Піца вважається популярним італійським блюдом. Традиційна піца являє собою тонку корж, покриту різноманітною начинкою. Сьогодні ми поділимося з вами кількома цікавими рецептами приготування піци з сосисками.
Піца з сосисками і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 15 склянки; розпушувач - щіпка; вода кип'ячена - 100 мл; олія оливкова - 4 ст. ложки. Для начинки: сир тертий - 6 ст. ложок; сосиски - 3 шт.; томатне пюре - 4 ст. ложки; спеції. Приготування Деко застеляємо пергаментом. У мисці змішуємо розпушувач з просіяним борошном, поступово вливаємо воду і оливкове масло. Замішуємо руками тісто і розгортаємо його на присипаної борошном поверхні. Духовку заздалегідь запалюємо і залишаємо нагріватися до 190°С. Викладаємо основу для піци на деко, змащуємо її томатним пюре і рясно засипаємо тертим сиром. Сосиски очищаємо від пленочки, нарізаємо тоненькими кружальцями і розподіляємо на поверхні піци. Тепер ставимо деко в духовку і випікаємо блюдо 15 хвилин.
Піца з ковбасою та помідорами
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 15 склянки; сухі дріжджі - 15 г; молоко - 1 ст.; масло вершкове - 3 ст. ложки. Для начинки:
сосиски - 400 г; твердий сир - 200 г; цибулина - 1 шт.; помідор - 5 шт; часник - 1 зубчик; майонез - 150 мл; спеції. Приготування У глибоку миску насипаємо борошно, додаємо сіль, нарізане шматочками вершкове масло і добре розтираємо все руками. Потім вводимо розведені в тепленькому молоці дріжджі, перемішуємо, всипаємо борошно і замішуємо тісто. Далі розгортаємо його на деку і переходимо до начинки. Помідори миємо, шаткуємо середніми шматочками. Сосиски звільняємо від упаковки, нарізаємо кружальцями. Цибулину і часник чистимо і дрібно рубаємо. Всі інгредієнти солимо, перчимо за смаком, викладаємо на тісто, рівномірно розподіляємо, посипаємо рясно тертим сиром і поливаємо майонезом. Тепер відправляємо піцу в розігріту духовку і випікаємо 30 хвилин при температурі 170°С.
Рецепт піци з сосисками
Інгредієнти: основа для піци; сосиски молочні - 300 г; часник - 1 зубчик; огірки - 2 шт.; сир твердий - 200 г; зелень кропу - 1 пучок; апельсиновий сік - 20 мл Для соусу:
листочки м'яти - 50 г; сметана - 100 мл; лимонний сік - 30 мл Приготування Сир натираємо на дрібній терочке. Сосиски звільняємо від упаковки і нарізаємо кружечками. Огірки промиваємо, шаткуємо смужками. Листочки м'яти обполіскуємо, обсушуємо, дрібно рубаємо. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Далі змішуємо в мисці м'ятні листочки, зелень кропу, сметану і лимонний сік. На основу для піци викладаємо сосиски, огірочки, часничок, присипаємо сиром і змащуємо сметанним соусом. Випікаємо піцу в розігрітій духовці протягом 15 хвилин, а перед подачею на стіл поливаємо її апельсиновим соком.
Піца з сосисками і грибами
Інгредієнти: готове дріжджове тісто; молочні сосиски - 10 шт.; сира ковбаса - 200 г; свіжі печериці - 250 г; сир твердий - 200 г; кетчуп - 2 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки. Приготування Готове дріжджове тісто розгортаємо в тонкий пласт і по краю розкладаємо порізані на кружечки сосиски. Тепер край піци акуратненько защипуємо, робимо невеликі надрізи і перевертаємо на деко вмістом вгору. Після цього приступаємо до наповнення піци начинкою. Тісто змащуємо сумішшю кетчупу і майонезу. Гриби обробляємо, нарізаємо пластинами, обсмажуємо на сковороді і викладаємо наступним шаром. Далі чергу ковбаси: нарізаємо її скибочками, розкладаємо красиво по всій поверхні тіста, посипаємо зверху тертим сиром і запікаємо піцу з бортиками з сосисок в духовці до готовності.