Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з помідорами та базиліком

Пиріжки з помідорами та базиліком
Пропонуємо вам приготувати незвичні, але дуже смачні і соковиті пиріжки з помідорами та базиліком. Гості будуть дуже здивовані такою стравою і неодмінно попросять поділитися рецептом.

Пиріжки з помідорами, базиліком та козячим сиром


Інгредієнти:

  • тісто листкове - 250 г;

  • помідор - 3 шт.;

  • помідори черрі - 5 штук;

  • козячий сир - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • базилік - 1 пучок;

  • олія оливкова;

  • часник - 1 зубчик;

  • морська сіль - щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати пиріжки з помідорами та базиліком. Духовку заздалегідь запалюємо і прогріваємо до 180 градусів. Готове листкове тісто розморожуємо, розкачуємо, вирізаємо невеликі квадратики, а тісто подрібнюємо смужками і робимо з них бортики. Яйце злегка збиваємо і змащуємо наші заготовки.
    Деко покриваємо папером для випічки викладаємо квадрати з тіста, наколюємо в декількох місцях виделкою і відправляємо в духовку на 10 хвилин. Помідори миємо, обсушуємо, шаткуємо гуртками, а інші великі помідори нарізами кубиками, а черрі просто поділяємо навпіл. Зубчик часнику і базиликизмельчаем, а потім з'єднуємо з нарізаними кубиками помідорами. Готову масу солимо, перчимо за смаком і перемішуємо.
    З духовки обережно виймаємо деко з тестом, в центр кожного квадратика кладемо по кружку помідора, зверху намазуємо козячим сиром і посипаємо подрібненими помідорами з часником і базиліком. Збризкуємо пиріжки оливковим маслом і знову відправляємо в духовку приблизно на 2-3 хвилини. Готові пиріжки злегка остуджуємо, прикрашаємо помідорками черрі і пригощаємо гостей.

    Рецепт пиріжків з помідорами та базиліком


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • розпушувач - 4 ч. ложки;

  • борошно - 300 г;

  • спеції;

  • масло рослинне - 50 мл;

  • молоко - 250 мл


  • Для начинки:

  • помідори - 4 шт.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • масло рослинне - 25 мл;

  • тертий сир - 100 г;

  • червоний мелений перець, моль.


  • Приготування
    Пиріжки з помідорами та базиліком

    Помідори промиваємо, обсушуємо, викладаємо в миску і заливаємо на кілька хвилин окропом. Потім виймаємо їх, акуратно знімаємо шкірку і розрізаємо на 4 частини. Видаляємо насіння, томати дрібно шаткуємо й обсмажуємо на розігрітій маслечко протягом 3-5 хвилин.
    Цим часом замішуємо тісто для пиріжків: в глибоку миску просіваємо борошно, додаємо розпушувач, перець і сіль. Далі вливаємо рослинне масло і молоко. Розкачуємо тісто качалкою, вирізаємо кружечки, кладемо на кожен помідори, трохи сиру, базилік і формуємо пиріжки. Випікаємо їх у гарячій духовці до тих пір, поки вони не піднімуться.