Це дуже ніжне і смачне блюдо, яке полюбить вся ваша сім'я. Завдяки вершкового соусу куряче м'ясо стає соковитим і просто тане в роті. Кульки з курячого фаршу - майже теж саме що і м'ясні тефтелі, тільки без рису. Спробуйте приготувати це чудове страву, і з перших же хвилин готування ваш будинок наповниться дивовижним ароматом запекающихся курячі кульки в вершках.
Рецепт курячих кульок у вершковому соусі
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; вершки 10% - 200 мл; цибуля - 1 шт.; сир - 100 г; яйця - 1шт.; вершкове масло - 30 г; часник - 3 зубчики; майонез - 3 ст. ложки; зелень; сіль, перець. Приготування Куряче філе з цибулею пропустіть через м'ясорубку, додайте яйце, сіль і перець. Добре перемішайте. З фаршу скачайте однакові невеликі кульки і викладіть на рясно змащений вершковим маслом деко. Надішліть курячі кульки на 15 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
Часник пропустити через чеснокодавку і перемішайте з тертим сиром. Додайте вершки і майонез, потім ще раз перемішайте. Витягніть кульки з духовки і полити їх вершковим соусом, запікайте ще 20 хвилин. Перед подачею посипте кульки подрібненою зеленню.
Кульки з курячого філе з перепелиними яйцями під вершковим соусом
Інгредієнти: Для кульок:
філе куряче - 700 г; зелена цибуля - 50 р; перепелині яйця - 10 шт.; курячі яйця - 2 шт.; часник - 2 зубчики; борошно - 200 г; рослинна олія - 400 мл; панірувальні сухарі; сіль, перець. Для соусу:
вершки - 200 мл; сир - 150 г; чищені волоські горіхи - 50 г; часник - 2 зубчики; мускатний горіх; сіль. Приготування Куряче філе, часник і зелену цибулю пропустіть через м'ясорубку. Додайте спеції і сіль, все добре перемішайте. Відваріть перепелині яйця очистіть від шкаралупи. З фаршу зробіть невелику коржик покладіть в середину
перепелине яйце. Потім скачайте кульку. Таким чином загорніть всі яйця в фарш. У мисці збийте яйця, після чого обваляйте кульки в борошні, умочіть в яйце і запаніруйте в сухарях. Смажте кульки у великій кількості киплячої олії до хрусткої золотистої скоринки. Викладіть готове ласощі на паперовий рушник, щоб стекла олія.
Приготуйте соус. Сир натріть на дрібній тертці, часник покришіть, а горіхи обсмажте на сковороді, як насіння, після чого подрібніть в ступці. Вершки нагрійте в ковшике, і всипте сир. Помішуйте, поки він не розчиниться. Потім додайте часник, горіхи і щіпку мускатного горіха. Варіть соус на маленькому вогні 3-4 хвилини, постійно помішуючи. Викладіть кульки на тарілку, полийте соусом і посипте зеленню за бажанням.