Якщо ви хочете порадувати близьких, здивувати ваших гостей і справити враження на родичів який-небудь чудовою випічкою, то пропонуємо вам кілька рецептів пирога з лососем. Ніжна і соковита риба всередині і хрустка скоринка зовні не залишать байдужим нікого!
Пиріг з брокколі і лососем
Інгредієнти: борошно - 250 г; вода - 50 мл; масло вершкове - 125 г; яєчний жовток - 1 шт.; спеції; філе лосося - 400 г; мак - 2 ст. ложки; броколі - 300 г; сир рікотта - 200 г; лимон - 05 шт.; сметана - 300 мл; яйце - 4 шт.; кріп. Приготування Для приготування рибного пирога з лососем розчиняємо сіль у воді. У миску просіваємо борошно, додаємо мак, масло, жовток і вливаємо солону воду. Тепер замішуємо однорідне гладке тісто, формуємо з нього кульку, загортаємо в харчову плівку і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
Духовку заздалегідь запалюємо, нагріваємо до 180 градусів. На присипаної борошном робочій поверхні розкочуємо тонким шаром охолоджене тісто і перекладаємо його у форму з високими бортиками. Після цього накриваємо його папером для випікання, насипаємо зверху сухий горох і випікаємо корж 10-15 хвилин.
Далі акуратно виймаємо форму з тестом з духовки, видаляємо папір і відправляємо назад ще хвилин на 10. Брокколі розбираємо на суцвіття і бланшируем близько 3 хвилин в підсоленій киплячій воді. Потім відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Філе лосося нарізаємо великими кубиками. Яйця гарненько збиваємо віночком зі сметаною, додаємо лимонну цедру і сік лимончика, подрібнений кріп, підсолюємо і перчимо за смаком. На готову основу для пирога викладаємо підготовлену брокколі і рибу, заливаємо начинку яєчно-сметанною сумішшю і випікаємо 40-45 хвилин.
Пиріг з лососем та шпинатом
Інгредієнти: шпинат - 200 г; борошно - 150 г; яйце - 3 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; масло рослинне - 80 мл; молоко - 130 мл; сир - 100 г; філе лосося - 300 г; масло вершкове - 20 г; спеції. Приготування Шпинат пасеруємо на вершковому маслечко хвилин 5. Лосось обсмажуємо окремо, а потім розбираємо на волокна. Яйця збиваємо міксером, додаємо рослинне масло і вливаємо молоко. Борошно просіваємо і перемішуємо з розпушувачем. Потім поступово всипаємо в обсмажену шпинат, додаємо лосось, тертий сир і вливаємо збиті яйця. Випікаємо пиріг з сиром і лососем при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.