Котлети з м'яса птиці завжди виходять надзвичайно ніжними і соковитими, до того ж їх простіше і дешевше готувати. Урізноманітнити своє меню можна, замінивши звичну курку дієтичним філе індички, воно багатше білками і практично не містить холестерину. Сьогодні ми будемо готувати смачні котлети з індички.
Рубані котлети з індички
Якщо під рукою не виявилося м'ясорубки, то прекрасний варіант - приготувати січені котлети з індички.
Інгредієнти: філе індички - 600 г; цибулина - 1 шт.; натуральний йогурт - 3 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложка; яйця - 2 шт.; сухарі панірувальні, сіль, перець. Приготування Філе індички гарненько подрібнюємо ножем і змішуємо з дрібно нарізаною цибулею. Додаємо йогурт, одне яйце, борошно, сіль і перець. З готового, рубаного фаршу руками формуємо котлетки товщиною в 15-2 сантиметри. В окремому посуді збиваємо яйце, що залишилося, опускаємо в нього котлету, а потім обсипаємо її сухарями. Паніровані котлети смажимо у великій кількості рослинного масла до золотистої скоринки. Подаємо зі сметанним соусом або кетчупом.
Котлети з індички з сиром і грибами
Набридлі класичні котлети можна урізноманітнити, додавши начинку. У цьому рецепті ніжні котлети з індички поєднуються з грибами і сиром.
Інгредієнти: фарш з філе індички - 600 г; печериці - 150 г; сир твердий - 150 г; білий хліб - 2 скибочки; вершки - 150 мл; яйце - 1 шт.; кріп - 1 пучок; сіль, перець, панірувальні сухарі. Приготування Для початку дрібно нарізаємо печериці і обсмажуємо їх на рослинному маслі до готовності, приправивши сіллю і перцем. Остиглі гриби змішати з натертим на крупній тертці сиром і подрібненим кропом. М'якоть білого хліба розм'якшуємо у вершках і додаємо у фарш. Туди ж додаємо яйце і присмачую наш фарш хорошою пучкою солі. Тепер приступаємо до самої веселої частини - вибивання фаршу. Б'ємо фарш кулаками, кидаємо об стіл або в миску, словом, робимо все що завгодно лише б розм'якшити сам фарш і, отже, майбутні котлети. Робити це найкраще попередньо розділивши фарш на порції, щоб не забруднити себе чи все кухонне простір. Порцію відбитого фаршу розминаємо в коржик, укладаємо в центр начинку і формуємо котлети. За спрацьованої схемою паніруємо котлети в яйці і сухарях, а потім смажимо до золотистої скоринки на олії. Котлети з філе індички добре підійдуть до гарніру з тушкованих овочів або до картоплі пюре.
Котлети з індички з геркулесом - рецепт
Вівсянка давно знайома цілим джерелом незамінних макро - і мікроелементів для нашого організму, а поєднання з м'ясом індички робить її не тільки подвійно корисна, але і надзвичайно смачною.
Інгредієнти: фарш з філе идейки - 1 кг; вівсяні пластівці - 1 ст.; молоко - 1/2 ст.; яйце - 2 шт.; часник - 1 зубчик; цибулина - 1 шт.; сіль, перець. Приготування Яйця збиваємо з молоком, заливаємо цією сумішшю вівсяні пластівці і даємо настоятися 20-30 хвилин. Тим часом «вдосконалюємо» наш фарш, додаючи в нього сіль, перець, подрібнену цибулю і часник, а також яйце для зв'язки. Готовий фарш змішуємо з вівсяно-молочної масою і гарненько вибиваємо, як у попередньому рецепті. Далі мокрими руками формуємо котлети і спершу обсмажуємо їх, а потім обов'язково тушкуємо під кришкою з додаванням води або сметани, для того, щоб пластівці розм'якшилися. Такі котлети також корисно буде приготувати на пару, за допомогою пароварки або простий водяній лазні. Приємного апетиту!