Котлети це чудове блюдо, яке можна їсти кожен день і просто міняти гарніри. А соковиті котлети з індички це ще і корисна дієтична їжа. Якщо вам здається, що свиняче м'ясо занадто жирне, і ви хочете зробити для своєї родини більш легку вечерю, то вам підійде рецепт котлет з фаршу індички.
Як приготувати котлети з індички?
Інгредієнти: філе індички - 1 кг; яйця - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; білий хліб - 300 г; часник - 3 зубчики; сметана - 100 г; молоко - 50 мл; майонез - 100 г; рослинне масло - 100 г; сіль, перець. Приготування Філе індички промити, трохи обсушити і пропустіть через м'ясорубку з чищеним цибулею і часником. У глибокій мисці перемішайте приготовлений фарш, одне яйце, м'якуш білого хліба, замочений у молоці, сіль і перець. Добре все перемішайте. У неглибокій мисці збийте яйце, що залишилося. З фаршу формуйте котлетки, вмочайте в яйце і обсмажте на добре розігрітій сковороді. Готові котлети викладіть у форму для випікання, полийте майонезом, змішаним зі сметаною і поставте в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Готові котлети викласти на блюдо і при бажанні посипте рубаною зеленню.
Котлети з курки та індички
Інгредієнти: грудка індички - 500 г; грудка курки - 500 г; цибуля - 4 шт.; яйця - 3 шт.; часник - 3 зубчики; петрушка - 2 ст. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки; вода - 1 ст.; сода - 05 ч. ложки; мускатний горіх; товчені сухарі; сіль, перець. Приготування М'ясо індички і курки пропустіть через м'ясорубку. Так само пропустіть через м'ясорубку 3 цибулини, петрушку і часник. У фарш додайте перець, сіль, мускатний горіх і яйця. Добре перемішайте. Всипте сухарі і додайте 2 столові ложки рослинної олії. Ще раз добре все перемішайте і додайте соду. У сковороді розігрійте олію і обсмажте до коричнюватої скоринки котлети з обох сторін. Складіть їх в окрему миску.
Коли всі котлети будуть пожарени, в тому ж маслі обсмажте цибулю півкільцями до золотистого кольору, додайте воду, сіль, перець і викладіть в сковороду посмажені котлети. Накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні приблизно 30 хвилин. Якщо хочете, можете запекти котлетки з індички в духовці, замість того, щоб гасити на плиті. Такі котлети з філе індички і курки, виходять дуже соковитими і смачними.
Котлети можна подавати з гарніром з відвареної картоплі. Так само можна зробити вершкову або томатну підливу, яка додасть вашому вечері яскравих ноток.