Перепелине м'ясо одне із самих ніжних та запашних. У старовину на Русі без страв з перепелів не обходилося жодне застілля. До того ж дичину ця водилася на російських просторах у величезній кількості, і полювання на перепілок була вільною. Зараз же, перепели є чимось вишуканим і не зовсім по кишені кожному бажаючому. Але, навіть не дивлячись на це, вони залишаються одним з блюд, яке часто можна зустріти на столі у багатьох будинках. Тим не менш, рецепти приготування страв з перепелів зовсім не складні.
Як правильно готувати перепелів?
Інгредієнти: перепели - 4 шт.; часник - 5 зубчиків; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль, перець. Приготування Для початку трохи підпалите тушки перепелів, так щоб не зіпсувати тонку шкірку. Потім добре промийте і обсушіть дичину. Приготуйте маринад: продавіть часник в невелику піалу, додайте сіль і перець за смаком і перемішайте. Влийте рослинне масло і добре перетріть з часником. Натріть перепелів зовні і всередині приготовленим маринадом і залиште на півгодини просочитися. Коли перепела промаринуются, обгорніть їх у фольгу і викладіть на деко. Запікайте при температурі 200 градусів близько години. По закінченню години, витягніть перепелів, акуратно розгорніть фольгу, щоб не витік сік, і відправте назад в духовку запікатися до повної готовності. Під час другого запікання, періодично поливайте перепелів соком.
Фаршировані перепела - рецепт
Одне з найсмачніших і відомих страв - фаршировані перепела «По-царськи». Головне пам'ятайте, що перепелів потрібно вибирати і готувати з розрахунку по дві тушки на людину. Цього достатньо, щоб оцінити вишуканий смак перепелів, і в теж час не перенаситится.
Інгредієнти: перепели - 4 шт.; яблуко (кисле) - 1 шт.; шинка (скибочки) - 150 г; куряча печінка - 200 г; цибуля - 2 шт.; борошно - 1 ст. ложка; соєвий соус - 1 ст. ложка; оливкова олія - 1 ст. ложка; паприка - 1 ч. ложка; мед - 1 ч. ложка; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Перепелів добре промийте і обсушіть. Приготуйте маринад: змішати соєвий соус, оливкова олія, паприку і мед. Добре натріть перепелів маринадом, загорнути у харчову плівку і залишити на годину в холодильнику. Курячу печінку дрібно поріжте і обсмажте в сковороді приблизно 10 хвилин, після чого додайте дрібно порізані чищені яблука, перець і сіль. Смажте На середньому вогні все це ще 5 хвилин. Перепілок нафаршируйте начинкою з печінки і оберніть скибочками бекону. Викладіть їх на деко з фольгою грудками вгору. Запікайте в добре розігрітій духовці близько години при температурі 200 градусів.
Рецепт смажених перепелів
Інгредієнти: перепели - 4 шт.; цибуля - 2 шт.; оливкова масло - 100 г; вершкове масло - 50 г; часник - 6 зубчиків; сіль, перець. Приготування Перепелів злегка обпалити на вогні, потім промийте і обсушіть. Розріжте тушки на дві честі вздовж хребта. Змішайте оливкова олія з сіллю і перцем. Полийте сумішшю перепелів, потім дрібно порубаєте часник і посипте їм тушки і обітріть їх. При бажанні ще трохи поперчіть. Розігрійте в сковороді оливкову олію, а коли воно почне пузиритися, додайте вершкове. На сильному вогні обсмажуйте половинки перепелів за 7-8 хвилин з кожного боку кілька разів. Перепели повинні бути з добре запеченою скоринкою. Коли ви побачите, що дичину готова, поріжте цибулю півкільцями і додати до перепілкам. Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте під кришкою 20 хвилин.