Немає нічого краще домашнього чаювання з лоранским пирогом з куркою і грибами власного приготування. Техніка випічки практично не відрізняється від готування звичайних фаршированих пирогів, проте поєднання добре підібраних інгредієнтів виділяє пиріг з куркою і грибами з дріжджового тіста з загальної маси. Спробувавши її одного разу, ви більше не зможете встояти перед спокусою - і неодмінно приготуєте його ще ні раз.
Пиріг-сметанник з куркою і грибами
Інгредієнти: борошно - 10 ст. л.; майонез - 330 г; сметана - 300 г; яйце куряче - 2 шт.; сода - 05 ч. л.; масло рослинне - 2 ст. л.; сіль і спеції - за смаком; печериці - 300 г; масло вершкове - 20 г; куряче філе - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт. Приготування Розморожуємо курячі грудки, промиваємо під холодною водою і підсушуємо при кімнатній температурі. Потім нарізаємо м'ясо невеликими шматочками, солимо і перчимо. Далі приступаємо до розморожуванні грибів та їх нарізці. Після чого очищаємо цибулю, дрібно шаткуємо й обсмажуємо разом з грибами на сковорідці, змащеній олією.
Тепер приступаємо до виготовлення тіста. У великій мисці змішуємо яйця, борошно, сметану, майонез, сіль і соду, при бажанні задіємо блендер. Консистенція тіста повинна бути подібна густої сметани. Потім змащуємо деко вершковим маслом і викладаємо на нього половину тіста. Зверху акуратно викладаємо нашу начинку, присмачую спеціями і накриваємо другою половиною тіста.
Після цього відправляємо лист в розігріту до 180 градусів духовку і залишаємо пиріг приблизно на годину і стежимо за появою золотистої скоринки. Цей пиріг з куркою і грибами можна з таким же успіхом приготувати в мультиварці, а при бажанні ще й додати в начинку картоплю.
Наступний рецепт випічки дуже цікавий і незвичайний. Справа в тому, що тепер ми будемо вчитися готувати ніжний пиріг з куркою, грибами і сиром.
Блинчатий пиріг з куркою і грибами
Інгредієнти: яйце куряче - 5 шт.; молоко - 750 мл; картопля - 4шт.; розпушувач тіста - 1 пакетик; борошно - 05 склянки; філе куряче - 500 г; печериці - 150 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; сир - 100 г; масло вершкове - 20 г; томати черрі - 5 штук; масло рослинне - 2 ст. л. сіль, перець і спеції - за смаком. Приготування Починаємо з приготування млинців . Картопля промиваємо, очищаємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім готуємо з нього пюре, вливаємо в каструлю дві склянки молока. По можливості використовуємо міксер для боротьби з грудочками. Тепер збиваємо 3 яйця з сіллю, додаємо в пюре, слідом за ними всипаємо борошно. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо і доводимо тісто до консистенції рідкої сметани. Після чого розігріваємо сковорідку, змащуємо її рослинним маслом і випікаємо звичайні млинці до золотистого кольору з усіх сторін. Однак тут слід бути гранично акуратним, щоб млинці не були занадто товстими або тонкими. Потім всі млинці стопкою і накриваємо рушником.
Тепер приступаємо до приготування начинки. Куряче філе розморожуємо, промиваємо під холодною водою, а потім відварюємо до готовності на середньому вогні. Після чого м'ясо нарізаємо шматочками. Потім промиваємо болгарський перець, очистити від серцевини і насіння, нарізаємо кубиками. Лук очищаємо і нарізаємо так само. Потім змащуємо маслом сковороду і підсмажуємо на повільному вогні цибулю до золотистого кольору, додаємо подрібнені гриби і тушкуємо начинку під закритою кришкою протягом 10 хвилин до випаровування зайвої вологи.
Тепер додаємо болгарський перець, куряче філе і заправляємо все спеціями.
Після гасіння залишаємо наш фарш на 15 хвилин настоюватися і остигати. Далі ми приступаємо до приготування заливки. Збиваємо залишився молоко з яйцями і сіллю і окремо подрібнюємо сир з допомогою великої терки. Потім на змащений маслом лист укладаємо блін, зверху кладемо начинку і посипаємо сиром, і так повторюємо з усіма млинцями, зрештою, все заправляємо заливкою. Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Перед подачею прикрашаємо блюдо томатами черрі.