Представляємо вам рецепти приготування курника з грибами. Такий пиріг чудово прикрасить ваш стіл і викличе захоплення у гостей.
Рецепт пирога-курника з грибами
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 100 г; молоко - 50 мл; сметана - 3 ст. ложки; яйце - 1 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; борошно - 25 ст. Для млинців:
яйце - 1 шт.; борошно - 05 склянки; рослинне масло - 3 ст. ложки; молоко - 350 мл; цукор - 1 ст. ложка. Для начинки:
відварений рис - 1 ст.; варена курка - 1 кг; цибулина - 1 шт.; печериці - 400 г; яйце - 2 шт.; рослинна олія; спеції. Приготування Для приготування курника з куркою і грибами, спочатку замішуємо тісто. Для цього масло змішуємо зі сметаною, вливаємо молоко, додаємо збите яйце і гарненько перемішуємо. Далі додаємо борошно з розпушувачем і замішуємо тісто, яке прибираємо на 40 хвилин у холодильник.
Для приготування млинців збиваємо яйце з молоком, додаємо масло, цукор, борошно, збиваємо до однорідності і випікаємо 9 млинців. Тепер переходимо до начинки: гриби і цибулю чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо на рослинному маслечко. Варені яйця подрібнюємо кубиками і змішуємо з відварним рисом .
Від тесту відокремлюємо маленький шматочок, розкачуємо його в коржик і викладаємо у форму, зверху покриваємо частиною рисової начинки і накриваємо млинцем. Потім викладаємо трохи курячого м'яса і теж накриваємо млинцем. Тепер кладемо частина грибів і так викладаємо всі млинці і всю начинку. Тісто розгортаємо в коржик, накриваємо верхній шар, підгинаючи краю і по центру пирога. Ставимо млинцевий курник з грибами на 15 години в нагріту духовку і випікаємо до готовності.
Курник з грибами і картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 100 г; молоко - 50 мл; сметана - 3 ст. ложки; яйце - 1 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; борошно - 25 ст. Для начинки:
курячі стегенця - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; опеньки - 300 г; картопля - 3 шт.; вода - 15 склянки; спеції. Приготування Точно також замішуємо тісто для пирога і переходимо до приготування начинки. Для цього з стегенець знімаємо шкіру, кладемо їх в сковороду, заливаємо водою, додаємо спеції, тушкуємо м'ясо до напівготовності і виймаємо остигати. Картоплю чистимо, ріжемо скибочками і відправляємо в м'ясний бульйон, що залишився. Готуємо приблизно 5 хвилин, після чого виймаємо його шумівкою.
Тісто ділимо на 2 частини, розгортаємо в пласт, викладаємо один на деко, потім покриваємо шаром картоплі, потім шматочками м'яса, мелкорубленими грибами і півкільця цибулі. Накриваємо пиріг другим пластом тіста, зверху робимо отвір заливаємо трохи бульйону і запікаємо 50 хвилин в духовці.