Якщо під рукою у вас виявилася упаковка листкового тіста і м'ясний фарш, то будьте впевнені - в цей день вам не доведеться голодувати. Слойки з м'ясом готуються буквально за півгодини, а в підсумку виходить не просто смачне доповнення до чаю і перших страв, але і зручний варіант ланчу з собою. Як приготувати слойки з м'ясом ми розповімо в цій статті.
Рецепт слойок з м'ясом і грибами
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; яловичий фарш - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; гриби - 200 г; часник - 3 зубчики; гострий соус - 2 ст. ложки; оливкова олія - 2 ст. ложки; кумін - 1 ч. ложка; орегано - 1 /2 ч. ложки; паприка - 1 ч. ложка; яловичий бульйон - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; яйце - 1 шт. Приготування На оливковій олії обсмажуємо до готовності яловичий фарш. Додаємо до фаршу нарізану цибулю, часник і гриби і продовжуємо готування до м'якості цибулі. Додаємо гострий соус , трави та спеції, а потім вливаємо яловичий бульйон. Готуємо фарш до повного випаровування рідини.
Тісто розгортаємо і нарізаємо колами. У центр кожного кола кладемо по столовій ложці обсмаженого фаршу і защипуємо краю майбутньої слойки. Змащуємо поверхню слойки збитим яйцем і ставимо випікатися при 190 градусах до золотистого кольору. Подаємо слойки з овочевою сальсою.
Слойки з м'ясом і сиром
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; яловичий фарш - 300 г; помідори - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сир - 100 г; кетчуп; рослинне масло. Приготування Фарш обсмажуємо з цибулею і часником до повної готовності. Тісто розгортаємо і ріжемо на прямокутники. Змащуємо прямокутники кетчупом, поверх розподіляємо фарш і тертий сир. Останнім на слойку йде кружечок томату. Випікаємо слойки 20-25 хвилин при 190 градусах. Подаємо гарячими.
Слойки з м'ясом і картоплею
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець; часник - 2 зубчики; яловичий фарш - 250 г; паприка - 1 ст. ложка; картопля - 1 шт.; листкове тісто - 1 упаковка. Приготування У сковороді нагріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і часник. Як тільки цибуля стане м'яким, кладемо в сковороду фарш і смажимо до золотистого кольору.
Картоплю чистимо і відварюємо до напівготовності. Нарізаємо бульба невеликими кубиками і додаємо до смаженій фаршу. Солимо і перчимо отриману начинку.
Стіл подпиляем борошном і розкачуємо листкове тісто. Нарізаємо пласт тіста на квадрати, в центр кожного квадрата кладемо начинку і защипуємо краю майбутньої слойки. Випікаємо слойки при 200 градусах 15-20 хвилин.