Вернуться назад Распечатать

Пиріг з грибами і картоплею

Пиріг з грибами і картоплею
Зараз ми вам запропонуємо рецепти неймовірно смачною випічки - у цій статті піде мова про приготування пирога з грибами і картоплею. До основних інгредієнтам начинки також можна додавати курку, м'ясо або інші продукти, пиріг від цього стане тільки смачніше.

Листковий пиріг з грибами і картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 200 г;

  • сир - 100 г;

  • кефір - 100 мл;

  • вершкове масло - 100 г;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • сир - 100 р.


  • Для начинки:

  • шампіньйони - 05 кг;

  • цибуля - 3 шт.;

  • картопля - 800 г;

  • кріп - за смаком;

  • яйця - 3 шт.;

  • кефір - 250 г;

  • сир твердий - 200 р.


  • Приготування
    Борошно разом з сиром і маслом перетираємо в крихту, поступово доливаємо домашній кефір додаємо сіль і соду і замішуємо м'яке тісто. Загортаємо його в плівку і даємо відпочити. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо разом з цибулею до готовності. Картопля очищаємо, відварюємо до готовності і перетворюємо на пюре. Розподіляємо руками тісто по листу, формуючи бортики. Рівномірно розподіляємо грибну начинку. У картопляне пюре додаємо яйця та кефір і збиваємо в пишну масу. Туди ж додаємо тертий сир і перемішуємо. Отриману суміш розкладаємо поверх грибної начинки і розрівнюємо. Запікаємо в духовці близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.

    Пиріг з куркою, грибами і картоплею


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 05 кг;

  • яйця - 1 шт.

  • Для начинки:

  • філе куряче - 1 шт.;

  • стегно куряче - 1 шт.;

  • картопля - 5 шт.;

  • печериці - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Готове листкове тісто розморожуємо і ділимо на 2 нерівні частини. Більшу частину розгортаємо в пласт трохи більше розміру дека, а меншу частину - за розміром форми або дека. Для начинки картоплю відварюємо в мундирі, охолодити його і тремо на крупній тертці. Куряче філе і стегно відварюємо до готовності, а потім нарізаємо шматочками. Гриби ріжемо пластинами. На сковороді обсмажуємо цибулю, додаємо нарізані гриби і смажимо до готовності.
    Змішуємо картоплю, курку та гриби з цибулею, додаємо приправи за смаком. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, викладаємо пласт тіста, зверху кладемо начинку і накриваємо другим шаром тіста, краї з'єднуємо, змащуємо верх збитим яйцем і робимо кілька проколів виделкою. Запікаємо При 200 градусах 40 хвилин.

    Пиріг з грибами, м'ясом і картоплею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • майонез - 250 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • фарш - 400 г;

  • відварна картопля - 3 шт.;

  • гриби - 100 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сир - 50 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • зелень - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Гриби нарізаємо скибочками, обсмажуємо на рослинному маслі на сковороді, додаємо подрібнену цибулю, фарш і солимо за смаком. Картопля очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Збиваємо міксером яйця, додаємо до них майонез, просіяне борошно і соду. Вимішуємо тісто.
    Третину тіста викладаємо в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом. Зверху викладаємо шар картоплі, фарш і подрібнену зелень. Засипаємо зверху тертим сиром і виливаємо тісто. В режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин. Потім кришку мультиварки відкриваємо і даємо пирога повністю охолонути. І тільки потім виймаємо його.

    Як приготувати пиріг з грибами і картоплею?


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 300 г;

  • маргарин - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль - щіпка.


  • Для начинки:

  • гриби - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • сметана - 250 г;

  • молоко - 100 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Пиріг з грибами і картоплею
    Приготування
    Розм'якшений маргарин змішуємо з сіллю, додаємо збиті яйця, борошно і замішуємо тісто. Накриваємо його серветкою і відправляємо в холодильник на півгодини. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. Картоплю чистимо і варимо до напівготовності. Окремо збиваємо яйця, додаємо сметану, молоко, борошно, сіль і перемішуємо. Розкачуємо тісто і викладаємо його у форму, загинаючи краї, щоб вийшли бортики. На дно викладаємо картоплю, гриби, смажені з цибулею і заливаємо зверху молочною сумішшю. Випікаємо При 180 градусах близько 1 години. Подавати до столу такий пиріг краще охолодженим.