Вернуться назад Распечатать

Курячі відбивні в клярі

Курячі відбивні в клярі
Ніжне куряче м'ясо подобається і дорослим, і дітям. Воно, як ніяке інше м'ясо поєднує в собі легкість і в теж час ситність. Приготувати курячі відбивні не складе труднощів навіть для молодої господині. Та й часу на це блюдо багато не потрібно. Ми пропонуємо вам кілька рецептів відбивних з курячого філе.

Як смажити курячі відбивні?

Інгредієнти:

  • курячі грудки - 600 г;

  • яйця - 2 шт;

  • часник - 3 зубчики;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль і спеції.


  • Приготування
    Курячі грудки добре промийте, розділіть на порції і відбийте кухонним молоточком. Натріть відбиті грудки сіллю, спеціями і подрібненим часником. Залиште відбивні на півгодини просочитися. Збийте яйця, додайте сіль і спеції за смаком. Добре розігрійте олію на сковороді. Грудки по одній умочіть в яйце, потім обваляйте в борошні і відправте на сковороду. Смажте з кожного боку до рум'яної скоринки подавайте до столу.


    Курячі відбивні в сухарях

    Інгредієнти:

  • куряче філе - 600 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сухарі - 100 г;

  • рослинна олія - 200 мл;

  • сіль, чорний перець.



  • Приготування
    Куряче філе відбийте кухонним молоточком,добре посоліть і поперчіть відбивні. Ретельно збийте яйця і злегка підсолити. Філе умочіть в яйце, потім виваляйте в сухарях. Смажте відбивні у великій кількості олії, як у фритюрі до золотавої скоринки.

    Курячі відбивні в сирному клярі

    Інгредієнти:

  • філе куряче - 700 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сир - 150 г;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • сік лимона;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Розріжте кожну половинку філе на частини. Трохи відбийте. Натерти філе сіллю і перцем, потім полийте лимонним соком. Сир натріть на дрібній тертці і змішайте з яйцями. Кожен порційний шматочок філе обваляйте в борошні, потім гарненько умочіть в кляр. Смажте на олії до повної готовності. Після приготування, викладіть посмажені відбивні на паперовий рушник. Це допоможе прибрати залишки жиру і зробить смак філе більш ніжним і легким.


    Відбивні з курячих грудок
    Відбивні з курячих грудок ідеально підійдуть для будь-якого обіднього столу. Варто тільки включити свою фантазію, і на світ з'являться купа нових рецептів. А головне заправку або кляр для відбивних можна зробити з підручних продуктів.

    Інгредієнти:

  • куряче філе 1 кг;

  • помідори - 4 шт.;

  • сир - 400 г;

  • майонез - 500 г;

  • зелень;

  • сіль і перець.



  • Приготування
    Добре промийте філе і поріжте його на однакові шматки, після чого злегка відбийте. Помідори наріжте кубиками. Сир натріть на крупній тертці і додайте до помідорів. Змішайте з майонезом і додайте подрібнену зелень. Деко трохи змастіть маслом і викладіть на нього відбиті філе. Зверху посипте філе сіллю і перцем. Потім викладіть на відбивні суміш з помідорів і сиру. Добре розпрямите по деку і поставте в духовку на 30 хвилин при температурі 170 градусів. Як тільки сир почне підрум'янюватися, витягніть відбивні і подавайте до столу.

    Кисло-солодкий маринад для курячих відбивних
    Мало хто знає, що в приготування курячих відбивних, головним секретом є маринад. Добре замариноване м'ясо буде соковитим, і виділяти апетитний аромат. Можна замаринувати м'ясо просто в спеціях, а можна придумати щось більш вишукане.
    Інгредієнти:

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • кетчуп - 2 ст. ложки;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;
  • Курячі відбивні в клярі

  • лимон - 1 шт.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • мед - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вичавіть сік з лимона і апельсина. До нього додайте майонез, гірчицю, кетчуп і мед. Добре перемішайте до однорідної маси. Складіть в миску з маринадом відбивні, ретельно промазав їх з усіх сторін. Накрийте миску кришкою і залиште маринуватися в холодильник на 2 години. Через відведений час можете сміливо діставати відбивні, смажити і подавати до столу.