Вернуться назад Распечатать

Пиріжки з зеленою цибулею

Пиріжки з зеленою цибулею
Одним з традиційних рецептів начинки для пиріжків, вважається начинка з яєць і цибулі. Тільки уявіть, ароматне і ніжне тісто, а всередині смачна підсолена начинка з суміші підсоленого зеленого лука і рубленого яйця. Назвати цей рецепт мрією дієтолога язик не повертається, але от звання улюбленця серед інших рецептів випічки таку страву отримав цілком заслужено.

Рецепт пиріжків з зеленою цибулею і шпинатом


Інгредієнти:

  • листкове тісто - 1 упаковка (800 г);

  • шпинат - 2 пучка;

  • яйця - 6-7 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • сіль, перець - за смаком;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • кунжутне насіння.


  • Приготування
    Наповнюємо каструлю водою і доводимо рідину до кипіння. Бланшеруем шпинат пару хвилин, після чого опускаємо зелень в крижану воду, щоб зупинити процес приготування й обсушуємо.
    6 яєць відварюємо круто, охолодити, чистимо і дрібно рубаємо. Змішуємо яйця з подрібненим шпинатом, мускатним горіхом, зеленою цибулею і сіллю з перцем. Ретельно все перемішуємо.
    Листкове тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні і ділимо на 6 частин. У центр кожного пласта тіста кладемо начинку і защепляем краю. Поверхню пирога Х-образно надрізаємо. Укладаємо пиріжки на попередньо змащений маслом деко, змащуємо яйцем і посипаємо кунжутом. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
    Подавати гарячі пиріжки можна самостійно, але ще смачнішими вони будуть у додатку сметани або невеликої кількості топленого вершкового масла.

    Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 300 г;

  • молоко - 200 мл;

  • вершкове масло - 80 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • дріжджі сухі - 5 г;

  • сіль - щіпка;

  • яєчні жовтки - 3 шт.


  • Для начинки:

  • яйця - 5-6 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • відварений рис - 1 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку займемося тестом. Дріжджі заливаємо теплим молоком і даємо постояти до утворення на поверхні молока піни. В молоко з дріжджами засипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо опару. Залишаємо опару на декілька годин у теплому місці, до тих пір, поки вона не збільшиться в розмірі вдвічі. Далі опару змішуємо зі збитими з сіллю жовтками і вводимо борошно і м'яке вершкове масло. Пружне здобне тісто не повинно липнути до рук. Як тільки необхідна консистенція буде досягнута, тісто кладемо в миску і накриваємо вологим рушником. Залишаємо підходити в теплі 1-15 години.
    Для начинки яйця відварюємо круто, чистимо, дрібно рубаємо і змішуємо з рисом і подрібненою зеленою цибулею. Солимо і перчимо начинку за смаком.
    Тісто розгортаємо і вирізаємо з нього кружечки. У центр кожного гуртка кладемо ложку начинки і защипуємо краю пиріжка. Змащуємо поверхню збитим яйцем і кладемо на деко. Даємо пирогів підійти 15-20 хвилин, після чого ставимо в розігріту до 180 градусів духовку випікатися ще 20 хвилин.

    Смажені пиріжки з зеленого цибулі на кефірі


    Інгредієнти:
    Для начинки:

  • яйця - 5-6 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Для тіста:

  • рослинне масло - для смаження;

  • кефір - 1 склянка;

  • борошно - 3 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор, сіль - по щіпці;

  • сода - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Яйця для начинки, відварюємо круто, охолодити, чистимо і подрібнюємо.
    Пиріжки з зеленою цибулею
    Змішуємо яйця з подрібненою зеленою цибулею, сіллю і перцем. Начинка для пиріжків з зеленою цибулею готова.
    Яйце для тіста збиваємо з цукром і сіллю, додаємо до суміші домашній кефір і соду. Поступово підсипаючи борошно, замішуємо пружне, але м'яке тісто. Готове тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні і ділимо на кружечки. У центр кожного кружечка укладаємо начинку, а краї защипуємо. На сковороді або у фритюрі розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому наші пиріжки до рівномірного золотистого кольору.