Одним з традиційних рецептів начинки для пиріжків, вважається начинка з яєць і цибулі. Тільки уявіть, ароматне і ніжне тісто, а всередині смачна підсолена начинка з суміші підсоленого зеленого лука і рубленого яйця. Назвати цей рецепт мрією дієтолога язик не повертається, але от звання улюбленця серед інших рецептів випічки таку страву отримав цілком заслужено.
Рецепт пиріжків з зеленою цибулею і шпинатом
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка (800 г); шпинат - 2 пучка; яйця - 6-7 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; сіль, перець - за смаком; мускатний горіх - щіпка; кунжутне насіння. Приготування Наповнюємо каструлю водою і доводимо рідину до кипіння. Бланшеруем шпинат пару хвилин, після чого опускаємо зелень в крижану воду, щоб зупинити процес приготування й обсушуємо.
6 яєць відварюємо круто, охолодити, чистимо і дрібно рубаємо. Змішуємо яйця з подрібненим шпинатом, мускатним горіхом, зеленою цибулею і сіллю з перцем. Ретельно все перемішуємо.
Листкове тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні і ділимо на 6 частин. У центр кожного пласта тіста кладемо начинку і защепляем краю. Поверхню пирога Х-образно надрізаємо. Укладаємо пиріжки на попередньо змащений маслом деко, змащуємо яйцем і посипаємо кунжутом. Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Подавати гарячі пиріжки можна самостійно, але ще смачнішими вони будуть у додатку сметани або невеликої кількості топленого вершкового масла.
Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; молоко - 200 мл; вершкове масло - 80 г; яйце - 1 шт.; дріжджі сухі - 5 г; сіль - щіпка; яєчні жовтки - 3 шт. Для начинки:
яйця - 5-6 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; відварений рис - 1 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Спочатку займемося тестом. Дріжджі заливаємо теплим молоком і даємо постояти до утворення на поверхні молока піни. В молоко з дріжджами засипаємо попередньо просіяне борошно і замішуємо опару. Залишаємо опару на декілька годин у теплому місці, до тих пір, поки вона не збільшиться в розмірі вдвічі. Далі опару змішуємо зі збитими з сіллю жовтками і вводимо борошно і м'яке вершкове масло. Пружне здобне тісто не повинно липнути до рук. Як тільки необхідна консистенція буде досягнута, тісто кладемо в миску і накриваємо вологим рушником. Залишаємо підходити в теплі 1-15 години.
Для начинки яйця відварюємо круто, чистимо, дрібно рубаємо і змішуємо з рисом і подрібненою зеленою цибулею. Солимо і перчимо начинку за смаком.
Тісто розгортаємо і вирізаємо з нього кружечки. У центр кожного гуртка кладемо ложку начинки і защипуємо краю пиріжка. Змащуємо поверхню збитим яйцем і кладемо на деко. Даємо пирогів підійти 15-20 хвилин, після чого ставимо в розігріту до 180 градусів духовку випікатися ще 20 хвилин.
Смажені пиріжки з зеленого цибулі на кефірі
Інгредієнти: Для начинки:
яйця - 5-6 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Для тіста:
рослинне масло - для смаження; кефір - 1 склянка; борошно - 3 ст.; яйце - 1 шт.; цукор, сіль - по щіпці; сода - 1/2 ч. ложки. Приготування Яйця для начинки, відварюємо круто, охолодити, чистимо і подрібнюємо.
Змішуємо яйця з подрібненою зеленою цибулею, сіллю і перцем. Начинка для пиріжків з зеленою цибулею готова.
Яйце для тіста збиваємо з цукром і сіллю, додаємо до суміші домашній кефір і соду. Поступово підсипаючи борошно, замішуємо пружне, але м'яке тісто. Готове тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні і ділимо на кружечки. У центр кожного кружечка укладаємо начинку, а краї защипуємо. На сковороді або у фритюрі розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому наші пиріжки до рівномірного золотистого кольору.