Пиріжки розтягаї - класика російської кухні, яка користується популярністю по всьому світу. Як і будь-який рецепт, рецепт розтягаїв зазнав безліч метаморфоз за історію свого існування, і одна з них, на нашу думку найсмачніша, - це розтягаї з листкового тіста .
Пиріжки з листкового тіста з горбушею
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; сьомга - 400 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинна олія; яйце для змащування; кріп - 1 пучок. Приготування Починаємо приготування з розморожування листкового дріжджового тіста і його нарізки. Пласт тесту розрізаємо на квадратики однакового розміру і відставляємо на час в сторону.
Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями й обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Солимо і перчимо цибульну пасеровку, змішуємо її з кропом. На даному етапі додати до цибулі можна будь-які інгредієнти на свій розсуд: подрібнені яйця, обсмажені гриби або пасероване морква, наприклад.
Викладаємо столову ложку цибульного засмажки в центр квадратика з тіста, поверх розкладаємо скибочки сьомги і защепляем краї тіста на манер вареника, залишаючи серцевину пиріжка не защепленной - туди кладемо столову ложку сметани.
Змащуємо пиріжки з листкового тіста з рибою яйцем і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Пиріжки з листкового тіста з м'ясом
Інгредієнти: листкове тісто -1 упаковка; м'ясний фарш (свинина+яловичина) - 500 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; вершкове масло - 80 г; яйце; сіль, перець. Приготування На рослинному маслі обсмажуємо цибулю з натертою морквою до м'якості. До засмажки додаємо фарш і продовжуємо готування до тих пір, поки він не схопиться. Приправляємо до смаку сіллю і перцем. Викладаємо отриману суміш на квадрат з розкотив листкового тіста, защепляем краї тіста, залишаючи вільною середину кладемо в неї шматочок масла і змащуємо пиріжки збитим яйцем. Через 30-40 хвилин випікання при 180 градусах розтягаї будуть готові.
За аналогією можна приготувати й пиріжки з листкового тіста з індичкою. В засмажку з цибулі і моркви можна додати подрібнені гриби, а потім покласти фарш з індички, все гарненько приправити і обсмажити до готовності. Начинку викласти на середину квадрата з листкового тіста, защепити краї, змастити пиріжки яйцем і відправити в духовку запікатися на аналогічний період часу.