Вернуться назад Распечатать

Листковий пиріг з грибами

Листковий пиріг з грибами
Багато господинь люблять листкові пиріжки тому, що вже готове тісто можна купити в будь-якому магазині заздалегідь і закинути його в морозилку. А в разі несподіваного візиту друзів все, що потрібно буде зробити для домашньої випічки - це тільки начинку. Грибочки ж самі так і просяться в листкові, рум'яні і смачненькі пироги!

Рецепт відкритого листкового пирога з грибами і сиром


Інгредієнти:

  • тісто листкове - 350 г;

  • печериці (свіжі) - 250 г;

  • сир рікотта - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • жовток яєчний - 1 шт.;

  • олія соняшникова - 4 ст. ложки;

  • гірчиця - 2 ч. ложки;

  • шпинат - 175 г;

  • цибуля зелена - 2 шт.;

  • горіх мускатний (мелений) - 1/4 ч. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Невеликі печериці ріжемо на четвертинки і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці до рум'яного кольору. Додаємо гірчицю , перемішуємо і знімаємо з вогню. Поки гриби остигають, займемося тестом. Розкачуємо його в тонкий пласт і вистилаємо змащену маслом форму. Обрізаємо зайве, проколюємо корж в декількох місцях виделкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
    Тим часом збиваємо міксером яйця з рікоттою (можна замінити домашнім сиром, вийде не менш смачно) в однорідну масу. Змішуємо її з грибами. Шпинат і зелена цибуля добре промиваємо, висушуємо і кришимо соломкою. З'єднуємо зелень з основною начинкою, солимо, приправляємо спеціями і викладаємо у форму з вже готовим коржем. Трохи вирівнюємо поверхню. Вільні бортики тесту промазуємо збитим жовтком. І ставимо наш пиріг в духовку ще на 20 хвилин, підрум'яниться.

    Листковий пиріг із грибами, куркою та картоплею


    Інгредієнти:

  • тісто листкове - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • філе куряче - 2 шт.;

  • печериці (свіжі) - 400 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю для начинки, відварюємо в мундирі, чистимо і натираємо на крупній тертці. Куряче філе також варимо до готовності в підсоленій воді, потім остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками. На сковорідці спочатку злегка обсмажуємо дрібно покришену цибулю, потім до нього додаємо нарізані пластинками печериці і тушкуємо, поки не випарується вся виділилася рідина з грибів. Не забуваємо посолити і поперчити. Печериці змішуємо з куркою та картоплею. Начинка готова, тепер справа за тестом.
    Листковий пиріг з грибами
    Ділимо його на 2 нерівні частини. Велику розгортаємо в пласт так, щоб тісто трохи виходила за краї листа, а менша була йому якраз за розміром. Викладаємо нижній пласт на вистелений пергаментом деко, заповнюємо його начинкою.
    Накриваємо зверху другим шаром тіста і ретельно заліплюємо краю. Промазуємо пиріг злегка збитим яйцем і проколюємо, щоб не занадто вздувался, кілька разів виделкою. Відправляємо його в розігріту до 200 градусів духовку. Як тільки зарум'яниться, можна виймати, адже начинка у цього пирога спочатку була не сира.