Зараз ми вам запропонуємо рецепти неймовірно смачною випічки - у цій статті піде мова про приготування пирога з грибами і картоплею. До основних інгредієнтам начинки також можна додавати курку, м'ясо або інші продукти, пиріг від цього стане тільки смачніше.
Листковий пиріг з грибами і картоплею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; сир - 100 г; кефір - 100 мл; вершкове масло - 100 г; сода - 05 ч. ложки; сіль - щіпка; сир - 100 р. Для начинки:
шампіньйони - 05 кг; цибуля - 3 шт.; картопля - 800 г; кріп - за смаком; яйця - 3 шт.; кефір - 250 г; сир твердий - 200 р. Приготування Борошно разом з сиром і маслом перетираємо в крихту, поступово доливаємо домашній кефір додаємо сіль і соду і замішуємо м'яке тісто. Загортаємо його в плівку і даємо відпочити. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо разом з цибулею до готовності. Картопля очищаємо, відварюємо до готовності і перетворюємо на пюре. Розподіляємо руками тісто по листу, формуючи бортики. Рівномірно розподіляємо грибну начинку. У картопляне пюре додаємо яйця та кефір і збиваємо в пишну масу. Туди ж додаємо тертий сир і перемішуємо. Отриману суміш розкладаємо поверх грибної начинки і розрівнюємо. Запікаємо в духовці близько 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Пиріг з куркою, грибами і картоплею
Інгредієнти: листкове тісто - 05 кг; яйця - 1 шт. Для начинки: філе куряче - 1 шт.; стегно куряче - 1 шт.; картопля - 5 шт.; печериці - 500 г; цибуля - 1 шт.; спеції - за смаком. Приготування Готове листкове тісто розморожуємо і ділимо на 2 нерівні частини. Більшу частину розгортаємо в пласт трохи більше розміру дека, а меншу частину - за розміром форми або дека. Для начинки картоплю відварюємо в мундирі, охолодити його і тремо на крупній тертці. Куряче філе і стегно відварюємо до готовності, а потім нарізаємо шматочками. Гриби ріжемо пластинами. На сковороді обсмажуємо цибулю, додаємо нарізані гриби і смажимо до готовності.
Змішуємо картоплю, курку та гриби з цибулею, додаємо приправи за смаком. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, викладаємо пласт тіста, зверху кладемо начинку і накриваємо другим шаром тіста, краї з'єднуємо, змащуємо верх збитим яйцем і робимо кілька проколів виделкою. Запікаємо При 200 градусах 40 хвилин.
Пиріг з грибами, м'ясом і картоплею в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 5 ст. ложок; майонез - 250 г; яйця - 3 шт.; фарш - 400 г; відварна картопля - 3 шт.; гриби - 100 г; цибуля - 2 шт.; сир - 50 г; сода - 1 ч. ложка; зелень - за смаком; рослинне масло. Приготування Гриби нарізаємо скибочками, обсмажуємо на рослинному маслі на сковороді, додаємо подрібнену цибулю, фарш і солимо за смаком. Картопля очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Збиваємо міксером яйця, додаємо до них майонез, просіяне борошно і соду. Вимішуємо тісто.
Третину тіста викладаємо в чашу мультиварки, змащену вершковим маслом. Зверху викладаємо шар картоплі, фарш і подрібнену зелень. Засипаємо зверху тертим сиром і виливаємо тісто. В режимі «Випічка» готуємо 60 хвилин. Потім кришку мультиварки відкриваємо і даємо пирога повністю охолонути. І тільки потім виймаємо його.
Як приготувати пиріг з грибами і картоплею?
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; маргарин - 150 г; яйця - 2 шт.; сіль - щіпка. Для начинки:
гриби - 300 г; цибуля - 1 шт.; картопля - 3 шт.; сметана - 250 г; молоко - 100 г; яйця - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Розм'якшений маргарин змішуємо з сіллю, додаємо збиті яйця, борошно і замішуємо тісто. Накриваємо його серветкою і відправляємо в холодильник на півгодини. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. Картоплю чистимо і варимо до напівготовності. Окремо збиваємо яйця, додаємо сметану, молоко, борошно, сіль і перемішуємо. Розкачуємо тісто і викладаємо його у форму, загинаючи краї, щоб вийшли бортики. На дно викладаємо картоплю, гриби, смажені з цибулею і заливаємо зверху молочною сумішшю. Випікаємо При 180 градусах близько 1 години. Подавати до столу такий пиріг краще охолодженим.