Зараз ми вам розповімо рецепти швидкого приготування капустяного пирога. Він легкий і абсолютно простий у приготуванні, продуктів і часу потрібно мінімум. А от задоволення від його неповторного ніжного смаку ви отримаєте максимум!
Швидкий капустяний пиріг
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту - 6 ст. ложок; молода білокачанна капуста - 05 кг; сметана - 50 мл; яйця курячі - 3 шт.; майонез - 30 мл; розпушувач - 1 ст. ложка; зелень кропу - 30 г; кухонна сіль - 1 ч. ложка; кунжут. Приготування Капусту шаткуємо, солимо і трохи мнемо, потім додаємо подрібнену зелень кропу. Збиваємо яйця і, додавши майонез, сметану, сіль, борошно і розпушувач, замішуємо тісто. У змащену маслом форму кладемо начинку з капусти. Заливаємо її зверху тістом і присипаємо зернами кунжуту. При 180°С буде достатньо 35-40 хвилин, щоб пиріг був готовий! Дістаємо його, ріжемо шматочками і подаємо до столу.
Швидкий капустяний пиріг на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 1 склянка; яйця - 1 шт.; маргарин - 200 г; розпушувач (харчова сода) - 5 г; борошно. Для начинки:
капуста - 400 г; цибуля - 2 шт.; яйця - 5 шт. Приготування Капусту шаткуємо й варимо до м'якості, не забувши при цьому посолити. Яйця варимо круто, цибулю дрібно рубаємо і обсмажуємо. З готової капусти воду зливаємо і з'єднуємо її з цибулею і подрібненими яйцями. Для тіста розтоплюємо маргарин, додаємо кефір, розпушувач і яйце. Добре перемішуємо і потихеньку підсипаємо борошно. Її потрібно стільки, щоб тісто набуло круту консистенцію. Форму змащуємо олією, тісто ділимо на 2 нерівні частини. Більшу частину розкачуємо і викладаємо на дно форми, на неї кладемо начинку і накриваємо її рештою тестом. На поверхні пирога робимо кілька отворів (або надрізів), щоб через них виходив пар. Ставимо пиріг в духовку при 200°С печемо 25 хвилин до золотистої скоринки.
Швидкий капустяний пиріг заливний
Інгредієнти: білокачанна капуста - 05 кг; яйця - 4 шт.; цукровий пісок - 1 ст. ложка; майонез - 180 г; сіль - 1 ч. ложка; борошно - 5 ст. ложок; сода харчова - 05 ч. ложки; рослинна олія без запаху; панірувальні сухарі. Приготування Капусту шаткуємо, трохи її обминаємо. Вистилаємо Форму пергаментним папером, промазуємо рослинним маслом і трохи посипаємо панірувальними сухарями . Поміщаємо в неї капусту. Для тіста змішуємо борошно, соду, цукор, сіль, яйця і майонез. Заливаємо їм капусту і при 180°С запікаємо 40 хвилин в духовці. Такий капустяний пиріг швидкого приготування можна вживати і в гарячому, і в холодному вигляді, все одно буде смачно!
Швидкий капустяний пиріг на сметані
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло 725% жирності - 150 г; цукор - 1 ст. ложка; сметана 20% жирності - 1 стакан; яйця курячі - 1 шт.; борошно пшеничне вищого сорту - 1 склянка; сода харчова - 05 ч. ложки; кухонна сіль - щіпка. Для начинки:
капуста білокачанна - 300 г; яйця, зварені круто - 2 шт.; вершкове масло 725% жирності - 25 р. Приготування Вершкове масло розтоплюємо, змішуємо зі сметаною. Додаємо яйце, цукор, соду, гашену оцтом, сіль. Перемішуємо і, потроху додаючи борошно, замішуємо тісто. Ділимо його на 2 частини і розгортаємо за розміром форми для випічки. На дно якої спочатку кладемо 1 частину тіста, покриваємо її нашаткованої капусти, зверху кладемо подрібнені яйця і шматочки вершкового масла. Накриваємо другою половиною тіста і при 200°С запікаємо пиріг 35 хвилин. Відмінний варіант для сніданку, вечері або легкого перекусу готовий! Приємного апетиту!