Страва родом з дитинства, яке, напевно, купував на прилавках шкільних їдалень кожен з нас. Повторити улюблену страву можна, надавши йому трохи більшої оригінальності. Наші рецепти допоможуть вам поекспериментувати з цим простою стравою.
Пиріжки з сосискою і картоплею в сирному тісті
Поживні пиріжки з сосискою і картоплею здатні замінити повноцінну трапезу, спробуйте і переконаєтеся в цьому самі.
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 500 г; сіль - 1 ч. ложка; порошок для випічки - 1 ч. ложка; вершкове масло - 100 г; вершковий сир - 250 г; яйце - 1 шт.; твердий сир - 225 р. Для начинки:
ріпчаста цибуля - 2 шт.; картопля відварна - 300 г; шавлія - 20 листочків; сосиски - 400 г; зернова гірчиця - 2 ст. ложки. Приготування Борошно просіваємо в глибоку миску з порошком для випічки і додаємо м'яке вершкове масло. Отриману крихту змішуємо з яйцем, сіллю і м'яким вершковим сиром, ретельно перемішуємо тісто до однорідності. Тепер доповнюємо тісто тертим сиром і скачуємо в кулю. Куля з тіста загорнути харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Тим часом сосиски нарізаємо кружечками і обсмажуємо. Окремо пасеруємо кільця ріпчастої цибулі доя м'якості. Шавлія подрібнюємо, а відварна картопля ріжемо кубиками. Змішуємо всі складові начинки разом з зерновий гірчицею .
Тісто розкачуємо, вирізаємо з нього кружечки, в центр кожного гуртка кладемо начинку і защипуємо краю. Змащуємо пиріжки з сосискою збитим яйцем і випікаємо в духовці 15 хвилин при 200 градусах, а потім ще 15 хвилин при 180 градусах.
Таке самодостатнє і дуже ситне блюдо не вимагає ніяких доповнень. Подайте до столу з кухликом ароматного темного пива і жоден з ваших гостей не встоїть перед цим стравою.
Ледачі смажені пиріжки з сосискою
Інгредієнти: хліб для сандвічів - 6 шматочків; сосиски - 6 шт; твердий сир - 6 скибочок; майонез або кетчуп; яйце - 1-2 шт.; молоко - 1 ст.; борошно - 1 ст.; панірувальні сухарі - 1 ст.; рослинне масло. Приготування Зрізаємо шкоринку з хліба, а решту м'якуш розкачуємо з допомогою качалки. Змащуємо одержаний коржик майонезом або кетчупом, а зверху кладемо тонкий скибочку сиру. На край хлібного скибочки кладемо сосиску і звертаємо все в рулет. Швидко занурюємо одержаний рулет спершу в молоко, потім обвалюємо в борошні, після, у збитому яйці і наостанок у хлібній паніровці. Обсмажуємо сосиски в клярі у великій кількості розігрітої олії до золотистого кольору.
Подати такі сосиски можна до пива з різними соусами, овочевими салатами, а можна доповнити закуску стаканчиком прохолодного соку, чаю або кави.
Листкові пиріжки з сосискою
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; червоний цибуля - 2 шт.; коричневий цукор - 1 1/2 ст. ложки; листкове тісто -1 упаковка; яйце - 1 шт.; сосиски яловичі - 8 шт.; томатний соус. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Деко для випікання покриваємо пергаментом. У сковороді розігріваємо оливкову олію.
Обсмажуємо на цьому маслі нарізану цибулю близько 10 хвилин, після чого додаємо до нього цукор і продовжуємо готування ще 5 хвилин, щоб цибуля карамелізувалась. Даємо начинці охолонути 5 хвилин.
Лист листкового тіста розрізаємо на 4 частини. Поверхня одного з таких квадратів змащуємо збитим яйцем і викладаємо поверх нього пасерованний цибулю. На цибульну подушку кладемо сосиску і звертаємо тісто в рулет. Кожен отриманий рулет покриваємо зверху збитим яйцем і викладаємо на деко для випікання. Готуємо сосиски в листковому тісті 20-25 хвилин, подаємо до столу гарячими самостійно, з сальсою, або томатним соусом.