Котлети з курячого фаршу люблять усі - від мала до велика. Це страва підходить і для дієтичного харчування, і для дитячої. Приготувати котлети з курячого фаршу можна по-різному, головне - краще зробити фарш самій, ніж брати покупної в магазині. Тільки в цьому випадку виходять по-справжньому смачні котлети з курячого фаршу.
Рецепт курячих котлет з фаршу
Найсмачніші котлети - це домашні. Готуються вони дуже швидко, а продукти для них завжди можна знайти під рукою.
Інгредієнти: фарш курячий - 500 г; цибуля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; білий хліб - 3 скибочки; молоко - 100 мл; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Щоб ваші котлети вийшли соковитими і смачними, приготуйте фарш самі. Не обов'язково вибирати тільки філе, підійде будь-куряче м'ясо. М'якоть білого хліба замочіть молоком. Відіжміть і додайте у фарш. Цибулю почистіть і натріть на дрібній тертці, або відразу прокрутіть з фаршем через м'ясорубку. Додайте у фарш яйце, перець, сіль. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти змішалися як можна краще. Змочуючи руки у воді, сформуйте середнього розміру котлети і викладайте на розпечену сковороду. Обсмажте з обох боків до рум'яного кольору.
Курячі котлети з начинкою в сухарях
Інгредієнти: курячий фарш - 1 кг; цибуля - 2 шт.; яйця -1 шт; сир - 300 г; панірувальні сухарі; сіль, перець; рослинне масло. Приготування Цибулю натріть на дрібній тертці, додайте його разом з яйцями у фарш. Посоліть і поперчіть. Сир натріть на тертці і відкладіть в сторону. Наберіть в руку фарш, сформуйте з нього корж і викладіть в середину трохи тертого сиру. Загорніть краї вашої коржі і зробіть котлету. Обваляйте кожну котлету в панірувальних сухарях і викладіть на розігріту сковороду. Добре обсмажте з двох сторін до повної готовності. Такі котлети можна подати з овочами або зеленим горошком.
Курячі котлети в духовці - рецепт
Інгредієнти: курячий фарш -600 г; картопля - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; яйця - 1 шт.; перець, сіль; сметана - 4 ст. ложки; томатна паста - 1 ст. ложки; вода - 200 мл; цукор - 1/2 ч. ложки. Приготування Цибулю з картоплею наріжте і пропустіть через м'ясорубку, а потім викладіть в блендер. Додайте яйце, сіль, перець і добре збийте суміш. У вас повинна вийти маса схожа на тісто для млинців. Додайте картопляну суміш у курячий фарш і добре перемішайте. Сформуйте невеликі котлети і обсмажте з обох сторін на сильному вогні до повної готовності. Приготуйте соус: змішайте сметану, пасту (кетчуп), воду, цукор і трохи солі. У глибоку сковороду складіть котлети і залийте їх соусом. Запікайте в добре розігрітій духовці приблизно 7 хвилин.
Курячі котлети з грибами Інгредієнти: курячий фарш - 1 кг; гриби - 450 г; яйця - 4 шт.; молоко - 150 мл; вершкове масло - 250 г; панірувальні сухарі; сіль, перець. Приготування Гриби промийте, дрібно наріжте і обсмажте на вершковому маслі до готовності. Фарш змішайте з молоком і одним яйцем. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте тісто.
Візьміть в руку трохи тесту, зробіть корж і викладіть на неї смажені гриби. Сформуйте довгасту котлети, обваляйте її в панірувальних сухарях, потім у збитих яйцях і смажте на сковороді в розтопленому вершковому маслі.
Котлети з курячим фаршем добре підходять до будь-якого гарніру - смаженої картоплі, пюре, макаронів, гречки та інших каш. Навіть просто з овочевим салатом вони буду виглядати як вишукану ресторанну страву. Ваша сім'я або гості ніколи не залишаться розчарованими вечерею, якщо як одне з головних страв ви виберете за запропонованим нами рецептами.