Сирні коржики з шинкою - блюдо абсолютно просте, яке готується дуже швидко. Але при всьому при цьому не менш смачне. Це відмінний варіант і для перекусу, і для повноцінного вечері. Кілька цікавих рецептів приготування сирних коржів з шинкою чекають вас нижче.
Коржі з шинкою і сиром
Інгредієнти: борошно пшеничне - 3 склянки; кефір 32%-ної жирності - 2 склянки; цукор - 1 ст. ложка; сода (без гірки) - 1 ч. ложка; твердий сир - 400 г; шинка - 400 г; сіль - щіпка. Приготування Готуємо тісто: з'єднуємо домашній кефір з сіллю, цукром, содою і ретельно перемішуємо. Сир тремо на дрібній тертці, додаємо його в кефірну масу, туди ж додаємо борошно і замішуємо тісто. Ділимо його на шматочки, кожен з яких розкачуємо, кладемо зверху нарізану соломкою шинку, з'єднуємо краю коржі і злегка розкачуємо. Обсмажуємо на сковороді з розігрітим рослинним маслом з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
Рецепт сирних коржів з шинкою
Інгредієнти: борошно - 2 ст. ложки; сир твердий - 100 г; яйця - 2 шт.; шинка - 150 р. Приготування Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки змішуємо з тертим сиром, нарізаним кубиками шинкою і борошном. Білки збиваємо до утворення щільної піни і додаємо в тісто. Акуратно перемішуємо. На змащене маслом деко викладаємо ложкою тісто і випікаємо коржі в духовці 10 хвилин при температурі близько 180 градусів.
Коржі з шинкою, сиром і грибами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; вода - 300 мл; сіль - 05 ч. ложки. Для начинки:
шинка - 250 г; сир твердий - 150 г; печериці - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; зелень, сіль, спеції - за смаком. Приготування У глибоку миску просіваємо борошно, додаємо сіль. Кип'ятимо воду і відразу ж вливаємо його в борошно, гарненько перемішуємо тісто ложкою і даємо йому трохи охолонути. Як тільки воно охололо, вимішуємо тісто до однорідності руками. Накриваємо його серветкою і ставимо в холодильник на півгодини.
А тим часом готуємо начинку: гриби ріжемо соломкою і обсмажуємо, коли випарується вся рідина, солимо і перчимо. Шинку нарізаємо соломкою, цибулю - дрібними кубиками. Цибулю з шинкою обсмажуємо до рум'яності на середньому вогні, додаємо подрібнену зелень і спеції. З'єднуємо гриби і шинку з цибулею. Туди ж висипаємо тертий сир, перемішуємо і даємо трохи постояти.
Тепер займаємося тестом. Стіл посипаємо борошном, відщипуємо від тесту невеликий шматочок, обвалюємо в борошні і тонко розкочуємо. Повинен вийти пласт товщиною не більше 1-2 мм. На половину заготовки кладемо 1 столову ложку начинки і прикривають зверху другою половинкою тіста. Краї гарненько защипуємо. Обсмажуємо коржі на сковороді з добре розігрітою олією хвилини по 2-3 з обох сторін. Подаємо до столу їх гарячими, так як, коли вони охолонуть, вже не будуть такими хрусткими.
Коржі на кефірі з шинкою
Інгредієнти: борошно - 350 г; кефір - 250 г; цукор - 1 ч. ложка; сода - 05 ч. ложки; яйця - 1 шт.; твердий сир - 200 г; сир - 150 г; кріп - 30 г; часник - 1 зубчик; шинка - 200 г; сметана - 1 ст. ложка; сіль - 05 ч. ложки; рослинна олія для смаження. Приготування Спочатку готуємо тісто: додаємо в кефір цукор, сіль, соду, яйце і добре перемішуємо. Потім додаємо тертий сир і борошно. Замішуємо тісто. Тісто ділимо на 10-12 частин і кожну з них розгортаємо в тонкий пласт. Для начинки змішуємо сир, подрібнений часник і кріп, сметану і шинку, нарізану кубиками. На кожен пласт тіста викладаємо трохи начинки, краї з'єднайте і злегка розкачуємо. Смажимо на невеликому вогні з двох сторін, прикривши сковороду кришкою.