У наш час існує безліч різноманітних рецептів приготування курки. Сьогодні ми з вами розглянемо дуже незвичайний, але шалено смачний рецепт приготування курки в пиві!
Курка з рисом в пиві
Інгредієнти: тушка курка - 1 шт.; пиво - 100 мл; рис - 05 склянки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; зелень - для прикраси. Приготування Отже, щоб приготувати курку, смажену в пиві, ми беремо стегенце, ретельно миємо й ріжемо на однакові невеликі шматочки. Заздалегідь включаємо духовку, щоб вона встигла гарненько прогрітися. Не гаючи часу, шматочки курки солимо, перчимо за смаком і викладаємо в глибоке деко. Зверху додаємо порізану кільцями цибулю. Заливаємо м'ясо пивом так, щоб воно трохи покривало його. Пиво краще всього брати негорькое, світле. При запіканні воно повністю випаровується, і м'ясо покривається апетитною скоринкою. Рис промиваємо під проточною водою і висипаємо в деко. Ставимо наше блюдо в духовку і готуємо 30 хвилин при температурі 170 градусів. Ось і все, апетитна і смачна курка в пиві в духовці готова. Вона виходить з вельми незвичайним приємним присмаком, дуже ніжна, соковита і м'яка. Таке блюдо не соромно подати на святковий стіл або ж перетворити звичайний вечеря в свято! Замість рису можете взяти будь-яку іншу крупу або навіть овочі. Тоді смак готового блюда кожен раз буде іншим, особливим.
Курка на пиві в аерогрилі
Інгредієнти: тушка курки - 1 кг; часник - 1 шт.; майонез - 4 ст. ложки; світле пиво - 200 мл; сіль, спеції - за смаком. Приготування Як же приготувати курку в пиві в аерогрилі? Все дуже просто. Для початку беремо курку, промиваємо під холодною водою і даємо їй гарненько стекти. Цим часом очищаємо головку часнику, видавлюємо через землянку і додаємо сіль і спеції. Гарненько перемішуємо і натираємо цією сумішшю нашу курку. Якщо хочете, то можете розрізати її на шматочки і промазати кожен окремо. Потім обмазуємо курку майонезом і акуратно викладаємо на нижню решітку аэрогриля спинкою вгору.
На дно наливаємо пиво і готуємо на максимальній швидкості 40 хвилин при температурі 250 градусів. За 10 хвилин до закінчення, треба дістати курку, перевернути і полити пивом, щоб вона вийшла більш м'якою і соковитою. Ось і все, курка, запечена в пиві готова!
Курка з картоплею в пиві - рецепт
Інгредієнти: тушка курки - 1 кг; пиво світле - 05 л; картопля - 5 шт.; морква - 2 шт.; лимон - 1 шт.; перець болгарський - 2 шт.; часник - 1 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; лавровий лист, сіль, спеції - за смаком. Приготування Беремо цибулю, часник очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо. Моєму болгарський перець, вичищаємо насіння і нарізаємо невеликими кубиками. Далі чергу картоплі: миємо, чистимо і розрізаємо на 4 частини. Моркву чистимо, нарізаємо кружальцями. Лимон також на 4 частини. Викладаємо його всередину курки.
Беремо глибоку казанок, наливаємо в нього масла і наповнюємо його цибулею, часником, перцем, картоплею та морквою. Додаємо сіль, перець і спеції за смаком. Смажимо овочі протягом 5 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи. Потім зводимо всі овочі в бік і викладаємо курку, можете розрізати її на кілька частин.
Злегка обсмажуємо її і акуратно вливаємо пиво так, щоб воно покрило курку більше ніж наполовину. Накриваємо сотейник кришкою і тушкуємо на слабкому вогні приблизно 50 хвилин. Хвилин через 30 курку перевертаємо і знову закриваємо. Тушкована курка в пиві з овочами готова. Приємного апетиту!