Пиріжки з рисом - бюджетний варіант смачного і ситного страви. У цій статті ми поділимося з вами універсальним рецептом тіста, який підходить як для смаження, так і для випікання, а також декількома варіантами смачної начинки. Давайте швидше розбиратися, як приготувати пиріжки з рисом.
Тісто для пиріжків
Інгредієнти: борошно - 500 г; яйце - 1 шт.; молоко - 200 мл; дріжджі - 7 г; маргарин - 50 г; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Дріжджі розводимо молоком, даємо постояти, а потім додаємо яйця, масло, маргарин, сіль і цукор. Підсипаючи борошно, замішуємо тісто, накриваємо тісто серветкою і залишаємо на 1 годину в теплому місці. З підняв тіста формуємо пиріжки, даємо їм настоятися ще 25 хвилин, а потім випікаємо при 180 градусах 10-20 хвилин, або обсмажуємо до золотистого кольору.
Рецепт пиріжків з фаршем і рисом
відварений рис - 2 ст.; фарш (свинина+яловичина) - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; зелень; сіль, перець. Приготування Цибулю подрібнюємо, моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо овочі до м'якості і додаємо до них м'ясний фарш. Солимо і перчимо начинку, смажимо фарш до повної готовності. Змішуємо рис з фаршем. Доповнюємо начинку зеленню за смаком.
Пиріжки з печінкою і рисом
Інгредієнти: куряча печінка - 1 кг; відварений рис - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування На суміші вершкового і рослинного масла обсмажуємо до м'якості цибулю і додаємо до нього курячу печінку. Солимо і перчимо за смаком. Смажимо печінка 3-4 хвилини, після чого кладемо в блендер і подрібнюємо. Отриманий паштет змішуємо з рисом.
Пиріжки з лівером і рисом
Інгредієнти: курячі серця, печінка, шлуночки - по 200 г; відварений рис - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Потрухи відварюємо в підсоленій воді. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до м'якості. Пропускаємо лівер з цибулею через м'ясорубку і змішати з відварним рисом . Після цього формуємо пиріжки з лівером і обсмажуємо на сковорідці.
Пиріжки з рисом, яйцем і цибулею
Інгредієнти: відварений рис - 1 ст.; яйця - 3-4 шт.; зелена цибуля - пучок; сіль, перець - за смаком; вершкове масло. Приготування Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Цибулю дрібно нарізаємо і змішуємо з яйцем. Додаємо в начинку рис і приправляємо все сіллю і перцем за смаком. Щоб начинка вийшла більш соковитою і не злипалися - додаємо до неї топлене вершкове масло.