Вернуться назад Распечатать

Курячі грудки, фаршировані грибами

Курячі грудки, фаршировані грибами
Звичайно, будь-яка господиня в святковий день дуже хоче здивувати і порадувати гостей незвичайним блюдом, за приготування якого її будуть називати справжнім майстром кулінарії. Куряча грудка, фарширована грибами, здатна прикрасити будь-який стіл, і гості обов'язково відзначать ваші кулінарні здібності. Та й просто звичайний повсякденний вечерю вона добре різноманітить. Адже куряче м'ясо вважається самим низькокалорійним і дієтичним продуктом, і страви з нього виходять дуже поживними, смачними, але при цьому простими у приготуванні. Переконайтеся в цьому самі!
Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування фаршированої курячої грудки.

Куряча грудка, фарширована печерицями


Інгредієнти:

  • філе курячих грудок - 5 шт.;

  • гриби (найкраще печериці) - 500 г;

  • майонез - 250 мл;

  • гірчиця - 2 ч. ложки;

  • сир твердих сортів - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • сіль і спеції - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт фаршированої грибами курячої грудки насправді досить простий. Беремо цибулю, чистимо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді з вершковим маслом до золотистого кольору. Потім беремо гриби, ріжемо пластинами і кладемо до цибулі. Гарненько перемішуємо і смажимо до тих пір, поки з грибів не випарується вся вода. Потім тремо на крупній тертці сир і засипаємо їм всю нашу обжарку. Начинка готова! З майонезу і гірчиці робимо заправку і приступаємо безпосередньо до приготування курячого філе. Для цього філе накриваємо харчовою плівкою, яка збереже м'ясо в цілісності, гарненько відбиваємо, приправляємо сіллю і спеціями за смаком. Зверху викладаємо трохи сирно-грибної начинки і акуратно загортаємо все рулетиком. Всі рулетики ретельно змащуємо приготовленої заправкою і викладаємо на змащене олією деко. Щоб наше блюдо в процесі готування не розгорнувся, закріплюємо його дерев'яними зубочистками. Зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Ось і весь рецепт приготування курячих грудок фаршированих грибами. Викладаємо на блюдо красиву тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню.

    Курячі грудки, фаршировані овочами


    Святковий рецепт приготування фаршированої курячої грудки обов'язково вам сподобається. Це блюдо відрізняється незвичайним смаком, приголомшливим ароматом, і він неодмінно прикрасить ваш стіл.
    Інгредієнти:

  • філе курячих грудок - 5 шт.;

  • сир м'яких сортів - 120 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • копчена шинка - 50 г;

  • базилік свіжий - 3 ст. ложки;

  • в'ялені томати в олії - 50 г;

  • рослинне масло - для обсмажування;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • вода - 3 ст. ложки;

  • вершки жирні - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Спочатку беремо в'ялені помідори без масла і дрібно-дрібно ріжемо. Свіжий базилік нарізаємо крупно, а шинку тоненькою соломкою. Змішуємо базилік, помідори, шинку, порізаний кубиками болгарський перець і трохи тертого сиру. Інший сир залишаємо на потім. Тепер беремо куряче філе, гарненько придавлюємо його однією рукою і гострим ножем акуратно розрізаємо посередині так, щоб вийшов кишеню. В утворену порожнину кладемо трохи приготовленої начинки, закриваємо кишеньку і ретельно защепляем зубочистками.
    Курячі грудки, фаршировані грибами

    Посуд, в якій буде готуватися нашу страву, заздалегідь розігріваємо в духовці при 60°C. А цим часом ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом, і на невеликому вогні обсмажуємо фаршировані грудки з обох сторін по 3 хвилини, виймаємо, гарненько солимо, приправляємо спеціями і переміщаємо в теплу посуд, нагріту в духовці. Накриваємо кришкою і відправляємо в духовку на 40 хвилин. Цим часом готуємо соус. Беремо залишився тертий сир, змішуємо з водою, вершками, перемішуємо і трохи підігріваємо, але не кип'ятимо! Гарячі фаршировані овочами грудки відразу поливаємо соусом і подаємо до столу.