М'ясо індички багато в чому дуже схоже на куряче. Це саме низькокалорійне, але в теж час і саме поживне м'ясо. Воно містить легкозасвоювані жири і білки, в ньому дуже мало холестерину, вона багата магнієм, залізом, натрієм. Його краще давати дітям, ніж куряче, тому що воно не викликає алергії.
Давайте розглянемо з вами, дорогі господині, як в духовці приготувати різні страви з індички.
Відбивні з індички в духовці
Інгредієнти: філе індички - 500 г; морква - 3 шт.; часник - 2 зубчики; майонез - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Для того щоб приготувати філе індички в духовці, беремо морква, чистимо і тремо на крупній тертці. Потім додаємо до неї видавлений часник, майонез і добре перемішуємо. Пробуємо, і при необхідності солимо і перчимо за смаком. Далі беремо філе індички, ріжемо на однакові шматочки і акуратно відбиваємо. Кожен шматочок солимо і перчимо з обох сторін. Беремо форму для запікання, змащуємо олією і викладаємо відбивні. Зверху кладемо шапку з моркви і ставимо в заздалегідь розігріту духовку на 35 хвилин. На гарнір до приготовленого філе індички в духовці відмінно підійде гречка або відварна картопля.
Стейк з індички в духовці
Даний рецепт приготування індички відмінно підійде для святкового або фуршетного столу. Стейк з індички при смаженні перетворюється в незвичайні кошики, які ви можете наповнити будь-якою начинкою. Єдина умова - його обов'язково подавати тільки в гарячому вигляді. Отже, давайте, нарешті, приступимо безпосередньо до приготування.
Інгредієнти: стейк індички; печериці - 300 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; морква - 1 шт.; сир - 150 г; майонез, сіль, перець, шафран - на смак. Приготування Беремо стейк індички і гарненько натираємо майонезом, сіллю і перцем. Для додання кольору можете використовувати приправу шафран. Змазане м'ясо індички залишаємо маринуватися на кілька годин. А поки давайте заздалегідь приготуємо начинку для кошичків. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо на сковороді порізані гриби, додаємо цибулю і моркву. Все перемішуємо і смажимо до золотистого кольору.
Замаринований стейк викладаємо на змащене маслом деко і відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин. Потім дістаємо його і викладаємо в отриману кошик тонким шаром обсмажену суміш, потім колечко цибулі і засипаємо тертим сиром. Відправляємо в духовку ще на 10 хвилин. Готову страву з індички подаємо в гарячому вигляді з будь-яким легким гарніром.
Гомілки індички в духовці - рецепт
Інгредієнти: гомілка індички - 800 г; картопля - 300 г; часник - 1 шт.; оливкова олія; яблуко - 2 шт.; сіль, перець, базилік - за смаком. Приготування Отже, щоб приготувати ніжки індички в духовці беремо їх, гарненько миємо і в кожній робимо по 10 глибоких надрізів гострим ножем. В тарілці змішуємо оливкова олія, сіль, перець, базилік і видавлений часник. Добре змащуємо гомілки приготованим соусом
і прибираємо маринуватися на годину в холодильник. Цим часом, чистимо картоплю й нарізаємо невеликими шматочками. Яблука теж очищаємо від шкірки і ріжемо часточками. Беремо рукав для запікання і складаємо в нього індичку, нарізані овочі і фрукти. Не забудьте зробити у пакеті кілька проколів. Кладемо все на деко і відправляємо в духовку на 1 5 години. Приготовлена таким способом, гомілку індички виходить дивовижно смачною, соковитою і ароматною. Переконайтеся в цьому самі!
Замість гомілки ви також можете запекти в духовці грудку індички. Поріжте її невеликими шматочками і приготуйте по цьому ж рецепту! Приємного вам апетиту!