Смачні пиріжки з м'ясом можна готувати на сковорідці, у фритюрі або духовці. Останній спосіб є, мабуть, самим диетичним всіх (якщо таке твердження взагалі можливо у відношенні пиріжків). Саме тому в рецептах нижче ми приділимо увагу випіканню пиріжків в духовці.
Як приготувати пиріжки з м'ясом в духовці?
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 2 ст.; дріжджі (сухі) - 1 ст. ложка; цукор - 1/2 ст.; борошно - 6 ст.+2 ст. ложки; яйця - 3 шт.; вершкове масло - 1 1/2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка. Для начинки:
м'ясний фарш - 500 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; селера - 1 стебло; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Почнемо з приготування тіста. В теплу молоко додаємо дріжджі і залишаємо їх на 5-7 хвилин. Додаємо в суміш склянку борошна і половину всього цукру. Залишаємо дріжджі підійти в теплі близько години. Тим часом збиваємо яйця з розтопленим вершковим маслом, сіллю і цукром. Додаємо яєчно-масляну суміш в тісто і перемішуємо. Далі, поступово підсипаючи борошно, замішуємо однорідне і еластичне тісто, ділимо його на порції і даємо підійти в третій раз протягом години.
Поки тісто підходить в останній раз, на сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажуємо нарізану ріпчасту цибулю, моркву і селеру. Як тільки овочі дійдуть до напівготовності, додаємо до них фарш і смажимо до золотистого кольору.
Ділимо тісто на порції, розкачуємо, закладаємо всередину начинку і защипляем краю. Викладаємо пиріжки на деко для випікання змащуємо збитим яйцем і залишаємо підійти хвилин 20 після чого випікаємо 20 хвилин при 180°С.
Пиріжки з м'ясом з листкового тіста в духовці
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; м'ясний фарш - 500 г; рис - 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинна олія - для смаження; часник - 1 зубчик; зелень сушена - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт. Приготування Розморожуємо лист листкового дріжджового тіста. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості. До смаженій цибулі додаємо подрібнений зубчик часнику і м'ясний фарш. Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді, а потім змішуємо з сушеною зеленню.
Розморожене тісто розкачуємо, ділимо на квадрати і кладемо в центр кожного з них суміш з фаршу і рису. Защипляем краю пиріжків, змащуємо їх збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 190°С духовці. Пиріжки з м'ясом і рисом в духовці будуть готові через 30-35 хвилин.
Смачні пиріжки з м'ясом і картоплею в духовці
Інгредієнти: Для тіста:
самоподнимающаяся борошно - 3 2/3 ст.; сухе молоко - 3 ст. ложки; сухі дріжджі - 3 ч. ложки; сіль - 1/4 ч. ложки; цукор - 2 ст. ложки; рослинне масло - 3/4 ст.; яйця - 2 шт.; вода - 1 ст. Для начинки:
вершкове масло - 2 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; томати - 3 шт.; м'ясний фарш - 500 г; картопля - 3 шт.; сіль, перець - за смаком; кориця мелена - 1 ч. ложка; кайенский перець - 1/4 ч. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; зелень петрушки - 2 ст. ложки. Приготування Змішуємо всі сухі інгредієнти для тіста. Окремо збиваємо яйця з маслом і водою. До сухих інгредієнтів вливаємо масляно-яєчну суміш і замішуємо густе тісто. Вимішуємо тісто 3-4 хвилини, а потім ставимо підійти в тепле місце на 1 годину.
Для начинки картоплю відварюємо в підсоленій воді до готовності і розминаємо в пюре. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо цибулю до прозорості. До цибулі додаємо м'ясний фарш і всі спеції. Продовжуємо готування до тих пір, поки фарш не стане золотистим, потім поливаємо його лимонним соком, додаємо пюре і зелень.
Тісто ділимо на порції, розкачуємо, викладаємо начинку і випікаємо пиріжки 12-15 хвилин при 210°С.