50 мл


  • Для начинки:

  • свинячий фарш - 1 кг;

  • картопля - 15 кг;

  • цибулина - 2 шт.;

  • зелена цибуля - 200 р;

  • майонез - 150 мл;

  • приправа для шашлику - за смаком;

  • вершкове масло - 200 р.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати курник з картоплею. У м'ясний фарш кладемо дрібненько нарізану цибульку, трохи солі, приправи для шашлику і майонезу. Перемішуємо все і прибираємо на годину в холодильник. Помиту і очищену картоплю тремо на найбільшій терочке і кладемо хвилин на 20 в підсолену воду. Потім зливаємо її, і відварюємо картоплю до напівготовності в новій воді. В охолоджений фарш додаємо половину картоплі, підсолюємо за смаком. Тепер починаємо робити тісто. Розтоплений маргарин з'єднуємо з молоком, солимо і перемішуємо. Вливаємо в цю суміш масло з оцтом, кладуть соду і поступово всипаємо борошно, вимішуючи тісто до однорідності. Далі кладемо його в чистий пакет і відправляємо на годинку в холодильник.
    Після цього поділяємо його на два шматки: маленький і великий. Великий шматок розгортаємо в пласт, викладаємо в сковороду і злегка піднімаємо краю. Далі покриваємо всі рівномірним шаром начинки - спочатку звичайний картопля, він не дасть протекти м'ясного соку, а потім - картоплю з фаршем.
    Другий шматочок тіста розкачуємо і прикриваємо їм пиріг. У верхньому коржі робимо дірочку і ставимо курник з фаршем і картоплею в духовку на 2 години. Перед подачею на стіл, змащуємо пиріг маслом, перекладаємо на суху сковороду і пригощаємо гостей!

    Курник з картоплею і куркою


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 3 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • маргарин - 100 г;

  • кефір - 150 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • сода;

  • сіль.


  • Для начинки:

  • куряче філе - 300 г;

  • картопля - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • зелень петрушки - 1 пучок;

  • спеції.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант, як спекти курник з картоплею. Отже, розтоплюємо маргарин протягом декількох хвилин в мікрохвильовці або в ковшичке на плиті. Потім трохи охолоджуємо, додаємо цукор, сіль і добре перемішуємо. Далі розбиваємо яйця і вливаємо кефір. Ще раз збиваємо масляну основу, підсипаємо борошно і соду, гашену оцтом. Гарненько вимішуємо тісто до однорідної консистенції, скачуємо в кулю і прибираємо в холодильник.
    А цим часом поки займемося начинкою: куряче філе нарізаємо дрібними шматочками, картоплю чистимо і шаткуємо кубиками, а цибулю і кріп подрібнюємо. Всі інгредієнти змішуємо в глибокому посуді, підсолюємо, перчимо за смаком.
    Охолоджене тісто ділимо на 2 частини - 1 побільше, друга трохи менше. Більшу частину розкачуємо товщиною приблизно 05 см так, викладаємо у форму для запікання, формуємо невеликі бортики. Далі рівним шаром укладаємо
    Курник з картоплею
    приготовану раніше начинку з картоплі і курки, зверху посипаємо нарізаним кропом. Від решти тіста відщипуємо маленький шматочок і скачуємо кульку. Все інше тісто розгортаємо в пласт і накриваємо їм наш пиріг зверху, щільно защипивая краю. Посередині робимо невеликий отвір і ставимо курник в розігріту до 220 градусів духовку і випікаємо приблизно одну годину.
    Після чого акуратно дістаємо готовий пиріг, змащуємо збитим яйцем, закриваємо отвір кулькою з тіста і поставити назад в духовку ще хвилин на 30. Ось і все, курник з картоплею і куркою придбав красивий золотистий колір і його можна ставити на стіл!