Звичайно, будь-яка господиня в святковий день дуже хоче здивувати і порадувати гостей незвичайним блюдом, за приготування якого її будуть називати справжнім майстром кулінарії. Куряча грудка, фарширована грибами, здатна прикрасити будь-який стіл, і гості обов'язково відзначать ваші кулінарні здібності. Та й просто звичайний повсякденний вечерю вона добре різноманітить. Адже куряче м'ясо вважається самим низькокалорійним і дієтичним продуктом, і страви з нього виходять дуже поживними, смачними, але при цьому простими у приготуванні. Переконайтеся в цьому самі!
Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування фаршированої курячої грудки.
Куряча грудка, фарширована печерицями
Інгредієнти: філе курячих грудок - 5 шт.; гриби (найкраще печериці) - 500 г; майонез - 250 мл; гірчиця - 2 ч. ложки; сир твердих сортів - 300 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; олія рослинна; сіль і спеції - за смаком. Приготування Рецепт фаршированої грибами курячої грудки насправді досить простий. Беремо цибулю, чистимо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом до золотистого кольору. Потім беремо гриби, ріжемо пластинами і кладемо до цибулі. Гарненько перемішуємо і смажимо до тих пір, поки з грибів не випарується вся вода. Потім тремо на крупній тертці сир і засипаємо їм всю нашу обжарку. Начинка готова! З майонезу і гірчиці робимо заправку і приступаємо безпосередньо до приготування курячого філе. Для цього філе накриваємо харчовою плівкою, яка збереже м'ясо в цілісності, гарненько відбиваємо, приправляємо сіллю і спеціями за смаком. Зверху викладаємо трохи сирно-грибної начинки і акуратно загортаємо все рулетиком. Всі рулетики ретельно змащуємо приготовленої заправкою і викладаємо на змащене олією деко. Щоб наше блюдо в процесі готування не розгорнувся, закріплюємо його дерев'яними зубочистками. Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Ось і весь рецепт приготування курячих грудок фаршированих грибами. Викладаємо на блюдо красиву тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню.
Курячі грудки, фаршировані овочами
Святковий рецепт приготування фаршированої курячої грудки обов'язково вам сподобається. Це блюдо відрізняється незвичайним смаком, приголомшливим ароматом, і він неодмінно прикрасить ваш стіл.
Інгредієнти: філе курячих грудок - 5 шт.; сир м'яких сортів - 120 г; гострий перець - за смаком; копчена шинка - 50 г; базилік свіжий - 3 ст. ложки; в'ялені томати в олії - 50 г; рослинне масло - для обсмажування; сіль - 05 ч. ложки; болгарський перець - 1 шт.; вода - 3 ст. ложки; вершки жирні - 3 ст. ложки. Приготування Спочатку беремо в'ялені помідори без масла і дрібно-дрібно ріжемо. Свіжий базилік нарізаємо крупно, а шинку тоненькою соломкою. Змішуємо базилік, помідори, шинку, порізаний кубиками болгарський перець і трохи тертого сиру. Інший сир залишаємо на потім. Тепер беремо куряче філе, гарненько придавлюємо його однією рукою і гострим ножем акуратно розрізаємо посередині так, щоб вийшов кишеню. В утворену порожнину кладемо трохи приготовленої начинки, закриваємо кишеньку і ретельно защепляем зубочистками.

Посуд, в якій буде готуватися нашу страву, заздалегідь розігріваємо в духовці при 60°C. А цим часом ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом, і на невеликому вогні обсмажуємо фаршировані грудки з обох сторін по 3 хвилини, виймаємо, гарненько солимо, приправляємо спеціями і переміщаємо в теплу посуд, нагріту в духовці. Накриваємо кришкою і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Цим часом готуємо соус. Беремо залишився тертий сир, змішуємо з водою, вершками, перемішуємо і трохи підігріваємо, але не кип'ятимо! Гарячі фаршировані овочами грудки відразу поливаємо соусом і подаємо до столу.