Мільйони жінок щодня задаються одним і тим же питанням: як швидко і смачно нагодувати свою сім'ю? У звичайний робочий день, найменше хочеться думати про те, що після важкого трудового дня, потрібно буде стояти кілька годин на кухні, щоб приготувати вечерю. Можна звичайно купити що-небудь в найближчому магазині і вдома лише розігріти, але не завжди така їжа корисна для нашого організму. Значить краще не варто ризикувати здоров'ям рідних. Ми пропонуємо вам безпрограшний варіант вечері - запечені курячі стегна. Приготувавши один раз, ви захочете готувати це блюдо знову і знову.
Курячі стегна в духовці - рецепт
Курячі стегенця, запечені в духовці, виходять дуже ніжними і соковитими, якщо їх замаринувати. Щоб сім'я довго не чекала вечері, можна замаринувати стегенця з ранку. Це не займе багато часу, але зате після роботи вам потрібно буде тільки поставити їх у духовку.
Інгредієнти: курячі стегенця - 5 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; мед - 1ст. ложка; лимонний сік - 05 ч. ложки; оливкова олія - 2 ч. ложки; перець чилі; часник - 2 зубчики. Приготування Цей рецепт курячих стегон в духовці спочатку вимагає приготування маринаду. Змішайте соєвий соус, оливкова олія, лимонний сік, перець чилі і тертий часник. Добре збийте вінчиком маринад, щоб усі інгредієнти перемішалися. Стегенця вимийте, обсушіть, залийте маринадом і залиште в холодному місці на пару годин. Мариновані курячі стегенця викладіть на деко і полийте зверху залишками маринаду. Запікайте в духовці до повної готовності. Для кращого смаку, під час приготування в духовці поливайте м'ясо утворився соком.
Курячі стегенця в фользі
Цей рецепт курячих стегон в духовці завжди прийде вам на виручку, якщо до вас раптом несподівано нагрянуть гості. Ніяких особливих зусиль для приготування страви не потрібно, і часу потрібно зовсім мало.
Інгредієнти: курячі стегна - 6 шт.; цибуля - 1 шт.; консервовані лисички - 300 г; часник - 3 зубчики; майонез; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Зробіть в бедришках невеликі розрізи і покладіть туди дрібно нарізаний часник. М'ясо посоліть, поперчіть і гарненько повапните майонезом. Цибулю наріжте півкільцями, гриби - маленькими шматочками. Змішайте все з майонезом. У форму для випікання покладіть фольгу, викладіть на неї бедрижки, а потім зверху все залийте цибулею в майонезі з грибами. Щільно загорніть конверт з фольги і поставте запікатися в духовку. До повної готовності стегенця потрібно запікати приблизно годину при температурі 200 градусів.
Курячі стегенця в вершковому соусі
Інгредієнти: курячі стегенця - 5 шт.; вершки 10% - 200 мл; цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; зелень; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Стегенця помийте і обсушіть. Поставте сковороду на сильний вогонь і на рослинному маслі обсмажте стегенця з обох сторін - скоринка повинна вийти трохи рум'яної. Зверху покладіть дрібно нарізану цибулю і часник. Накрийте щільно кришкою і залиште м'ясо гаситися, приблизно 10 хвилин на маленькому вогні. Потім влийте в сковороду вершки і знову закрийте кришкою. Стегенця повинні покипіти у вершках 15 хвилин. При подачі страву можна посипати рубленою зеленню.
Курячі стегенця в рукаві
Інгредієнти: курячі стегенця - 6 шт; оливкова олія; каррі; сіль, перець. сушений кріп; Приготування Стегенця промийте і викладіть в рукав для запікання. Насипте каррі, кріп та інші бажані спеції всередину, трохи посоліть, додайте оливкову олію. Затисніть з двох сторін рукав і потрясіть стегенця, щоб вони добре обвалялись в спеціях і олії. Зробіть в рукаві у кількох місцях невеликі дірочки за допомогою зубочистки. Покладіть його на деко і запікайте в духовці 40 хвилин при температурі 200 градусів.