Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати конвертики з куркою і здивувати своїх домочадців оригінальною і смачною випічкою, яка не залишить нікого байдужими.
Конвертики з куркою і грибами
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 500 г; зелена цибуля - 200 р; куряче філе - 350 г; гриби - 200 г; олія оливкова - за смаком; вершки - 1 ст.; часник - 2 зубчики; яйце - 1 шт.; спеції. Приготування Філе нарізаємо невеликими кубиками і точно також подрібнюємо гриби. Цибулю чистимо, шаткуємо і відкладаємо окремо зелену і білу частину. Часник подрібнюємо. Білу частину цибулі обсмажуємо на оливковій маслечко, потім додаємо часник і зелену частину цибулі. Приблизно через хвилинку викладаємо куряче філе і обсмажуємо все разом ще хвилин 5. Потім додаємо грибочки і тушкуємо до повного випаровування рідини. Після цього акуратно вливаємо вершки, доводимо до кипіння, приправляємо спеціями і проварюємо до загустіння. Листкове тісто розкачуємо, нарізаємо на квадратики, на середину кожного викладаємо начинку, змочуємо краю водою і формуємо конвертики. Змащуємо їх збитим яйцем і відправляємо в розігріту духовку хвилин на 25.
Листкові конвертики з куркою
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто - 900 г; грудки курячі - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; сир - 200 г; яйце - 1 шт.; спеції; свіжа зелень. Приготування Куряче м'ясо ріжемо невеликими кубиками, а цибулю чистимо і дрібненько шаткуємо. Потім розігріваємо в сковороді масло і пасеруємо спочатку цибулька, а потім додаємо курку і тушкуємо все разом до готовності, підсолюємо за смаком. Готової начинки даємо повністю охолонути, а самі натираємо поки на крупній терочке сир. Листкове тісто розкочуємо тонко, нарізаємо його квадратиками, проколюємо кожен вилочкою і викладаємо начинку. Зверху присипаємо сиром, обмазуємо по краях тісто збитим яйцем і звертаємо всі конвертиком. Перекладаємо заготовки на деко, покриваємо їх яйцем і ставимо випікатися в розігріту духовку на 25 хвилин.
Конвертики з лаваша з куркою
Інгредієнти: тонкий лаваш - 2 шт.; сухарі панірувальні - 5 ст. ложок; сир твердий - 100 г; яйце - 2 шт. Приготування Лаваш ріжемо смужками шириною близько 5 сантиметрів. Потім кладемо на кожну по шматочку сиру і звертаємо лаваш до середини. Решту відрізаємо, кладемо на неї знову сир і звертаємо конвертом, не підвертаючих краю. У мисці збиваємо яйця, а в невелику тарілку насипаємо сухарики. Тепер потім кожен конвертик спочатку в яйця, потім в сухарі і обсмажуємо з двох боків до рум'яної скоринки. Подаємо готові конвертики гарячими з солодким чаєм.
Конвертики з курки з сиром
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; сир моцарелла - 150 г; болгарський червоний перець - 1 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Курячу грудку поділяємо на 2 рівні частини і кожну половиночку розрізаємо вздовж на 2 пластинки. Потім викладаємо заготовки на плівку, накриваємо зверху плівкою і гарненько відбиваємо рукояткою ножа.
Робимо це акуратно, щоб м'ясо залишилося цілим, без дірок. Моцарелу поділяємо на 4 скибочки. Солодкий перчик змащуємо рослинним маслом і кладемо в гарячу духовку на 30 хвилин. Потім перекладаємо перець в пакет, залишаємо хвилин на 10 а потім обережно знімаємо з нього шкірку.
М'якоть розрізаємо на 2 частини, видаляємо насіння і шаткуємо на смужки. Кожен шматочок курки підсолюємо, в центр кладемо сирний скибочку і кілька смужок солодкого перцю. Після цього підверніть краю і формуємо подобу конвертика. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо на ньому конвертики з усіх боків до готовності.