Вернуться назад Распечатать

Сухарики з білого хліба

Сухарики з білого хліба
У магазинах можна придбати сухарики на будь-який смак, виробники пропонують масу варіантів. Але, як відомо, корисного в них мало. Ми ж розповімо вам, як використовуючи лише натуральні спеції, зробити сухарі з хліба в домашніх умовах.

Сухарі з хліба


Інгредієнти:

  • білий хліб - 300 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • часник - 4 зубчики;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • прянощі.


  • Приготування
    Хліб ріжемо кубиками бажаної величини. З'єднуємо подрібнений часник, сіль, прянощі (можна брати будь-які), вливаємо олію і перемішуємо. Отриману суміш виливаємо в поліетиленовий пакет, туди ж висипаємо і кубики хліба.
    Пакет злегка надуваємо, верхню частину закручуємо і струшуємо його, щоб часникова маса рівномірно розподілилася по шматочках хліба. Висипаємо вміст пакета на деко і відправляємо його в духовку, нагріту до 200 градусів, і підсушуємо до бажаного стану.

    Рецепт сухариків з білого хліба зі смаком кропу і томатів


    Інгредієнти:

  • білий хліб - 400 г;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • кріп - 30 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Томатну пасту змішуємо з водою, додаємо сіль, перець, оливкова олія і подрібнений кріп. Гарненько все перемішуємо. Скибочки білого хліба змащуємо отриманою масою, а потім ріжемо кубиками. Викладаємо їх на деко і підсушуємо в духовці.

    Смачні сухарики з білого хліба з сиром


    Інгредієнти:

  • білий хліб - 5 скибочок;

  • сир твердий - 40 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Хліб нарізаємо кубиками, посипаємо їх сіллю і викладаємо на деко. Сир тремо на дрібній тертці, посипаємо їм шматочки хліба. При температурі 120 градусів підсушуємо сухарики близько півгодини, періодично помішуючи.

    Сухарі з хліба в духовці


    Інгредієнти:

  • батон білого хліба - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • оцет - 10 мл;

  • олія оливкова - 30 мл;

  • цибуля - 30 р;

  • сіль, червоний і чорний мелений перець, каррі, мелений коріандр, мелений імбир, прованські трави - за смаком.


  • Приготування
    Батон нарізаємо кубиками. Змішуємо всі спеції. Часник і цибулю пропускаємо через прес і викладаємо на сковороду з розігрітим
    Сухарики з білого хліба
    оливковою олією. Обсмажуємо близько 2 хвилин, а потім висипаємо суміш спецій, перемішуємо. Сухарики викладаємо на деко і при температурі 130 градусів витримуємо їх в духовці хвилин 10. Викладаємо сухарики в глибоку миску, поливаємо сумішшю масла і спецій і акуратно перемішуємо. Деко застеляємо папером (вона вбере зайву олію) і викладаємо просочені сухарики, знову відправляємо їх духовку хвилин на 15.
    Готові сухарики можна використовувати в приготуванні різних салатів з сухариками і шинкою , або з кириешки і квасолею .