Вернуться назад Распечатать

Слойки з м'ясом

Слойки з м'ясом
Якщо під рукою у вас виявилася упаковка листкового тіста і м'ясний фарш, то будьте впевнені - в цей день вам не доведеться голодувати. Слойки з м'ясом готуються буквально за півгодини, а в підсумку виходить не просто смачне доповнення до чаю і перших страв, але і зручний варіант ланчу з собою. Як приготувати слойки з м'ясом ми розповімо в цій статті.

Рецепт слойок з м'ясом і грибами


Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • гриби - 200 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • гострий соус - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • кумін - 1 ч. ложка;

  • орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • яловичий бульйон - 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    На оливковій олії обсмажуємо до готовності яловичий фарш. Додаємо до фаршу нарізану цибулю, часник і гриби і продовжуємо готування до м'якості цибулі. Додаємо гострий соус , трави та спеції, а потім вливаємо яловичий бульйон. Готуємо фарш до повного випаровування рідини.
    Тісто розгортаємо і нарізаємо колами. У центр кожного кола кладемо по столовій ложці обсмаженого фаршу і защипуємо краю майбутньої слойки. Змащуємо поверхню слойки збитим яйцем і ставимо випікатися при 190 градусах до золотистого кольору. Подаємо слойки з овочевою сальсою.

    Слойки з м'ясом і сиром


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • яловичий фарш - 300 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сир - 100 г;

  • кетчуп;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Фарш обсмажуємо з цибулею і часником до повної готовності. Тісто розгортаємо і ріжемо на прямокутники. Змащуємо прямокутники кетчупом, поверх розподіляємо фарш і тертий сир. Останнім на слойку йде кружечок томату. Випікаємо слойки 20-25 хвилин при 190 градусах. Подаємо гарячими.

    Слойки з м'ясом і картоплею


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець;

  • часник - 2 зубчики;

  • яловичий фарш - 250 г;

  • паприка - 1 ст. ложка;

  • картопля - 1 шт.;

  • Слойки з м'ясом

  • листкове тісто - 1 упаковка.


  • Приготування
    У сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник. Як тільки цибуля стане м'яким, кладемо в сковороду фарш і смажимо до золотистого кольору.
    Картоплю чистимо і відварюємо до напівготовності. Нарізаємо бульба невеликими кубиками і додаємо до смаженій фаршу. Солимо і перчимо отриману начинку.
    Стіл подпиляем борошном і розкачуємо листкове тісто. Нарізаємо пласт тіста на квадрати, в центр кожного квадрата кладемо начинку і защипуємо краю майбутньої слойки. Випікаємо слойки при 200 градусах 15-20 хвилин.