Куряча печінка - це чудовий продукт і за своїм корисним властивостям, і за часом приготування з неї поживних і смачних страв. Якщо ви пізно прийшли з роботи, а вдома на вас чекають голодні домочадці, то при наявності всього лише сметани, грибів і курячої печінки ви практично за півгодини зможете приготувати відмінний і ситну вечерю. Просто напросто загасивши або пожарив курячу печінку з грибами, і відваривши на гарнір гречку або макарони, ви швидко нагодувати всю рідню, а самі зможете навіть відпочити або зайнятися собою. Куряча печінка з грибами, звичайно, не претендує на звання делікатесного, вишуканої страви для святкових столів, але в якості добротного сімейного вечері цілком підійде.
Крім усього написаного, куряча печінка дуже корисна для нашого організму, адже в ній міститься безліч мінеральних речовин і вітамінів. Тому сміливо включайте цей корисний продукт в свій раціон харчування і будьте здорові! Як же приготувати таку хвалена страву як печінка з грибами? Все насправді дуже просто.
Куряча печінка з грибами - рецепт
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; часник - 2 зубчики; гриби - 150 г; борошно - 15 ст. ложки; помідор - 1 шт.; біле сухе вино - 50 мл; сіль, перець, паприка, зелень - за смаком. Приготування Щоб приготувати тушковану курячу печінку з грибами, беремо гриби, злегка відварюємо в підсоленій воді і відкидаємо на друшляк. Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, часник дрібно рубаємо. Розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо на слабкому вогні цибулю з часником до золотистого кольору. Потім додаємо гриби, перемішуємо і обсмажуємо все в протягом 5 хвилин, постійно заважаючи.
Цим часом моєму під проточною водою курячу печінку і нарізаємо на однакові невеликі шматочки. В окремій мисочці змішуємо борошно з паприкою і перемішуємо. Обвалюємо печінку в борошні і обсмажуємо її на змащеній маслом сковороді протягом 7 хвилин. Потім додаємо до печінки цибульно-грибну обжарку і все приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Тепер давайте приготуємо соус. Для цього беремо помідор, опускаємо його на хвилину в гарячу воду і акуратно знімаємо шкірку. За допомогою блендера перетворюємо помідор в однорідне пюре і вливаємо трохи білого вина. Акуратно додаємо готовий соус до печінки і тушкуємо на середньому вогні при закритій кришці, періодично помішуючи 15 хвилин. Перед подачею на стіл тушковану курячу печінку з грибами посипаємо дрібно посіченою свіжої зеленню.
Рецепт курячої печінки з грибами в сметані
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; печериці - 300 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сметана - 300 г; рослинна олія; спеції - за смаком. Приготування Для початку беремо гриби, обробляємо і нарізаємо пластинами. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо півкільцями. Печінка миємо й нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо її на сковороду і обсмажуємо протягом 10 хвилин. Додаємо цибулю і гриби, перемішуємо і готуємо до тих пір, поки гриби не осядуть. Потім додаємо сметану, солимо і перчимо за смаком. Гарненько все перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин, не забуваючи помішувати. Куряча печінка з грибами в сметані готова, можна закликати всіх до столу!
Рецепт смаженої печінки з грибами
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; гриби - 300 г; гречка - 200 г; цибуля - 150 г; сіль, перець, олія - за смаком. Приготування Цибулю і гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі. Печінку ріжемо невеликими шматочками і додаємо до обжарке. Солимо, перчимо до смаку і смажимо до повної готовності близько 10 хвилин. Потім відварюємо гречку, додаємо її до печінки. Все добре перемішуємо і знімаємо з плити. При подачі на стіл посипаємо блюдо зеленню.