У магазинах можна придбати сухарики на будь-який смак, виробники пропонують масу варіантів. Але, як відомо, корисного в них мало. Ми ж розповімо вам, як використовуючи лише натуральні спеції, зробити сухарі з хліба в домашніх умовах.
Сухарі з хліба
Інгредієнти: білий хліб - 300 г; сіль - 1 ч. ложка; часник - 4 зубчики; рослинна олія - 4 ст. ложки; прянощі. Приготування Хліб ріжемо кубиками бажаної величини. З'єднуємо подрібнений часник, сіль, прянощі (можна брати будь-які), вливаємо олію і перемішуємо. Отриману суміш виливаємо в поліетиленовий пакет, туди ж висипаємо і кубики хліба.
Пакет злегка надуваємо, верхню частину закручуємо і струшуємо його, щоб часникова маса рівномірно розподілилася по шматочках хліба. Висипаємо вміст пакета на деко і відправляємо його в духовку, нагріту до 200 градусів, і підсушуємо до бажаного стану.
Рецепт сухариків з білого хліба зі смаком кропу і томатів
Інгредієнти: білий хліб - 400 г; томатна паста - 1 ст. ложка; вода - 1 ст. ложка; кріп - 30 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Томатну пасту змішуємо з водою, додаємо сіль, перець, оливкова олія і подрібнений кріп. Гарненько все перемішуємо. Скибочки білого хліба змащуємо отриманою масою, а потім ріжемо кубиками. Викладаємо їх на деко і підсушуємо в духовці.
Смачні сухарики з білого хліба з сиром
Інгредієнти: білий хліб - 5 скибочок; сир твердий - 40 г; сіль. Приготування Хліб нарізаємо кубиками, посипаємо їх сіллю і викладаємо на деко. Сир тремо на дрібній тертці, посипаємо їм шматочки хліба. При температурі 120 градусів підсушуємо сухарики близько півгодини, періодично помішуючи.
Сухарі з хліба в духовці
Інгредієнти: батон білого хліба - 1 шт.; часник - 2 зубчики; оцет - 10 мл; олія оливкова - 30 мл; цибуля - 30 р; сіль, червоний і чорний мелений перець, каррі, мелений коріандр, мелений імбир, прованські трави - за смаком. Приготування Батон нарізаємо кубиками. Змішуємо всі спеції. Часник і цибулю пропускаємо через прес і викладаємо на сковороду з розігрітим
оливковою олією. Обсмажуємо близько 2 хвилин, а потім висипаємо суміш спецій, перемішуємо. Сухарики викладаємо на деко і при температурі 130 градусів витримуємо їх в духовці хвилин 10. Викладаємо сухарики в глибоку миску, поливаємо сумішшю масла і спецій і акуратно перемішуємо. Деко застеляємо папером (вона вбере зайву олію) і викладаємо просочені сухарики, знову відправляємо їх духовку хвилин на 15.
Готові сухарики можна використовувати в приготуванні різних салатів з сухариками і шинкою , або з кириешки і квасолею .