Пропонуємо вам приготувати незвичні, але дуже смачні і соковиті пиріжки з помідорами та базиліком. Гості будуть дуже здивовані такою стравою і неодмінно попросять поділитися рецептом.
Пиріжки з помідорами, базиліком та козячим сиром
Інгредієнти: тісто листкове - 250 г; помідор - 3 шт.; помідори черрі - 5 штук; козячий сир - 100 г; яйце - 1 шт.; базилік - 1 пучок; олія оливкова; часник - 1 зубчик; морська сіль - щіпка; спеції. Приготування Давайте розберемося, як приготувати пиріжки з помідорами та базиліком. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. Готове листкове тісто розморожуємо, розкачуємо, вирізаємо невеликі квадратики, а тісто подрібнюємо смужками і робимо з них бортики. Яйце злегка збиваємо і змащуємо наші заготовки.
Деко покриваємо папером для випічки викладаємо квадрати з тіста, наколюємо в декількох місцях виделкою і відправляємо в духовку на 10 хвилин. Помідори миємо, обсушуємо, шаткуємо гуртками, а інші великі помідори нарізами кубиками, а черрі просто поділяємо навпіл. Зубчик часнику і базиликизмельчаем, а потім з'єднуємо з нарізаними кубиками помідорами. Готову масу солимо, перчимо за смаком і перемішуємо.
З духовки обережно виймаємо деко з тестом, в центр кожного квадратика кладемо по кружку помідора, зверху намазуємо козячим сиром і посипаємо подрібненими помідорами з часником і базиліком. Збризкуємо пиріжки оливковим маслом і знову відправляємо в духовку приблизно на 2-3 хвилини. Готові пиріжки злегка остуджуємо, прикрашаємо помідорками черрі і пригощаємо гостей.
Рецепт пиріжків з помідорами та базиліком
Інгредієнти: Для тіста:
розпушувач - 4 ч. ложки; борошно - 300 г; спеції; масло рослинне - 50 мл; молоко - 250 мл Для начинки:
помідори - 4 шт.; масло вершкове - 2 ст. ложки; масло рослинне - 25 мл; тертий сир - 100 г; червоний мелений перець, моль. Приготування Помідори промиваємо, обсушуємо, викладаємо в миску і заливаємо на кілька хвилин окропом. Потім виймаємо їх, акуратно знімаємо шкірку і розрізаємо на 4 частини. Видаляємо насіння, томати дрібно шаткуємо й обсмажуємо на розігрітій маслечко протягом 3-5 хвилин.
Цим часом замішуємо тісто для пиріжків: в глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, перець і сіль. Далі вливаємо рослинне масло і молоко. Розкачуємо тісто качалкою, вирізаємо кружечки, кладемо на кожен помідори, трохи сиру, базилік і формуємо пиріжки. Випікаємо їх у гарячій духовці до тих пір, поки вони не піднімуться.