Пироги-перевертні, це завжди дуже цікаво, готуєш, і не знаєш, як вийде. Такі пироги виходять смачними і соковитими. Сьогодні розповімо, як приготувати такий пиріг.
Пиріг-перевертиш з грибами
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; кефір - 1 склянка; борошно - 15 склянки; сіль; розпушувач - 2 ч. ложки; мариновані гриби - 300 г; тертий сир - 300 г; відварна курка - 300 г; варений рис - 1 склянка; помідор - 2 шт.; зелену цибулю. Приготування Змішуємо борошно і розпушувач, додаємо домашній кефір , яйця, сіль і замішуємо рідке тісто. На дно форми висипаємо нарізані мариновані грибочки , натертий сир, рис, зверху рису викладаємо нарізану шматочками курку, помідори і зелений цибулька. Зверху виливаємо наше тісто і ставимо форму в духовку на 40 хвилин. Готовий пиріг виймаємо з духовки, охолодити 20 хвилин, перевертаємо і насолоджуємося.
Простий пиріг-перевертиш з грибами
Інгредієнти: Для тіста:
майонез - 100 г; сметана - 200 г; яйця - 3 шт.; сіль; гашене сода - 1 ч. ложка; борошно - 5 ст. ложок. Для начинки:
картопля - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; гриби - 200 г; копчене м'ясо; сіль; перець. Приготування Яйця збиваємо з майонезом і сметаною, додаємо сіль, соду і борошно, добре перемішуємо інгредієнти. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо. М'ясо нарізаємо кубиками, а картоплю кружечками. У форму викладаємо картоплю, додаємо сіль і спеції, зверху картоплі висипаємо обсмажену цибулю, мариновані грибочки і м'ясо. Все заливаємо тістом. Печемо в духовці приблизно 45 хвилин.
Пиріг-перевертиш з грибами і фаршем
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 3 шт.; кефір - 1 склянка; борошно - 1 склянка; розпушувач - 2 ч. ложки. Для начинки:
печериці консервовані - 300 г; твердий сир - 300 г; фарш 300 г; рис відварний - 1 склянка; стручкова квасоля заморожена - 300 р. Приготування Для тіста, змішуємо кефір, борошно, розпушувач і сіль, тісто має бути як на оладки. Беремо форму і вистилаємо в неї папір для випічки. Укладаємо шарами начинку, печериці, сир, рис, фарш, просмажений з цибулею, стручкова квасоля. Зверху заливаємо тісто і печемо в духовці 35 хвилин при температурі 185 градусів. Коли пиріг готовий, витягуємо його з духовки, даємо охолонути і перевертаємо.
Пиріг-перевертиш з грибами і сиром
Інгредієнти: гриби - 200 г; твердий сир - 150 г; помідори - 3 шт.; вірменський лаваш - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; баклажан - 1 шт.; зелень; часник; рослинна олія; сіль. Приготування Нарізаємо помідори кружечками і обсмажуємо баклажани ріжемо пластинами і обсмажуємо з двох сторін на рослинній олії. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо з подрібненою цибулею. Лаваш розрізаємо на 6 прямокутних частин за розміром аркуша для випікання. Пиріг викладаємо шарами лаваш, баклажан, зелень, лаваш, помідор, лаваш, гриби, тертий сир, лаваш, баклажан, зелень, цибуля, часник, сир і верхній шар знову лаваш. Запікаємо пиріг на лаваші в духовці близько 20 хвилин, виставляємо при цьому температуру 180 градусів. Коли пиріг готовий дістаємо його з духовки і перевертаємо на блюдо.
Пиріг-перевертиш з грибами і рисом
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 3 шт.; кефір - 200 мл; борошно - 6 ст. ложок; сіль; сода, погашена оцтом - 05 ч. ложки. Для начинки:
змішаний фарш - 400 г; сир - 300 г; печериці, різані мариновані - 1 банка; цибуля ріпчаста -1 шт; рис - 05 склянки; стручкова квасоля - 150 г; зелень; рослинна олія; сіль; перець. Приготування Обсмажуємо фарш, відварюємо рис до напівготовності. Квасолю відварюємо в підсоленій воді і даємо їй добре стекти. Натираємо сир.
Для тіста збиваємо яйця, додаємо сіль, соду, кефір, борошно і перемішуємо. Беремо форму і вистилаємо дно пергаментом, змащуємо маслом пергамент і бортики. Беремо гриби, зливаємо з них маринад і висипаємо в форму першим шаром, зверху засипаємо сиром. Третім шаром викладаємо рис, після обсмажений фарш, квасоля. Зверху виливаємо рідке тісто. Випікаємо наше блюдо 40 хвилин. Готовий пиріг охолодити і перевертаємо.