Вернуться назад Распечатать

Пиріг з шинкою

Пиріг з шинкою
Пиріг з шинкою - досить ситна і смачна випічка, яка чудово підійде в якості легкого сніданку до чаю, і в якості закуски на вечерю.

Пиріг з шинкою в мультиварці


Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сир - 100 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • шинка - 100 г;

  • сіль, цукор;

  • зелень - за бажанням;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Яйця гарненько збиваємо за допомогою віночка, додаємо дрібку цукру, солі і всипаємо борошно. Все як слід, перемішуємо, щоб не утворилося грудочок. Зелень промиваємо, подрібнюємо, шинку шаткуємо маленькими кубиками. Сир натираємо на крупній тертці і висипаємо всі складові в тісто, дуже добре перемішуючи.
    У чашу мультиварки кидаємо невеликий шматочок станув масла і добре змащуємо каструльку. Виливаємо тісто, виставляємо на приладі Приблизно через годину, акуратно перевертаємо випічку, закриваємо кришку і чекаємо звукового сигналу готовності.

    Лоранський пиріг з шинкою


    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • вершкове масло - 130 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • холодна вода - 3 ст. ложки;

  • сіль.


  • Для начинки:

  • шинка - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • гриби - 150 р.


  • Для заливки:

  • яйце - 2 шт.;

  • сир - 150 г;

  • вершки - 200 мл


  • Приготування
    Шинку дрібно нарізаємо, гриби пасеруємо з цибулею і перемішуємо. Борошно просіваємо і з'єднуємо з порубаним маслом. Додаємо дрібку солі і яйце. Перемішуємо все до однорідного стану, вливаючи холодну воду. Тісто слепляем у грудку, загортаємо у плівку і кладемо на 30 хвилин у холодильник. Дно рознімної форми застеляємо папером для випічки викладаємо тісто, розрівнюємо його руками і формуємо бортики.
    Потім рівномірним шаром розподіляємо начинку і заливаємо заливкою. Для її приготування вершки збиваємо з яйцями. Сир натираємо на крупній тертці і посипаємо пиріг з шинкою і грибами зверху. Тепер ставимо форму в духовку і випікаємо приблизно 45 хвилин.

    Пиріг з брокколі і шинкою


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто - 300 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • цибулина - 1 шт.;

  • броколі 250 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • шинка - 100 г;

  • молоко - 200 мл;

  • сир - 100 г;

  • мелений мускатний горіх - щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Пиріг з шинкою
    Духовку заздалегідь запалюємо, виставляємо температуру 200 градусів і залишаємо нагріватися. Листкове тісто розгортаємо в пласт, викладаємо у форму для випічки, формуємо бортики, наколюємо в декількох місцях виделкою і ставимо в холодильник. Цибулю нарізаємо кільцями і підсмажити 5 хвилин разом з обробленої і розібраної на суцвіття брокколі. Яйця збиваємо з молоком, додаємо нарізану смужками шинку, кладемо тертий сир, суміш з броколі, підсолюємо і перчимо. Потім викладаємо приготовлену начинку на тісто і випікаємо листковий пиріг з брокколі і шинкою 30 хвилин.