Пропонуємо вам пісне, але дуже смачна страва, яку спокійно можна використовувати в якості хліба. Коржі без яєць виходять досить поживними і м'якими. Переконайтеся в цьому самі!
Рисові коржі без яєць
Інгредієнти: масло рослинне - 1 ст. ложка; молоко - 1 ст.; борошно рисова. Для начинки:
сир - 200 г; кінза - 05 пучка; часник - 1 зубчик; майонез - 4 ст. ложки; помідор - 1 шт.; спеції. Приготування Отже, для приготування коржів на молоці без яєць змішуємо всі інгредієнти для тіста і відставляємо в сторону. Далі переходимо до начинки. Для цього подрібнюємо сир на терочке, видавлюємо через прес очищений часник, додаємо трохи дрібно порізаного гіркого перцю, кінзу, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо.
Сковороду змащуємо рослинним маслом, виливаємо тісто, рівномірно розподіляємо його і печемо коржик з двох боків до рум'яності. Потім перекладаємо її на тарілку і точно також чинимо з рештою тестом. Викладаємо коржі з рисового борошна без яєць стопкою один на одного, промазуючи кожну розтопленим вершковим маслом.
Коржі на кефірі без яєць
Інгредієнти: кефір - 500 л; сухі дріжджі - 2 ч. ложки; спеції; цукор - 2 ч. ложки; борошно - 800 г; цибулевий сухий суп - 1 пакет; масло рослинне - 50 мл Приготування Отже, дріжджі розпускаємо в теплому кефірі, всипаємо цукор, борошно, ретельно перемішуємо і відставляємо на 30 хвилин у бік. Потім формуємо з тіста кульку, змащуємо її маслом і прибираємо на 2 години підходити, накривши рушником. Далі стіл присипаємо борошном, розкачуємо тісто ковбаскою і нарізаємо на 12 однакових частин. Ліпимо мокрими руками коржі і викладаємо їх на деко, застелений пекарської папером. Залишаємо підходити хвилин на 15-20 після чого відправляємо в гарячий духовий шафа і випікаємо при 220 градусах 15 хвилин.
Рецепт коржів без яєць на мінеральній воді
Інгредієнти: борошно пшеничне - 500 г; мінеральна вода - 1 ст.; масло рослинне - 3 ст. ложки; дріжджі - 20 г; цукор - 1 ч. ложка; сіль - щіпка. Приготування Дріжджі розминаємо виделкою, викладаємо в ємність, додаємо трохи цукру і заливаємо теплою водою так, щоб повністю покрити дріжджі. Відставляємо суміш на 10 хвилин в сторону, а тим часом просіваємо поки гіркою борошно. Потім виливаємо в поглиблення піднялися дріжджі і кидаємо дрібку солі. Замішуємо однорідне тісто, накриваємо рушником і залишаємо на годину в теплому місці.
Далі розділяємо його на 10 рівних частин і формуємо з кожної невеликі булочки. Дошку присипаємо борошном, розкачуємо коржі товщиною в сантиметр, робимо на них надрізи. Сковороду добре раскаливаем, наливаємо досить багато масла й обсмажуємо заготовки з обох сторін. Готову випічку викладаємо на серветку, подаємо до столу гарячими, з медом, сметаною, джемом або солоними огірочками і зеленню.
Коржі на молоці без яєць
Інгредієнти: борошно пшеничне - 2 ст.; молоко - 05 склянки; масло рослинне - 2 ст. ложки; розпушувач - щіпка; спеції; цукор - за смаком. Приготування Отже, всі необхідні інгредієнти закидаємо в хлібопічку і за 20 хвилин вимішуємо прекрасне однорідне тісто. Потім перекладаємо його в миску, попередньо змащену соняшниковим маслом, і затягуємо зверху плівкою. Зрозуміло, можете місити це тісто і руками. Духовку заздалегідь запалюємо, розігріваємо до 220 градусів. Потім розділяємо тісто на 5 частин, скачуємо кожну кульку і формуємо довгасті коржики. Зверху за бажанням присипаємо їх кунжутом, викладаємо на гарячий деко і печемо до зарум'янювання приблизно 5 хвилин.