Ніжне куряче м'ясо подобається і дорослим, і дітям. Воно, як ніяке інше м'ясо поєднує в собі легкість і в теж час ситність. Приготувати курячі відбивні не складе труднощів навіть для молодої господині. Та й часу на це блюдо багато не потрібно. Ми пропонуємо вам кілька рецептів відбивних з курячого філе.
Як смажити курячі відбивні?
Інгредієнти: курячі грудки - 600 г; яйця - 2 шт; часник - 3 зубчики; борошно - 3 ст. ложки; рослинна олія; сіль і спеції. Приготування Курячі грудки добре промийте, розділіть на порції і відбийте кухонним молоточком. Натріть відбиті грудки сіллю, спеціями і подрібненим часником. Залиште відбивні на півгодини просочитися. Збийте яйця, додайте сіль і спеції за смаком. Добре розігрійте олію на сковороді. Грудки по одній умочіть в яйце, потім обваляйте в борошні і відправте на сковороду. Смажте з кожного боку до рум'яної скоринки подавайте до столу.
Курячі відбивні в сухарях
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; яйця - 2 шт.; сухарі - 100 г; рослинна олія - 200 мл; сіль, чорний перець. Приготування Куряче філе відбийте кухонним молоточком,добре посоліть і поперчіть відбивні. Ретельно збийте яйця і злегка підсолити. Філе умочіть в яйце, потім виваляйте в сухарях. Смажте відбивні у великій кількості олії, як у фритюрі до золотавої скоринки.
Курячі відбивні в сирному клярі
Інгредієнти: філе куряче - 700 г; яйця - 3 шт.; сир - 150 г; мука - 4 ст. ложки; сік лимона; сіль, перець. Приготування Розріжте кожну половинку філе на частини. Трохи відбийте. Натерти філе сіллю і перцем, потім полийте лимонним соком. Сир натріть на дрібній тертці і змішайте з яйцями. Кожен порційний шматочок філе обваляйте в борошні, потім гарненько умочіть в кляр. Смажте на олії до повної готовності. Після приготування, викладіть посмажені відбивні на паперовий рушник. Це допоможе прибрати залишки жиру і зробить смак філе більш ніжним і легким.
Відбивні з курячих грудок
Відбивні з курячих грудок ідеально підійдуть для будь-якого обіднього столу. Варто тільки включити свою фантазію, і на світ з'являться купа нових рецептів. А головне заправку або кляр для відбивних можна зробити з підручних продуктів.
Інгредієнти: куряче філе 1 кг; помідори - 4 шт.; сир - 400 г; майонез - 500 г; зелень; сіль і перець. Приготування Добре промийте філе і поріжте його на однакові шматки, після чого злегка відбийте. Помідори наріжте кубиками. Сир натріть на крупній тертці і додайте до помідорів. Змішайте з майонезом і додайте подрібнену зелень. Деко трохи змастіть маслом і викладіть на нього відбиті філе. Зверху посипте філе сіллю і перцем. Потім викладіть на відбивні суміш з помідорів і сиру. Добре розпрямите по деку і поставте в духовку на 30 хвилин при температурі 170 градусів. Як тільки сир почне підрум'янюватися, витягніть відбивні і подавайте до столу.
Кисло-солодкий маринад для курячих відбивних Мало хто знає, що в приготування курячих відбивних, головним секретом є маринад. Добре замариноване м'ясо буде соковитим, і виділяти апетитний аромат. Можна замаринувати м'ясо просто в спеціях, а можна придумати щось більш вишукане.
Інгредієнти: майонез - 2 ст. ложки; кетчуп - 2 ст. ложки; гірчиця - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт.; апельсин - 1 шт.; мед - 2 ст. ложки. Приготування Вичавіть сік з лимона і апельсина. До нього додайте майонез, гірчицю, кетчуп і мед. Добре перемішайте до однорідної маси. Складіть в миску з маринадом відбивні, ретельно промазав їх з усіх сторін. Накрийте миску кришкою і залиште маринуватися в холодильник на 2 години. Через відведений час можете сміливо діставати відбивні, смажити і подавати до столу.