Вернуться назад Распечатать

Пиріг з сосискою

Пиріг з сосискою
Ну хто в дитинстві не любив сосиски в тісті зі шкільної їдальні? Варіацією на тему є пироги з сосисками, щоправда останні, куди більш ситні і різноманітні в плані інгредієнтів. Парою таких рецептів пирогів ми поділимося з вами нижче.

Рецепт пирога з сосисками


Інгредієнти:
Для тіста:

  • вершкове масло - 85 м;

  • борошно - 175 р.


  • Для начинки:

  • якісні сосиски яловичі - 450 г;

  • цибуля-порей - 450 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • борошно - 25 г;

  • молоко - 300 мл;

  • зернова гірчиця - 1 ст. ложка;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Масло і борошно перетираємо в крихту з додаванням 2 столових ложок води. Формуємо тісто в кулю, загорнути його у харчову плівку.
    Сосиски підрум'янюємо на сковороді 5 хвилин. Окремо пасеруємо нарізаний порей на вершковому маслі 2-3 хвилини, після чого посипаємо його борошном і заливаємо все молоком. Приправляємо вміст сковороди сіллю і перцем і доводимо до кипіння.
    Обсмажені сосиски нарізаємо кільцями і додаємо їх до цибулі. Посипаємо начинку зеленню.
    Тісто ділимо на дві порції: одну трохи більше, а другу - менше. Більшу частину розкачуємо і викладаємо на дно змащеної форми. Поверх розподіляємо начинку і накриваємо все другим шаром тесту. В центрі "кришки" пирога робимо невеликий отвір для виходу пари. Випікаємо пиріг з сосискою в духовці 25 хвилин.

    Сирний пиріг з сосисками


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • сосиски - 4 шт.;

  • печериці - 4-5 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • молоко - 3/4 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • твердий сир - 130 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • томатний соус - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Пиріг з сосискою
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випічки діаметром 20 см змащуємо рослинним маслом. Тісто розгортаємо і викладаємо на дно форми.
    На сковороді обсмажуємо гриби, кабачки і нарізаний кубиками болгарський перець до випаровування зайвої вологи. Овочі змішати з нарізаною сосискою і викладаємо в основу пирога. Яйця збиваємо з молоком і томатним соусом, додаємо тертий сир і заливаємо сумішшю начинку пирога. Випікаємо пиріг з ковбасою та сиром 50-60 хвилин.
    Такий же пиріг можна приготувати і без використання духовки, наприклад, в мультиварці. За аналогією з формою для випікання змастіть чашу пристрою маслом, покрийте листковим тестом і розмістіть на ньому начинку. Залийте начинку сирно-яєчної сумішшю і готуйте пиріг з сосисками в мультиварці використовуючи режим "Випічка" 1 год.