Рецепт курячих грудок, фаршированих різноманітними начинками, вже давно став класичним доповненням до святкового, і не тільки, вечері. Найбільш улюблена начинка для ніжного курячого філе - це, звичайно ж, сир, адже як можна не любити текстуру тягучою, розплавленої сирної маси витікає з-під ніжного скибочки грудинки? Давайте розглянемо кілька смачних рецептів курячих грудок, фаршировані сиром.
Куряча грудка, фарширована сиром - рецепт
Така проста у приготуванні закуска відмінно підійде до келиху пива або послужить хорошим доповненням до легкого гарніру.
Інгредієнти: курячі грудки (половинки без шкіри) - 2 шт.; твердий сир - 100 г; бекон - 4 скибочки; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі, сіль, перець. Приготування Курячі грудки ріжемо уздовж на половини і гарненько відбиваємо до товщини 05 сантиметра. По поверхні відбитого філе розкладаємо шматочки бекону, а з краю кладемо брусочок сиру, загортаємо і закріплюємо зубочисткою. Вмочуємо грудки в яйця, потім обвалюємо в сухарях. Смажимо у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки. Подаємо з кетчупом або гірчицею.
Фаршировані курячі грудки в духовці
Якщо ви вважаєте шпинат позбавленою смаку травою, то незабутнє поєднання молодих шпинатних листя і пікантного сиру «Грюйер» переконає вас.
Інгредієнти: курячі грудки (половинки з шкірою) - 4 шт.; молодий шпинат - 4 склянки; сир «Грюйер», або будь-швейцарський сир - 200 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; вершкове масло - 3 ст. ложки. Для соусу:
біле вино - 1/2 склянки; курячий бульйон - 2 склянки; чебрець, сіль і перець. Приготування Перед тим, як приготувати фаршировані курячі грудки, робимо для них начинку. Для цього припускаємо на сковороді свіжий шпинат з сіллю і перцем буквально 1-2 хвилини.
Сир нарізаємо прямокутними брусочками. Робимо кишеню в курячому філе, який закладаємо нашу сирно-шпинатну начинку, все закріплюємо зубочистками. Присмачую філе сіллю і перцем і обсмажуємо на оливковій олії до золотистої скоринки, а після запікаємо в духовці при 180 градусах 12-15 хвилин. Прибираємо грудку з деко і ставимо останній на плиту, наливаємо в нього вино і чекаємо поки 2/3 випаруватися, потім додаємо бульйон і тримаємо суміш на малому вогні 8-10 хвилин. Для густоти додаємо вершкове масло, а для смаку - сіль і перець. Поливаємо отриманою масою нашу страву. Подаємо грудки під соусом з гарніром із печеної картоплі або рису.