Вернуться назад Распечатать

Курячі грудки, фаршировані сиром

Курячі грудки, фаршировані сиром
Рецепт курячих грудок, фаршированих різноманітними начинками, вже давно став класичним доповненням до святкового, і не тільки, вечері. Найбільш улюблена начинка для ніжного курячого філе - це, звичайно ж, сир, адже як можна не любити текстуру тягучою, розплавленої сирної маси витікає з-під ніжного скибочки грудинки? Давайте розглянемо кілька смачних рецептів курячих грудок, фаршировані сиром.

Куряча грудка, фарширована сиром - рецепт


Така проста у приготуванні закуска відмінно підійде до келиху пива або послужить хорошим доповненням до легкого гарніру.
Інгредієнти:

  • курячі грудки (половинки без шкіри) - 2 шт.;

  • твердий сир - 100 г;

  • бекон - 4 скибочки;

  • яйце - 1 шт.;

  • панірувальні сухарі, сіль, перець.


  • Приготування
    Курячі грудки ріжемо уздовж на половини і гарненько відбиваємо до товщини 05 сантиметра. По поверхні відбитого філе розкладаємо шматочки бекону, а з краю кладемо брусочок сиру, загортаємо і закріплюємо зубочисткою. Вмочуємо грудки в яйця, потім обвалюємо в сухарях. Смажимо у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки. Подаємо з кетчупом або гірчицею.

    Фаршировані курячі грудки в духовці


    Якщо ви вважаєте шпинат позбавленою смаку травою, то незабутнє поєднання молодих шпинатних листя і пікантного сиру «Грюйер» переконає вас.
    Інгредієнти:

  • курячі грудки (половинки з шкірою) - 4 шт.;

  • молодий шпинат - 4 склянки;

  • сир «Грюйер», або будь-швейцарський сир - 200 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки.


  • Для соусу:

  • біле вино - 1/2 склянки;

  • курячий бульйон - 2 склянки;

  • чебрець, сіль і перець.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати фаршировані курячі грудки, робимо для них начинку. Для цього припускаємо на сковороді свіжий шпинат з сіллю і перцем буквально 1-2 хвилини.
    Курячі грудки, фаршировані сиром
    Сир нарізаємо прямокутними брусочками. Робимо кишеню в курячому філе, який закладаємо нашу сирно-шпинатну начинку, все закріплюємо зубочистками. Присмачую філе сіллю і перцем і обсмажуємо на оливковій олії до золотистої скоринки, а після запікаємо в духовці при 180 градусах 12-15 хвилин. Прибираємо грудку з деко і ставимо останній на плиту, наливаємо в нього вино і чекаємо поки 2/3 випаруватися, потім додаємо бульйон і тримаємо суміш на малому вогні 8-10 хвилин. Для густоти додаємо вершкове масло, а для смаку - сіль і перець. Поливаємо отриманою масою нашу страву. Подаємо грудки під соусом з гарніром із печеної картоплі або рису.