У цій статті вас чекають 3 цікавих рецепта пирога з капустою і яйцем. Причому, дуже смачним він вийде і в духовці, і в мультиварці.
Пиріг з капусти з яйцем з листкового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 05 кг; молода капуста - 300 г; яйця - 1 шт.; масло вершкове - 30 г; борошно для посипання; сіль - за смаком. Приготування Листкове тісто розморожуємо при кімнатній температурі. Капусту тонко шаткуємо, додаємо сіль і добре мнемо руками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо капусту, вливаємо пару столових ложок води і тушкуємо до готовності капусти. Яйце розбиваємо в мисочку і злегка збиваємо його, потім виливаємо в капусту і швидко перемішуємо, щоб яйце розмішати рівномірно.
Тепер розкачуємо тісто у формі прямокутника. По центру розміщуємо капустяну начинку таким чином, щоб зверху і знизу залишилося вільне місце (близько 5 см), а по боках близько 10 див. Бічні частини нарізаємо смужками шириною близько 1 см по діагоналі до начинки. Верхню і нижню частини тесту викладаємо зверху на начинку, а бічні смужки накладаємо один на одного поперемінно. Таким чином, на поверхні вийде косичка. Змащуємо поверхню пирога збитим яйцем, присипаємо кмином і при температурі 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин, поки пиріг не стане золотистого кольору.
Пиріг з капустою і яйцем на кефірі
Інгредієнти: борошно - 22 ст. ложки; кефір - 300 г; майонез - 9 ст. ложок; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; яйця сирі - 2 шт.; яйця варені - 4 шт.; білокачанна капуста - 1 кг; твердий сир - 200 г; соус соєвий - 1 ст. ложка; цибуля - 2 шт.; рослинне масло. Приготування Цибулю дрібно ріжемо, а капусту шаткуємо. На сковороду з рослинною олією викладаємо цибулю, обсмажуємо близько 1 хвилини, потім кладемо капусту, перемішуємо і тушкуємо до готовності. Додаємо порізані кубиками відварені яйця, сіль, чорний мелений перець за смаком і соєвий соус. Все, начинка готова. Поки вона остигає, займемося тестом. З'єднуємо кефір, майонез, яйця, перемішуємо, додаємо борошно, змішану з розпушувачем і замішуємо тісто. За консистенцією воно має нагадати густу сметану. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, присипаємо борошном і виливаємо приблизно половину тіста. Зверху розподіляємо начинку, яку посипаємо сиром, натертим на тертці. Все це заливаємо другою половиною тіста. При температурі 200 градусів пиріг з капустою і яйцем випікаємо в духовці близько 40 хвилин.
Пиріг з капустою і яйцем в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 7 ст. ложок; вершкове масло - 100 г; молоко - 100 мл; сіль - щіпка; сода - 1/3 ч. ложки. Для начинки:
білокачанна капуста - 400 г; яйця - 2 шт.; сіль, чорний мелений перець - за смаком; вершкове масло. Для заливки:
борошно - 2 ст. ложки; сметана - 3 ст. ложки; яйця - 1 шт.; сир фета - 50 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Капусту шаткуємо й обсмажуємо на вершковому маслі до м'якості. Яйця відварюємо круто, очистити і дрібно нарізаємо. З'єднуємо капусту з яйцем, солимо і перчимо за смаком і перемішуємо. Робимо тісто: змішуємо борошно, сіль, соду, молоко і розм'якшене вершкове масло. Перемішуємо все до однорідного стану. Змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом, викладаємо тісто, зверху розміщуємо начинку і все це заливаємо заливкою, для якої змішуємо борошно з яйцем, сметаною, натертим на тертці сиром фета, сіллю і перцем за смаком. Мультиварку закриваємо кришкою і в режимі «Випічка» готуємо пиріг протягом 50 хвилин. Після того, як пролунає звуковий сигнал, відкриваємо кришку, але пиріг не виймаємо, нехай він охолоне в мультиварці.