Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати оригінальну і смачну закуску - рибні мафіни. Вони стануть прикрасою будь-якого столу і додадуть йому вишуканості та яскравості.
Рецепт рибних мафінів
Інгредієнти: м'якоть риби - 370 г; сир - 80 г; помідор - 2 шт. Для тіста:
борошно - 2 ст. ложки; приправа; майонез - 2 ст. ложки; панірувальні сухарі - 2 ст. ложки; спеції; яйце - 3 шт. Приготування Для приготування цього оригінального страви, рибу трохи розморожуємо, діставши її з холодильника заздалегідь. Потім промиваємо, видаляємо голову, нутрощі і акуратно розрізаємо на філе. Після цього знімаємо шкіру, виймаємо кістки, а отриману м'якоть нарізаємо дрібними кубиками. Тепер давайте перейдемо до підготовки тесту. Для цього в глибоку ємність розбиваємо яйця, кладемо майонез, поступово всипаємо борошно і панірувальні сухарі. Додаємо за смаком сіль, будь-які приправи для риби і все гарненько збиваємо віночком до однорідності. Потім рибні шматочки висипаємо в тісто і ретельно перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися. Отриману заготівлю прибираємо в холодильник і залишаємо там приблизно на 6 годин, закривши зверху харчовою плівкою. Після цього викладаємо масу невеликими порціями в силіконові формочки, присипаємо сухарями і ставимо рибні мафіни в добре розігріту духовку. Випікаємо кекси приблизно 15-20 хвилин при температурі 180°С.
Святкові рибні мафіни
Інгредієнти: філе тріски - 300 г; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі - 1 ст. ложка; масло вершкове - 10 г; помідор свіжий - 1 шт.; сир - 100 г; зелена цибуля - за смаком; майонез - 1 ст. ложка. Приготування Рибу добре промиваємо і обсушуємо на рушник. Потім обробляємо її, виймаємо кістки, знімаємо шкірку і нарізаємо філе
маленькими шматочками. Викладаємо все в миску, посипаємо сіллю, перцем за смаком, розбиваємо яйце і перемішуємо. Далі поступово додаємо панірувальні сухарі так, щоб маса вийшла схожою по консистенції на густу сметану. Помідор промиваємо, витираємо і нарізаємо кружечками. Духовку запалюємо і розігріваємо до 180°С. Формочки для кексів промазуємо розм'якшеним вершковим маслом, розкладаємо рибну масу, а зверху викладаємо помідори. Присипаємо тертим сиром і запікаємо в духовці приблизно 15 хвилин. Після цього змащуємо мафіни злегка майонезом і відправляємо в духовку ще на 5 хвилин. Готові кекси викладаємо на блюдо і посипаємо колечками зеленого лука.