Ситні галети легко готувати і брати з собою на роботу, навчання або пікнік. Спробуйте кілька рецептів цієї страви, про які ми розповімо далі.
Галети з сиром - рецепт
Інгредієнти: борошно - 225 г; вершкове масло - 125 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; зелена цибуля - 2 пучка; козячий сир - 140 г; рікотта - 140 г; терта моцарелла - 75 г; сметана - 60 г; тертий пармезан - 20 р. Приготування Просіяне борошно перетираємо з холодним вершковим маслом і сіллю. Отриману крихту змішуємо з 60 мл крижаної води і формуем в кулю. Загорнути тісто харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 30 хвилин.
Відпочиле тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні в коло діаметром 35 див. пласт тіста Викладаємо на лист пергаменту і знову ставимо на 30 хвилин у холодильник.
У сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому нарізану зелену цибулю протягом 4-5 хвилин. Змішуємо обсмажену цибулю з усіма видами сиру, додаємо сметану, а також сіль і перець за смаком.
В центр основи з тіста викладаємо отриману начинку, залишаючи вільний край шириною 5 см, яким ми покриваємо зверху начинку, утворюючи бортики галети. Випікаємо галету з сиром при 190°С 35-40 хвилин.
Галета з помідорами і сиром
Інгредієнти: помідори - 12 шт.; козячий сир - 200 г; пісочне тісто (див. попередній рецепт); базилік - пучок; оливкова олія; сіль, перець - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 220°С. Томати бланшеруем і очищаємо від шкірки, після чого нарізаємо великими кільцями. На розкатаний пласт пісочного тіста викладаємо великі листочки базиліка так, щоб вони щільно вкривали поверхню (вони будуть захищати тісто від томатного соку). Поверх шару базиліка розподіляємо кружечки помідорів, добре приправляємо плоди сіллю і перцем, а потім посипаємо козячим сиром і поливаємо оливковою олією. Ставимо галети в духовку на 10-12 хвилин.
Галета з картоплею, цибулею і сиром
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 2 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; картопля - 500 г; свіжий чебрець - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; пармезан тертий - 1/2 ст.; тертий сир грюйер - 1 ст. Приготування Розігріваємо духовку до 200°С. Нарізаємо цибулю кільцями і припускаємо його з невеликою кількістю оливкової олії і чебрецю до прозорості. Поки цибуля обсмажується, очищену картоплю нарізаємо максимально тонко. Змішуємо картопляні скибочки з цибулевої засмажкою, а потім викладаємо у форму шари картоплі і сиру, чергуючи їх один з одним. Запікаємо картопляні галети з сиром 45-50 хвилин.