Пиріг з помідорами - дуже ситна і приголомшливо смачне блюдо, яке неодмінно сподобається всім вашим гостям.
Рецепт пирога з помідорами
Інгредієнти: листкове тісто - 400 г; помідори черрі - 300 г; яйце - 2 шт.; сметана - 200 мл; борошно пшеничне - 2 ст. ложки; сир - 50 г; часник - 2 зубчики; зелень кропу - 1 пучок; спеції - за смаком. Приготування Помідори промиваємо, обсушуємо й розрізаємо навпіл. Яйця гарненько збиваємо вінчиком. Додаємо сметану і розмішуємо. Після цього просіюємо в миску борошно, додаємо рубану зелень кропу, видавлений часник, сіль і перець за смаком. Розмішуємо все ложкою. Листкове тісто розкачуємо у формі кола і викладаємо у форму для випічки, промазану рослинним маслом. Формуємо руками невеликі бортики. Половинки помідорів додаємо в миску до сметанною масою і перемішуємо. Викладаємо начинку на тісто, розрівнюємо ложкою і посипаємо тертим сиром. Ставимо форму в духовку і запікаємо близько 40 хвилин. Готовий пиріг з помідорами і сиром остуджуємо, звільняємо від форми і нарізаємо шматочками.
Пиріг з баклажанами та помідорами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 250 г; сода - щіпка; сіль; маргарин - 20 г; молоко - 150 мл Для начинки:
бринза - 150 г; помідори - 3 шт.; баклажан - 1 шт.; цибулина - 05 шт.; приправи, спеції - за смаком; сир - 30 р. Приготування Всі інгредієнти для тіста змішуємо в мисці і добре вимішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом, викладаємо тісто, сформувавши з боків маленькі бортики. Бринзу подрібнюємо, баклажани очищаємо і разом з помідорками шаткуємо кружечками. Цибулю нарізаємо кільцями. На тісто викладаємо шарами: спочатку адигейський сир , баклажани, посипаємо сіллю, кладемо помідори і цибулю. Ставимо пиріг в розігріту до 200 градусів духовку і через 20 хвилин посипаємо тертим сиром. Виймаємо пиріг з бринзою і помідорами з форми лише тоді, коли він трохи охолоне.