Вернуться назад Распечатать

Котлети з індички в духовці

Котлети з індички в духовці
Котлети це чудове блюдо, яке можна їсти кожен день і просто міняти гарніри. А соковиті котлети з індички це ще і корисна дієтична їжа. Якщо вам здається, що свиняче м'ясо занадто жирне, і ви хочете зробити для своєї родини більш легку вечерю, то вам підійде рецепт котлет з фаршу індички.

Як приготувати котлети з індички?



Інгредієнти:

  • філе індички - 1 кг;

  • яйця - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • білий хліб - 300 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • сметана - 100 г;

  • молоко - 50 мл;

  • майонез - 100 г;

  • рослинне масло - 100 г;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Філе індички промити, трохи обсушити і пропустіть через м'ясорубку з чищеним цибулею і часником. У глибокій мисці перемішайте приготовлений фарш, одне яйце, м'якуш білого хліба, замочений у молоці, сіль і перець. Добре все перемішайте. У неглибокій мисці збийте яйце, що залишилося. З фаршу формуйте котлетки, вмочайте в яйце і обсмажте на добре розігрітій сковороді. Готові котлети викладіть у форму для випікання, полийте майонезом, змішаним зі сметаною і поставте в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Готові котлети викласти на блюдо і при бажанні посипте рубаною зеленню.

    Котлети з курки та індички



    Інгредієнти:

  • грудка індички - 500 г;

  • грудка курки - 500 г;

  • цибуля - 4 шт.;

  • яйця - 3 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • петрушка - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • вода - 1 ст.;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • мускатний горіх;

  • товчені сухарі;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    М'ясо індички і курки пропустіть через м'ясорубку. Так само пропустіть через м'ясорубку 3 цибулини, петрушку і часник. У фарш додайте перець, сіль, мускатний горіх і яйця. Добре перемішайте. Всипте сухарі і додайте 2 столові ложки рослинної олії. Ще раз добре все перемішайте і додайте соду. У сковороді розігрійте олію і обсмажте до коричнюватої скоринки котлети з обох сторін. Складіть їх в окрему миску.
    Котлети з індички в духовці
    Коли всі котлети будуть пожарени, в тому ж маслі обсмажте цибулю півкільцями до золотистого кольору, додайте воду, сіль, перець і викладіть в сковороду посмажені котлети. Накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні приблизно 30 хвилин. Якщо хочете, можете запекти котлетки з індички в духовці, замість того, щоб гасити на плиті. Такі котлети з філе індички і курки, виходять дуже соковитими і смачними.

    Котлети можна подавати з гарніром з відвареної картоплі. Так само можна зробити вершкову або томатну підливу, яка додасть вашому вечері яскравих ноток.