Пиріг з шинкою - досить ситна і смачна випічка, яка чудово підійде в якості легкого сніданку до чаю, і в якості закуски на вечерю.
Пиріг з шинкою в мультиварці
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; сир - 100 г; молоко - 1 ст.; шинка - 100 г; сіль, цукор; зелень - за бажанням; вершкове масло. Приготування Яйця гарненько збиваємо за допомогою віночка, додаємо дрібку цукру, солі і всипаємо борошно. Все як слід, перемішуємо, щоб не утворилося грудочок. Зелень промиваємо, подрібнюємо, шинку шаткуємо маленькими кубиками. Сир натираємо на крупній тертці і висипаємо всі складові в тісто, дуже добре перемішуючи.
У чашу мультиварки кидаємо невеликий шматочок станув масла і добре змащуємо каструльку. Виливаємо тісто, виставляємо на приладі Приблизно через годину, акуратно перевертаємо випічку, закриваємо кришку і чекаємо звукового сигналу готовності.
Лоранський пиріг з шинкою
Інгредієнти: борошно - 250 г; вершкове масло - 130 г; яйце - 1 шт.; холодна вода - 3 ст. ложки; сіль. Для начинки:
шинка - 300 г; цибулина - 1 шт.; гриби - 150 р. Для заливки:
яйце - 2 шт.; сир - 150 г; вершки - 200 мл Приготування Шинку дрібно нарізаємо, гриби пасеруємо з цибулею і перемішуємо. Борошно просіваємо і з'єднуємо з порубаним маслом. Додаємо дрібку солі і яйце. Перемішуємо все до однорідного стану, вливаючи холодну воду. Тісто слепляем у грудку, загортаємо у плівку і кладемо на 30 хвилин у холодильник. Дно рознімної форми застеляємо папером для випічки викладаємо тісто, розрівнюємо його руками і формуємо бортики.
Потім рівномірним шаром розподіляємо начинку і заливаємо заливкою. Для її приготування вершки збиваємо з яйцями. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо пиріг з шинкою і грибами зверху. Тепер ставимо форму в духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин.
Пиріг з брокколі і шинкою
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 300 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; цибулина - 1 шт.; броколі 250 г; яйце - 3 шт.; шинка - 100 г; молоко - 200 мл; сир - 100 г; мелений мускатний горіх - щіпка; спеції. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо, виставляємо температуру 200 градусів і залишаємо нагріватися. Листкове тісто розгортаємо в пласт, викладаємо у форму для випічки, формуємо бортики, наколюємо в декількох місцях виделкою і ставимо в холодильник. Цибулю нарізаємо кільцями і підсмажити 5 хвилин разом з обробленої і розібраної на суцвіття брокколі. Яйця збиваємо з молоком, додаємо нарізану смужками шинку, кладемо тертий сир, суміш з броколі, підсолюємо і перчимо. Потім викладаємо приготовлену начинку на тісто і випікаємо листковий пиріг з брокколі і шинкою 30 хвилин.